Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (137)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak na to, že většina mých oblíbených uživatelů to tady hodnotí kladně, já zase musím vykročit z davu a říct, že mě tenhle film nebavil, byl nemastný, neslaný, postavy jednaly debilně a námět taky nic moc. Kromě Oldmana tam neměl nikdo charakter a bylo to zkrátka dost nezajímavý. Nevím, asi už začínám být vážně náročná na tyhle subžánry, protože mě dlouho nic moc neuctilo. Mohlo tam být aspoň více násilí nebo gore, nebo něčeho, co by utkvělo v paměti, takhle je to jen další meh. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak dobře natočené a zároveň tak zbytečně nezajímavé. Bosque de sombras rozhodně není horor, spíš vidlácké drama ve stylu Straw Dogs, no bohužel aby měl film šanci zaujmout, musel by byl býval vzniknout v těch sedmdesátých letech, ve kterých se odehrává. V současnosti už je to jenom kopírka dávno viděného a lepšího. Navíc si nejsem tak úplně jistý, co na závěr udělala hlavní postava a jaké k tomu činu měla motivy. 60% ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tak za 1) Perfektní barvy,příroda, lesy... nádhera za 2) skvělá kamera - žádné roztřepané záběry jako u filmu REC a CLOVERFIELD, ale ostrý obraz! za 3) excelentní zvuk DD 5.1. bylo slyšet i trávu růst :-) 4) Skvělý námět a dalo se to čekat : "francouzské horrory" : skvělé, "španělské horrory" : skvělé ----> takže spolu to muselo vyjít! 5) Dobrý výběr herců 6) Napětí, honička, děs, .....prostě vše co má v horroru být! Prostě EXCELENTNÍ ! Jen musím podotknout, že pouze Argentínská verze má 153 minut. Já viděl originál verzi a ta měla 93 minut! Neumím si představit, co by se tam odehrávalo ještě 60 minut :-) OBSAH FILMU : Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese, .....který tak dobře znají! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dnes sa za tradičný hixploitation pokladajú krváky Hory majú oči 2 alebo Carver, kde nejde o nič iné, len čo najbrutálnejšie znásilniť, znetvoriť, zavraždiť a zožrať. Pritom počiatok jedného z mojich najobľúbenejších hororových pod-žánrov nemal s „klasickým“ hororom takmer nič spoločné (Vyslobodenie, Straw Dogs). V TEMNOM LESE pripomína dve v zátvorke spomenuté snímky, pričom paradoxne neparadoxne práve kvôli tomu pôsobí nepríjemne zastarano (pritom VYSLOBODENIE môžem pozerať aj desaťročia od jeho vzniku a stále je super) a miestami ich cituje, kopíruje alebo rovno vykráda (z VYSLOBODENIA zavraždenie útočníka tesne po znásilnení, zo STRAW DOGS relatívne inteligentných „barbarov“). Bohužiaľ, hoci mám tento pod-žáner rád a obdivujem herecké umenie Garyho Oldmana, scenár je zlý, postavy sú prehnane zbabelé, Oldman to sám nemá šancu utiahnuť a po ešte relatívne vydarenej prvej hodinke to prestáva mať vnútornú logiku, postavy konajú nelogicky, herci sú kvôli mdlo napísaným rolám nesympatickí, zloduchom chýba poriadnejšia „šťava“ a vraždiacim scénam zatlačenie na pílu (nemám rád, ak záporná postava umrie „ľahko“). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Povedené nebéčkové exploitation, odehrávající se kdesi ve španělských lesích, kam přijedou dva anglické páry a (bohužel pro všechny zúčastněné) narazí na tajemství některých z místních vesničanů. Rozhodně to není klasická zápletka ve stylu měšťáci vs. vidláci, o to jsem měl dojem že zde ani nešlo. Namísto brutalit a násilí je tu znát důraz na psychologii postav a neštěstí celé situace, to především dělá z BOSQUE DE SOMBRAS v dnešní době zajímavý (až trochu retro) počin, jedoucí ve stopách kultovních základních kamenů tohoto subžánru - DELIVERANCE a STRAW DOGS. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost, která ani ne tak obsahově, jak "obrazově" vyloženě reaguje na klasický exploitation kult Straw Dogs (1971), v menší míře pak obsahově i na stejně tak významný kult Deliverance (1972). Dva muži, dvě ženy. Žádní puberťáci určení k zvrhlým hrátkám vesnických buranů, ale dospělí lidé se svými vlastními problémy a osobnostními vlastnostmi. Nalezení malé holčičky v prasečím chlívku je přirozeně vede k její záchraně. Do té doby má film pomalé tempo a chvíli i otravuje vzájemnými hádkami hlavních postav. Návštěva místního hostince je však pro tento typ filmů naprosto typická a ukázková, zde divákovi poprvé vyschne v hrdle ... Dlouho pak ještě ale trvá, než se film rozjede, ale jakmile se tak stane, opravdu nepustí. Jak už z důvodu zvtárnění, což je skutečný skvost - kamera, kamerové záběry, barvy, filtry, osvětlení, prostředí, déšt, vzdálené záběry atd. ... tak z hlediska obsahu -naháněčka po lesích s brokovnicemi/kulovnicemi, napětí, brutalita, násilí, prostřílená břicha durch atd. ... Výborné je pak sledovat drsňáka Gary Oldmana, který drsňákem ve filmu je a zůstane do poslední vteřiny, nijak nevyměkne, jak bychom tradičně očekávali. Stejně tak je zajímavé sledovat šílenou změnu jeho přítele z městského "nekňuby" (skutečně jako by vypadl z oka Dustinu Hoffmanovi ve Straw Dogs ...) v chladné vraždící monstrum ... Vynikající film, ale na plný počet tomu přesto něco chybělo. Možná více té originality a překvapujících scének, přece jen už tady hodně věcí bylo ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mladý pár, který se na venkově snaží vyřešit manželskou krizi, vesničani, co si rádi zaloví nejen divokou zvěř a jedno znásilnění, které vyvrcholí krvavou odplatou. Zkrátka parádní hixploitation, z něhož Straw Dogs dýchají na každém kroku. K tomu si připočtěte výborné obsazení (Gary Oldman dominuje), krásné exteriéry nebo důmyslnou kameru. Zajímavý je také vývoj několika postav: ten se netýká pouze ústředního "hrdiny", který se ze zbabělce promění na bezcitnou mašinu, co pro jejich ochranu neváhá použít i ty nejtvrdší prostředky, ale i hlavního "padoucha". A Virginie je moje kočička... mňau mňau. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je hezké, že to není jen taková obvyklá vyvražďovačka a že každý má nějaké ty motivy a ten práh, který najednou překročí a už není cesty zpět. Gary Oldman do toho a hezká atmosféra a máme tu velmi slušné drama s tajemnými a hororovými prvky. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to působí jako dalších tucet thrillerů nebo hororvých subžánrů hixploitation se zabíjáckýma vesničákama a hodnýma turistama,ale zmýlená neplatí, Blackwoods je mnohem víc, postavy nejsou vůbec takhle jednoduchý a ani příběh. Navíc Gary Oldman tu je naprosto úžasnej a nebýt zajímavě pojatý postavy Paddyho Considinea, tak by film byl jen jeho. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hodně chudý příbuzný Vysvobození a Strašáků. Vleče se to, nemá to koule ani na znásilnění a postavy jsou s výjimkou Oldmana strašně otravné. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Násilí vedoucí člověka až za "point of no return" aneb baskické hvozdy, Oldman s kartáčem pod nosem a náměty, které už dávno kdosi zpracoval a líp. Zručně natočený thriller doplácející na nejasnosti v logice i motivaci, v němž zaujal (krom Garyho) snad jen westernový závěr s hracím strojkem. Doufám, že za ten nápad dostal režisér pár dolarů navíc.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Strašáci Plivou na tvůj hrob:) Aneb další variace na téma podivných vesničanů v podivném městečku. V temném lese na Vás nečeká žádný strhující děj s šokujícími zvraty, nýbrž se jedná o zcela průměrně zpracované téma. Film však disponuje slušným hereckým obsazením, zejména tím mužským, jistou atmosférou a krásnou přírodou. Gary Oldman a Paddy Considine táhnou celý děj, jak svými charaktery, tak výkony. Na druhé straně je zde Virginie Ledoyen, která je tou nejotravnější postavou v celém příběhu. Možná půvabná, ale jinak zcela nesympatická, protivná, nechápavá a věčně ustěžovaná. Zato slyšet Garyho mluvit španělsky, je blaho pro uši i zrak:) Závěr je takový nijaký a kdo očekává nějaký ten šokující závěrečný zvrat, bohužel se nedočká. Spravedlnost bude vykonána a hříšníci učiní pokání nad svými činy:) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Nebýt Oldmana.... (dlouhá zadumaná odmlka).... tak i další herci jsou vynikající.... v nějakém jinak napsaném kousku mohli v této sestavě zářit... nicméně se se mnou tento film asi tak trochu minul, čekal jsem trochu menší prvoplánovost... nebylo to zlé, to ne... ale. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Chápem komentujúcich, ktorí chvália detaily a vôbec neprotestujem. Gary Oldman, napätie, dejové zvraty... ale ako celok na mňa film nijako extra nezapôsobil. Okrem zaujímavých či prekvapivých momentov som sa väčšinu času nudila a odhadovala nasledujúci vývoj udalostí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nuž, sedliaci sú sedliaci, pričom užiť si s kozou nie je jedno a to isté ako s nastajlovanou blondskou. To srdcu skrátka nerozkážeš. Samotnému snímku pomerne dosť dlhú dobu trvá kým sa rozbehne, čo je jeho najväčšia devíza. Od poslednej tretiny si človek sľubuje najmä výraznejšie hixplo vsuvky, no bohužiaľ, tie príliš priestor nedostávajú. Ako “obyčajný” film “V temnom lese” vysloveným sklamaním nie je, no od horor žánru má na míle ďaleko .. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Srovnání se Strašáky je tady tolik, že se tomu svému plánovanému můžu v klidu vyhnout a rovnou pochválit výbornou atmosféru, kterou má na svědomí především příroda, kamera a zdánlivě poklidné tempo připravené kdykoliv zrychlit, no a samozřejmě Garyho Oldmana. Závěr filmu byl velice sugestivní a zároveň k zamyšlení. Tak to mám rád. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Slibně se rozvíjející dovolená čtveřice angličanů v poklidném místě uprostřed čarokrásné, panensky nedotčené přírody na severu Španělska se v okamžiku změní v noční můru poté, když při lovu objeví v opuštěném domě uvězněnou dívku, kterou neprozřetelně zachrání... Ne, vždy se totiž vyplatí narušit zaběhlý způsob života zdánlivě přátelsky vyhlížejícím vesničanům. Hon na "zvěř z města", proto může začít... :) Gary Oldman opět zaválel... jak taky jinak. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Rozhodne rád si takto pripomeniem Straw Dogs. Nie je to remake, nie je to vykrádačka, len to pripomenie Peckinpahovu pecku, ktorá je samozrejme lepšia. Takže komu sa Oldman/Serra pozdáva a ešte nevidel Strašiakov nech si okamžite Hoffman/Peckinpah spoluprácu veľmi rýchlo zoženie. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pre všetkých tvorcov, ktorí sa zišli pri tvorbe tohto snímku bolo veľkou cťou spolupracovať s hviezdou menom G.Oldman. Na obrazovke je to vidieť a ako sebaistý Paul, na seba strháva najviac pozornosti. Príbeh nenudí, blúdenie a naháňanie sa s vesničanmi po temných lesoch je napínavé, horšie to je, keď sa jedna z hlavných postáv poberie na druhý svet (nechcem spoilerovať). Od tohto momentu cítiť ako tvorcom došiel dych a film stratil na dramatičnosti. Film stojí za pozretie a aj, keď sa prikláňam k štyrom hviezdičkám, tak iba kvôli G. Oldmanovi. Inak za tri. 70%. ()

Reklama

Reklama