Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektiv Joe Miller se dílem podivné náhody dostane ke klíči, který dokáže otevřít dveře do zvláštního motelového pokoje. Pokoje, který v naší časové rovině neexistuje a ani nikdy neexistoval. Z toho pokoje bylo, kdysi vyneseno asi sto předmětů. Zvláštních předmětů. Nebo přesněji řečeno obyčejných předmětů, ale se zvláštními schopnostmi. Jako třeba právě ten klíč, který Joeovi otevře každé dveře, nebo hřeben, který zastavuje čas, anebo propiska, která vás dokáže usmažit. Ty věci v pokoji nefungují, ale na druhou stranu, alespoň z něj nezmizí, když je do pokoje přinesete. Najdete je vždy na původním místě. Ale věci co tam nepatří, ty zmizí v nenávratnu. Miller má v plánu se klíče zbavit a žít si dál svůj poměrně spokojený život. Jenže se něco stalo a v tom pokoji, něco pro Joea velice důležitého zůstalo. Nebo spíš někdo... V pokoji číslo deset totiž zmizela malá Anna Millerová. Joeova dcera... (3DD!3)

(více)

Recenze (217)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

V komentáři jsou možná lehké spoilery, ne však zásadní; především jsem rád, že oba hlavní hrdinové seriálu Six Feet Under (Hall a Krause) dostali příležitost v další seriálové pecce (Dexter v případě Halla). Jak je tu již podotýkáváno, námět miniseriálu má ohromný potenciál a byla škoda ho de facto promarnit jen ve třech celovečerácích, které nechutně utekly. Schopnosti desítek předmětů nebyly prozrazeny, spousta otázek zůstala nezodpovězena (vlastně se vůbec ani nedozvíme, jestli se jedná o sci-fi, fantasy, religiózní zápletku nebo všechno dohromady). Kdyby byl námět více rozveden, byl by tu prostor například pro charakterovou změnu hlavního hrdiny, to by mi přišlo zajímavější, předměty by ho zkazily stejně jako všechny ostatní. Takhle je to vlastně jen primitivní zápletka zabalená do ohromně originálního prostředí. Charaktery bych nepovažoval za úplně klišovité, alespoň některé, důkazem budiž prodavačka informací, ta spousta cvoků a náboženských cvoků a samozřejmě samotný nájemník. Konec, poněkud laciný, možná nabízí naději či obavu z pokračování, ale příliš bych na něj nesázel. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Laura Harkcom, Christopher Leone, Paul Workman .. Jeden klíč vládne všem předmětům. Kde já už jsem tuto formulaci jen slyšel...;o) Námět minisérie Lost Room si rozhodně nese punc dobrého nápadu, místy až originality, ale rozpracování zas až tak výtečné není. Potenciál hodně dusí, mimo celkové televizní lacinosti, komorní a jednoduché rozvedení příběhu, kdy je hlavním motorem záchrana dcery. Tohle chtělo nějaký globálnější dopad, protože těch pár dialogů o zhmotněném Bohu se takhle rozmělňuje do ztracena. Hodně věcí je jen nastíněných, přesto je děj místy utahaný což je vážně škoda, protože mnoho otázek zůstane nezodpovězených a tím zůstává prostor pro dílčí nelogičností. Ani předměty nejsou využity s nějakou pestrostí (vyjma klíče samotného), většina jen účelně slouží příběhu směřujícího k záchraně dívenky. Herecké obsazení je slušné i když mi zrovna Peter Krause nesedl jako největší sympaťák a má své slabé chvilky. Mohlo to být výborné, takhle je to jen dobré. 70%. ()

Reklama

sulimo 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nevyužitý potenciál námětu, ale rozhodně se nejedná o nic nekoukatelného, jenom by se to prostě dalo napsat lépe. První dvě tři epizody, to bylo na 4 hvězdy, jenže pak přišel zbytek, a s tím i ohraná nuda. Zvraty tu sice jsou, ale na můj vkus dosti unylé, a nijak mě do křesla nezabořily, což je prostě špatně. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

The Lost Room má díky nápaditému námětu o tajuplné místnosti č. 10 a mystických předmětech velice slušný rozjezd, avšak vysoká očekávání brzy dostanou menší ťafku za uši, když zjistíme, že celý seriál se točí pouze o vysvobození dcerky hlavního hrdiny z onoho "ztraceného pokoje". Neustálé opakování vět typu "I just need to bring my daughter back" se po chvíli stane otravným klišé, originální a zajímavý seriál jako je The Lost Room by si zaslužil trochu rozvětvenější příběhovou linii. Čtyři hvězdy však nakonec dám, přeci jen šlo o dobrou zábavu s originálními prvky i pár vtipnými momenty (použití karty) v ucházející atmosféře. 7/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Takřka typická kingovina, která paradoxně nemá se Stephenem Kingem zhola nic společného. Úžasně nosný nápad s motelovým pokojem kde se cosi stalo a obyčejné věci denní potřeby v něm získaly "divné" schopnosti. Od zcela nevyužitelných, po humorné až po vysoce užitečné... Tato třídílná minisérie má pouze tři body, které jí ubírají kredit. Ani jedna z nich však není nijak zásadní pro konečné kvality. Za prvé je děj hlavně v první polovině poněkud roztahaný. Za druhé, přestože je to plné originálních nápadů, tak přeci jen z tohoto námětu se dalo vytěžit mnohem, ale opravdu mnohem, více. A do třetice, že to výpravou vypadá hodně chudě, což v době dnešních filmově vypadajících seriálů poněkud zarazí. Tyto mušky na kráse však vyrovnávají dobří herci, perfektní scénář, celková nesporná zajímavost tématu a v neposlední řadě i velmi zdařilá hudební složka. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • V první epizodě, kdy Miller opouští svou dceru na psychologické klinice, zazní rozhlasem volání po dr. Sonny Guptovi. Tato postava byla použita i v Kingdom Hospital Stephena Kinga. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama