Reklama

Reklama

Kat: Válečná zóna

  • USA Punisher: War Zone (více)
Trailer 2

Bývalý člen speciálních sil Frank Castle je po šesti letech zpět v plné zbroji jako Punisher, který tentokrát vede válku na dvou frontách - s podsvětím i s FBI. V hlavní roli vykonavatele spravedlnosti se představí Ray Stevenson, jehož známe ze seriálu Řím.  Bývalý člen speciálních sil a agent FBI Frank Castle je po šesti letech zpět v plné zbroji jako Punisher, který tentokrát vede válku na dvou frontách. Poté, co zabil mocného mafiánského dona, se nyní jeho terčem stává druhý darebák v pořadí - krutý šéf gangu Billy Russoti (Dominic West). Castle ho při přestřelce znetvoří, ale zahyne přitom i tajný federální agent. Russoti, který si říká “Jigsaw”, touží po odplatě a najme si na to Franka, nejnechvalněji proslulého zločince z podsvětí. Ale ani FBI nechce zůstat pozadu. Je na Punisherovi, aby nalezl způsob, jak v tomto adrenalinem nabitém akčním thrilleru obejít zákon a zničit smrtící armádu zločinců. Herec Ray Stevenson (seriál Řím), se přesvědčivě zhostil role vykonavatele spravedlnosti, jehož žena a dcera byly zavražděny, kterou převzal po Dolphu Lundgrenovi (1990) a Thomasu Janeovi (2004). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (369)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Že to bude mať stupídny scenár a že sa od ženskej nedočkáme poriadnej akcie, to bolo jasné vopred. Aspoň do toho priemeru však mohol film vytiahnuť Ray Stevenson, odviazaní béčkoví záporáci, brutalita a sem-tam nejaká tá hláška. Nič z toho. Ray sa do úlohy Punishera nehodí tak veľmi, ako veľmi mu sadol legionár Pullo. Zloduchovia sú iba trápni klauni. Hlášky žiadne. Zostáva len tá brutalita, ktorej je skutočne veľká porcia (Zack sa môže ísť s Úsvitom mŕtvych zahrabať). Vlastne taká veľká, že sa z nej postupne stane smiešna póza, ktorou sa nám Lexi snaží predviesť, aká je drsňáčka. Ha-ha. Takže čo zostalo? Zopár vtipných úmrtí, celkom zaujímavé narábanie s komiksovými farbami a záverečný masaker, ktorý aj napriek nevídane ťarbavému strihu predsa len poteší. Nie je to bohviečo, ale zase sa netvárme, že je Punisher horší film než Hitman či Max Payne. Nie je, práve naopak. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Úderná vzpomínka na osmdesátá léta se vším všudy (kamenní hrdinové, dějová tupost) naleštěná současným pozlátkem (kamerové filtry, krvavé vodotrysky), která se za svoji pokleslost nestydí (ujetá komiksová stylizace záporáků) a nabízí skvělou porci akční řežby, kterou se neumí pochlubit kdejaký chlap, natož ženská. Je to sice evidentně levná zábava, ale upřímný ‚oldschool‘ z toho jde cítit na metry a čekat od toho více, než nakonec film opravdu nabídne, je tak trochu… naivní. :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $8,050,977Tržby Celosvetovo $10,100,036Tržby za predaj DVD v USA $10,872,355 //počet predaných kusov 604,877║ Samoúčelná bezhlavá preplácanosť, ktorá v druhej polovici až neskutočne svojou prihlúplostou nudí a otravuje, ďalšia zbytočnosť. /25%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Třetí pokus o komiksového Kata (zlatá angličtina...). Tentokrát velmi krvavě, béčkově, relativně stylově a ... akčně. Konečně se setkali všechny potřebné ingredience pro dokonalé akční béčko. Výsledek není jednoznačný, ale aspoň zábavný. Ti kdož čekali přemýšlení a promyšlený příběh, budou asi zklamání, ale klasická cesta pomsty z různých důvodů k Punisherovi prostě patří. Mě osobně potěšila především "upřímná" brutalita, která k filmu skvěle seděla. Na někoho bude některá ustřelená hlava (v jednom záběru je to hodně nečekané) až moc, ale i díky hlavnímu záporákovi divák nezapomene, že sleduje lehce odlehčený komiksový film. pokud to divák ignoruje, bude se pravděpodobně chvílemi smát a nebo plakat, nad podivností postav a jejich chováním. Každému podle jeho chutí, tentokrát mě ale Punisher alespoň dobře pobavil, což se o minulých dílech říct nedá. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi ten s Thomasem Janem, a tenhle se mi líbí ještě víc :) Nevim kolik lidí tu četlo komiks, ale takovej Punisher v komiksu prostě je (akorát by nikdy omylem nezabil agenta). U tohohle filmu sem se fakt smál hodně dlouho. Střílí tu parkouristy tepelně naváděnejma raketama, neozbrojenejm rozstřeluje držky brokovkou a jednomu emařovi dokonce rozsračkuje ksicht pěstí :D:D:D:D Punisher tu je navíc politicky korektní a nedělá rozdíly mezi etniky, takže ve finální scéně pochcípá asi 250 černochů, asiatů, Irů a Rusáků. No a hlavně to má bomba padouchy, sešitej mafián vypadající jak zombík a jeho magorskej brácha. BOMBA, tenhle film je BOMBA. P.S. Ray Stevenson je dobrý herec (viz. Řím), akorát když hrajete Punishera tak musíte mít takhle kamennej, bezemoční ksicht. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Poslední události pobouřili celé město. Mstít se však bude jenom JEDEN!!!!..... Kdo? Tvrďák, který bez zbytečných keců narve padouchovi nohu od židle do oka. PUNISCHER! Příběh o osamělém mstiteli v té nejjednodušší formě, který tu byl nejméně 100x a pokud dokážete vypnout (TOTÁLNĚ!!), tak pobaví i po 101. Taky musíte být tolerantní k chování postav, jejichž nápady občas nezachrání ani dobrej a tvrdej soundtrack (např. Slayer, R.Zombie). Prostě, tady dopředu víte, co dostanete. Násilí, krev a příběh, od kterého neočekávejte zázraky. A třeba vás stejně jako mě pobaví pár efektních zabijáckých kousků. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci důkaz, že i dokonalý mstitel občas něco posere. 2.) Šáhla na mě nostalgie. 3.) Jeden Jigsaw na světě je málo. 4.) www.dzihad-blogger.com 5.) Škola v rychlosti zabíjení se hodí. PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

strong> Soundtrack Michael Wandmacher: 1. Main Titles ,2. Lights On! ,3. The Burden ,4. Rich In Mercy ,5. Death Of The Loved ,6. Infiltrate And Destroy ,7. This Is Ground Zero ,8. A Pretty Face ,9. The Russians ,10. A Call To Arms ,11. Safe Harbor ,12. A Wish For Death ,13. Freeze! ,14. Two Berettas ,15. I Want My Applesauce Back ,16. Held Hostage ,17. Joyful Mayhem ,18. Let The Games Begin ,19. LBJ ,20. Let Me Put You Out Of Your Misery ,21. Aftermath, ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh o tom, jak nadějná režisérka dostane zakázku na středně nákladný akčňák, ale protože má nanicovatý scénář, zcela marný casting a neadekvátní zázemí k realizaci, film zákonitě prohučí, a ona tudíž už nedostane další šanci. Přitom tu potenciál byl a základní koncept vztáhnout Punishera k jeho předlohám a přijít s komiksově přepáleným bijákem, kde budou náležitě karikaturně schematické figury a splatstickové násilí, mohl být potřebnou injekcí do žil téhle nešťastné série. Jenže, aby to fungovalo, musel by hlavní roli dostat někdo, o kom si nebudete celou dobu myslet, že ho casting objevil v reklamě na šedivý Primalex nebo že jen asistent režie zapomněl z placu odvolat stand-in hlavního představitele. Taky by pomohlo, kdyby se zásadně přitlačilo na plyn co do stylu. Ponurost je fajn, ale když v ní chybí barvy, slije se prostě do anonymní černé - proto jsou Želvy ninja zelené a žerou pizzu, aby jejich domov v kanálech měl nějaký šmrnc, zatímco Punisherovo podzemní doupě působí svou jednolitostí spíš, že produkce zapomněla najmout někoho přes výpravu a vše musel na poslední chvíli nafejkovat osvětlovač. Podobných věcí, kde stačilo málo a mohlo být lépe, je ve "War Zone" plno. Na druhou stranu sekvence úvodní pollockovsky rozjařilé a likvidační kreativitou hýřící návštěvy mafiánského dýchánku ukazuje, že tohle byla bývala mohla být tuze velká legrace, kdyby... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle se nepovedlo. Ani prvni dil nebyl buhvi co, ale oproti tomuhle to je klenot. Prekous bych jednoduchouckej stokrat omletej pribeh, ostatne o to tu ani nejde, ale nemuzu prekousnout nedostatek akce. Uvodni vyrubavacka je paradni a prijemne naladi. Jenze pak se absolutne nic nedeje a krome drobny prestrelky nekdy v polovine filmu tu je az ta zaverecna. Ktera teda slibuje gigantickou ultra rezbu, zaporak verbuje bojovniky kde se da a vysledek nakonec nic moc. Punisher sice par parchantu hezky rozmazne po zdi, ale ze by me to nejak oslnilo se rict neda. Navic Stevenson, ackoliv vypada celkem drsnacky, neni zrovna vyhra, v tom svym kevlaru vypada jak sud a radsi bych tu proste videl Thomase Jane. No a co se tyce zaporaku, vrchni parchant je sice hezky zjizvenej, ale paradoxne je mnohem vyzivnejsi jeho silenej bratricek ovladajici kungfu se sklonama ke kanibalismu. Ale diky zaporakum film pripomina komiks vic nez prvni dil. No mohla by to jeste zachranit hudba, ale ta se taky kdovijak nepovedla. Takze ty 3* jsou vlastne za ty tri pekne krvavy prestrelky, obzvlast tu prvni, protoze film samotnej je sracka. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Trestač vs. Puzzlík. Povedená, nenáročná, béčková verze Punishera. Obojí, v co jsem doufam, se splnilo. Maso i ta prdel. Stevenson jako Castle moc dobrý, akorát mi nesednul ten jeho límec a la skafandr. Ještě zvláštní pochvala za pošahaný kretény, ti se povedli. Škoda toho propadáku v kinech... 7/10. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tady prostě zřejmě většina diváků nezná comixovou předlohu a pravou postavu (a podstatu) Punishera z kresleného comixu, podle kterého byly všechny tři verze tvořeny ... A to je kámen úrazu. Srovnání s otřesným Max Paynem (2008), kterého Wahlberg v podstatě "prochodil" a s videohrou tento film neměl nic společného je třeba úplný nesmysl. Ovšem tohle "Punisher: War Zone" je prostě ten pravý Punisher!! Nepotřebuje scénář, protože jeho postavu ve světě zná každý čtenář comixů (kterých je u nás zatím bohužel jen hrstka...). Každý ví o něm jedno, mafie mu vyvraždila rodinu a on se mstí na všech mafiánských kartelech, které vůbec jen existují. Brutalita, krutost a nelítostnost jsou základní tři můzy tohoto "ANTI-hrdiny" a všichni ostatní comixoví hrdinové od počátku věků prvního comixového obrázku a bubliny, jsou proti němu vyloženě "dobráci". Navíc kdo hrál videohru Punisher na Playstation 2, dokáže si ještě víc představit, co je tohle za hrdinu. Pojem antihrdina se vlastně dnes už moc nepoužívá, byla to výsada 70. let zejména asijských zemí (Japonsko apod.). Dneska konečně někdo natočil něco, co zhruba odpovídá skutečné předloze a nebál se ratingu. Třetí verze Punishera předvádí "akční-GOREfest" jaký tady od Ramba 4 nebyl a já byl maximálně spokojen... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

I když tohle scénář nemělo, bavil jsem se, protože tu byli dost dobře vyšinutí záporáci, přičemž jeden z nich viděl při pohledu do zrcadla dvojitě prošívaný ksicht viz. kvalitní baseballový míček, a protože tu Punisher se správně tvrďáckým výrazem Raye Stevensona používá hodně brutální zásahy, po nichž se dveře nebeské brány netrhnou. Nože, granáty, rychlopalné zbraně, raketomety, zatnutá ruka v pěst, všechno je na skladě. Ustřelují se obličeje, parkourová představení se odměňují raketovým ´potleskem´, krev cáká všude kolem. Do všeho ještě hřímají Slipknoti nebo Rob Zombie. Režie průměrná, jako celek totálně béčkové. Za měsíc si budu pamatovat jenom ten ´nedokončený´ akrobatický sideflip:) 35 miliónů dolarů(rozpočet)/10 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

První Punisher s Thomasem Janem se mi líbil, obecně byl ale považován za průser. A tak natočili dvojku. S jiným týmem, jiným přístupem... je mi jasné, že Punisher má takový být, ale mě to prostě nesedlo. Až na výjimky nic moc herci (záporáci byli zajímav stylizovaní ale ažnepříjemně často příliš dementní), pitomý scénář a spousta nelogičností, nemluvě o tom, že Punisher je takový neohrabaný. Potěší fakt, že režisérka Alexander rozhodně není outlocitné děvče, nebojí se brutality, kterou servírujě příjemně cynicky a nábor pěšáků s americkou vlajkou je prakticky geniální. Sem tam potěší super hláška, nebo nějaká nápaditá jednotlivost ("You have the right to shut the fuck up!"), výsledek ale nic moc. Na to, kolik se toho o Punisherovi namluvilo... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najlepší filmový Punisher a najviac sa aj podobá svojej papierovej predlohe. Nie je to však príliš veľká pochvala. Predošlé dva filmy svojou úrovňou totiž neoslnili. Nový Punisher je hlavne krvavý a aj keď ma jeho brutalita bavila, v niektorých scénach je jej až príliš a pôsobí skôr smiešne (rozpučenie tváre päsťou, navádzacia raketa...). Ray Stevenson sa na Punishera hodí a nemám voči nemu ani najmenšiu výčitku. Čo mi ale vadilo veľmi - protivníci. Jigsaw a aj Looney Bind Jim sú vo väčšine prípadov trápni (teda sa chovajú príliš výstredne a míňa to svoj účinok). Tak isto aj dve verné gorily (otec a syn), ktoré Jigsaw má, sú skôr smiešne. Filtre sú však dobre použité (hlavne zelený a modrý) a po vizuálnej stránke film vypadá dobre. Mohlo to dopadnúť oveľa lepšie, niektoré scény sú totiž natočené zaujímavo (prvých 10 minút je skvelých). Sú tu však aj scény (nie je ich málo) ktoré filmu škodia a robia ho nechcene vtipným. 45% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Punisher dvojka je podobně dějově zesračkovanej jako Max Payne, obzvlášť zápletka s rodinkou je úděsná, fakt zlatá jednička, to byl vrchol geniality proti tomuhle, ale to mě až zas tak nezajímalo, nic jinýho sem totiž ani nečekal, horší ale je, že děj moc nechytne, protože je celkem nudně vymyšlenej a sám pan Punisher je špatně vybranej, né že by Ray Stevenson byl nějakej příšernej, ale přišel mi dost nevýraznej a neni to žádnej smypaťák, komu by se snadno fandilo, kdyby stál na druhý straně mezi zlejma jako nějakej řadovej poskok na odstřel, tak bych se nad tim ani nepozastavil a přišlo by mi to naprosto normální, nicméně to vynahradí tim, že tam naprosto cyber brutálně zlikviduje téměř všechny herce z filmu a jako, že by aspoň jedno z nich minimálně trochu šetřil, to sem si teda nevšim, většinou skončej bez mozku a nebo s půlmetrovou dírou v břiše, ale mimo tyhle scény, mimochodem závěrečná 20ti minutová demolice nepřátel i baráku rulez, to je celkem nuda a stupidní. 3 a kousek ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Dočká sa vôbec Punisher adekvátneho prevedenia na filmové plátna? Po Punisher: War Zone začínam skutočne pochybovať, pritom vizuál je aj vďaka krásnym komiksovým filtrom príjemný a úvod naznačil, že by to tentokrát mohlo dopadnúť lepšie. Čo však z toho, keď akcia nie je príliš zvládnutá a Lexi Alexander po celý čas tento aspekt maskuje samoúčelnou digitálnou brutalitou, ktorá už ku koncu pôsobí vyslovene absurdným dojmom pretože jej chýba akékoľvek odľahčenie napríklad v podobe kvalitných hlášok hlavného hrdinu. A výsledný dojem pozitívne neovplyvní ani príbeh, ktorý sa chvíľami pokúša o nefalšovanú drámu, čo už len kvôli Stevensonovi v hlavnej úlohe logicky výjsť nemohlo. O tragických záporákoch radšej pomlčím. Napriek výpočtu všetkých negatív, nie výrazne horšia adaptácia ako tá s Thomasom Janeom, tomu som však hlavnú postavu veril predsa len viac. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Brutální akčňák, ve kterém se střídají opravdu dobré scény s méně povedenými, nepomáhá tomu ani slabý scénář, ale co čekat od komiksové adaptace. Záporáci byly opravdu povedení a čistka u Rusů v domě parádní, zbytek slabší průměr. Kamera jako by se nemohla vynabažit studených barev a režisér jako by nevěděl jakým směrem jít .. příště by ještě více akce a mrtvol určitě pomohlo, jistá podobnost s Batmanem je skoro přesná. Nejlepší je vyvražďovací atmosféra na začátku a pak na konci v hotelu. Skoro za 4 *. 60% ()

choze 

všechny recenze uživatele

"BůH S TEBOU, FRANKU." - "NĚKDY BYCH HO RÁD DOSTAL DO RUKY." Stevenson je typově nejpřesnější Punisher, eRko je tu rozhodně vidět v podobě slušné dávky brutality, nestojí si to špatně ani po akční stránce a béčkové vychytávky a fórky se na vás sypou jeden za druhým stejně jako samoúčelné kraviny, nad kterými ale nemíním u akčního béčka koumat. Bohužel Stevenson je značnou část filmu nucen tvářit se jako že se každou chvíli rozbrečí, protože scénář Frankovi ve snaze ho polidštit předepsal zabití hodného tajného poliše a hodil mu na krk jeho ženu a dcerku (což je jinak celkem zajímavý tah). A to by fakt nešlo. Navíc si moc jistý nejsem ani duem zuřivě přehrávajících šílených záporáků. Ennisovského Punishera (ze kterého se tu objevuje postava Soapa) mám poctivě načteného a stejně jako u minulého filmu si říkám, že kdyby ho zfilmovali jak je, udělali by stokrát líp. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Franku Castleovi zabili kdysi na pikniku rodinu a to něměli dělat, protože teď chodí po ulicích a zabíjí mafiány na desítky způsobů. Jenže Lexi Alexander nemá páru o tom, jak by se mělo akční béčko točit, a tak na sebe jen vrší brutální záběry s rozprskávajícími se hlavami a do toho se místy snaží o Punisherovu psychologii. První díl s Janem nebyl žádné terno, ale v rámci mezí se na něj dalo koukat, ať už kvůli solidní akci a prima soundtracku, tak hlavnímu hrdinovi. Stevenson je dřevo, proti kterému je sympatický i buldog se vzteklinou a Dominic West nemá daleko k céčkovým vodám Michaela Parého. Scénář nedává ze tří čtvrtin smysl, WTF momentů je tolik, že by mi na jejich spočítání nestačily ani všechny prsty členů natáčecího štábu a stříhat to musel snad osmdesátiletý důchodce, odkojený na islandských rodinných dramatech. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Chvílemi vážné drama se špatnými herci, chvílemi akční film s nezajímavou akcí a zbytečnou brutalitou a chvílemi neúmyslná parodie. Scénář s nespočtem logických děr a nudná režie jen dovršují fakt, že jde již o třetí nepovedenou adaptaci jednoho z největších comicsových drsňáků. 3/10 ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Starosti se zjizveným pistolníkem

Starosti se zjizveným pistolníkem

07.12.2008

Adaptace drsného westernového komiksu Jonah Hex, která vzniká u studia Warner Bros., si prošla dlouhou a strastiplnou cestu. A možná ještě není všem změnám konec. Shrňme si to: Prvním kandidátem na… (více)

Řím na filmových plátnech?

Řím na filmových plátnech?

04.03.2008

Pozvolna se blíží celovečerní završení seriálu Sex ve městě (věnujte pozornost pohodovým trailerům) a zdá se, že produkční společnost HBO Films už pomýšlí na další film, kterým by navázala na úspěšný… (více)

Další lovec přízraků

Další lovec přízraků

23.10.2007

Je to tak předvídatelné! Jakmile se horor 30 dní dlouhá noc stal přes víkend jedničkou v americkém komerčním řebříčku (a weby, včetně tohoto, se zaplnily spokojeným vrněním nejen žánrových fanoušků),… (více)

Reklama

Reklama