Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 3

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 427)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Oveľa lepšie ako som čakal. Robinovi Hoodovi vlastne ako správnemu eposu nechýba naozaj nič, mierne výčitky adresujem len trochu zmrštenej histórii ale toto pre mňa samo o sebe v hodnotení kvality nie je rozhodujúce. Aj keď je totiž záverečná bitka silnou utópiou, Scottova verzia sa netvári ako historicky presný film. Chce byť len realistickejšou legendou o najslávnejšom anglickom zbojníkovi, čomu zodpovedá aj občasný náznak naivity či odľahčujúci humor. Ani zostrihávanie nie je až tak cítiť a Rusell Crowe sa do hlavnej roly hodí ďaleko viac ako to vyznievalo z trailerov. Jedinou skutočne zásadnou chybou filmu je vlastne jeho názov, pretože nová verzia je iba prequelom a s legendou takou ako ju poznáme, nemá spoločné takmer nič. Odpísať ju len kvôli tomu ale nie je úplne správne, iný pohľad na udalosti je podľa mňa vítaným kladom opodstatňujúci vznik tohoto filmu. Nehovoriac o tom, že Ridley Scott i na staré kolená dokáže vykúzliť pôsobivú atmosféru a nejednu opulentnú scénu, čím dokazuje, že do starého železa stále nepatrí. Našťastie. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moře dolarů utopené ve zbytečném, sterilním a nezáživném filmu. Scott má řemeslo stále pevně v ruce, no co je mu to platné, když točí podle scénáristické obludnosti, která nedopřeje náležitě se projevit ani krásné Cate Blanchet, či charismatickému Strongovi. Zkrátka dvě a půl hodiny odkládaného spánku a nahořklých vzpomínek na nerealizovaný Nottingham. Ridley, vrhni se na ty Alieny a tentokrát mě potěš, prosím. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Dvou a půl hodinová, ne příliš zábavná a místy až urážlivě polopatická demoverze legendy o sherwoodském zbojníkovi, v níž nade vše vynikají skvostná Cate Blanchett a Marc Strong, do očí naopak tlučou zbytečně sázená klišé, jen místy využítý rozpočet, uši pak rve nenápaditá a překombinovaná hudba. Mistr obrazu Scott se zmůže na jedinou působivou scénu (sázení obilí), což je při stopáži 140 minut trestuhodně málo, náznak na pokračování (které se navíc asi nedostaví, což je možná o to horší) pak definitivně podtrhuje totální pocit zbytečnosti a marnosti nad stráveným časem. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem Ridleymu nevěřil, ale on to dokázal. Sám jsem si dal jablko na hlavu a on mi ho s noblesou ustřelil... Vrcholné dílo ne, chyby tam jsou, ale rozhodně sakra dobrý kus filmařiny (konečně zase) s pocitem skutečných herců, skutečného komparzu, skutečného a fungujícího světa (atmosféra, hudba, prostředí nemá chybu). Příběhová linie je možná zbytečně kostrbatá, ale právě atmosféra ruku v ruce s každým filmem úžasnější Cate Blanchett a sympaticky srdečný Russell Crowe si diváka omotá kolem prstu. Ani zbytek herců nepokulhává za zmíněnou dvojicí (snad jen Oscar Isaac je víc Španěl než Jan Bezzemek:)). Lehce překroucenou historii vem čert, tohle je prostě zábava, na kterou nelze koukat jako na pouhý akční film, ale exkurz do jednoho zajímavého pohledu na legendu. Kdyby se Ridley nenechal občas zlákat moderními kamerovými finesami, mohlo to být ještě lepší. PS: Robin Hood dokazuje, že film o svobodě vždycky nemusí být plný patosu. Uf. PPS: úvodní i konečné titulky moc hezké. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Zhovadilost kolosálních rozměrů, bez špetky atmosféry či pořádného příběhu. Korunu pak nasazuje Russell Crowe, který se na Sherwoodského zbojníka hodí asi tolik, jako Marek Vašut do akčního thrilleru z Bollywoodské produkce. Scott se po famózním Království nebeském historicky vyčerpal a novodobá verze Robina Hooda se tak stává pouze ohyzdným slepencem těch největších klišé a nelogičností, postrádající jakýkoliv řád. Zkrátka Helgeland for president. Nikdy bych nevěřil, že to napíšu, ale... zlatej Costner. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (36)

  • Severoamerické tržby byly 105,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 321,7 mil. (NIRO)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama