Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z divácky nejúspěšnějších filmů osmdesátých let se odehrává v čase vánočním, kdy pan Peltzer koupí v zapadlém krámku Čínské čtvrti pro svého syna Billyho neobvyklý dárek: mogwaie, malé zvířátko připomínající medvídka. Chov zvířete má však pevná pravidla. Nesmí na světlo, nesmí se namočit a nesmí se krmit po půlnoci. Všechny zákazy samozřejmě Billy, i když nevědomky, poruší a výsledkem jsou ulice plné podivných a notně škodolibých příšerek, které začnou ničit celé městečko a terorizovat jeho obyvatele. Je na Billym, aby se s pohromou vypořádal. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (397)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $11miliónovTržby USA $153,083,102Tržby Celosvetovo $160,100,000║ Po technickej stránke to je na slušnej úrovni, čo tomu chýba je určite originálnejší príbeh, lebo toto čo nám je ponúknuté je až moc priamočiare a maximálne zjednodušené, prípadne to pripomína hromadu podobných filmov(Critters) a taktiež lepšia vtipnosť scén tam citeľne chýba. Kto bude pozorne sledovať, tak zahliadne na pľace aj producenta filmu Stevena Spielberga. /55%/ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pamätám si ešte na otázky spolužiakov zo školských lavíc. Videl si Gremlins? Videl si to? To už je dosť dávno a ja som sa k tomu dostal až teraz. Trochu to určite zostarlo, ale nedá sa mu uprieť správny nadhľad, výborný, často i dosť čierny humor a hlavne dobre odhadnutý rozprávkovo-hororový pomer. Pred 20-timi rokmi by sme z toho oprávnene mali by ť všetci paf, dnes je doba inde , triky 100 krát vyspelejšie, ale napriek tomu, to čaro tam ostalo. 70%. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Další "teenagerovský" film z 80. let. Tentokrát jde o komedii s podivnými potvůrkami, nazývanými Gremlins. Původní gremlin Gizmo je roztomilý, ale pak se (nedopatřením) rozmnoží a jeho "dětičky" už tak hezky nevypadají, ba co víc, řádí jako malí ďáblíci a likvidují vše v dosahu jejich pařátků. A právě na tom řádění je postavena drtivá většina gagů a komických situací. A nutno uznat, že jde ve valné většině o gagy podařené a že se při jejich sledování divák většinu filmu bude "popcornově" bavit. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Gimzy je takový malý, rozkošný tvoreček s krásnýma očkama a osobitou mluvou. A když se Gimzy namočí, rázem všude pobíhá banda zlomyslných, neřádných, vysoce hyperaktivních a ukecaných Gremlinů, kteří dělají bordel všude, kam se hnou:) Kultovní dílo, které s sebou přivedlo na plátna další legendární postavičky. Parádní jsou scény, kdy se Gremlini hromadně dívají na Sněhurku, či kdy jim v baru Phoebe Cates nalévá:) "Poslouchejte mě." - "Ne, ty poslouchej mně, vezmi si toho svýho Gizma, běž domů, sedni si ke krbu a rozbaluj dárky." ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem hrál hodiny. Gremlini jsou filmovým oxymóronem, spojují totiž klasický rodinný film a horor a daří se jim to na jedničku. Absolutorium neuděluju jen z jednoho prostého důvodu, dvojku mám totiž raději. Filmová Výzva 2015 od kajda.l ()

Galerie (148)

Zajímavosti (70)

  • Jeden z mogwaiů hraje v baru “Dorry's Tavern,“ arkádovou videohru Star Wars vydanou v červenci roku 1983. Tato videohra používala pro vytvoření 3D prostoru vektorovou grafiku. (Stocki)

Související novinky

Jak to vypadá s pokračováním Gremlins?

Jak to vypadá s pokračováním Gremlins?

25.11.2020

Třetí díl série Gremlins je už několik let předmětem spekulací fanoušků a příslibů ze strany tvůrců, nyní se Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a kámen mudrců) jakožto scenárista prvního dílu… (více)

Nová streamovací služba Warnerů má název

Nová streamovací služba Warnerů má název

10.07.2019

Říkáte, že máte málo streamovacích služeb? Tak to máte kliku, konglomerát WarnerMedia se totiž řítí do streamovacích válek s novou službou HBO Max. Jak již z názvu vypovídá, nová služba zahrne… (více)

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama