Reklama

Reklama

Andy stojí na prahu dospělosti, chystá se na vysokou a přemýšlí, co udělá se svými starými hračkami. Nejoblíbenější kousky, mezi nimiž nechybí Buzz Rakeťák a kovbojská dívka Jessie, připraví do pytle, který ale maminka místo na půdu odnese k popelnicím. Hračkám se podaří na poslední chvíli před popeláři uprchnout. Ocitnou se v autě s dalšími hračkami, určenými jako dar mateřské školce, která je ale plná rozjívených dětí a batolat ničících hračky. Setkají se tam se spoustou jiných hraček a brzy si uvědomí, že je potkalo zcela nové bláznivé dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 6

Recenze (1 088)

tron 

všechny recenze uživatele

„Kam si sa vybral, Zemiak?“ – „Pre teba PÁN Zemiak.“ S Woodym, Buzzom, manželmi Krumpľovcami, dinosaurom, Pánom Prasiatkom, mariňákmi drsného seržanta (R. Lee Ermey) a hlúpo kúzelnou Barbie, sme prežili nemalú časť svojich životov – 15 rokov nie je málo. Je v tom niečo z nostalgie, melanchólie, je tam smútok i zvláštna pachuť z niektorých etáp našich životov, kedy nie vždy všetko skončilo fajn len preto, že sme si to priali. Niektoré filmy to proste dokážu, stanú sa tak trocha súčasťou našich ozajstných a reálnych životov. Pokiaľ ste na Woodyho a Buzzových dobrodružstvách boli v rokoch 1995 a 1999 v kine, bude pre vás cťou pozrieť si záver trilógie. Je presne taký, aký mal byť. Hravý, rozkošný, plný nápadov... a smutný. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, které by se nekonalo, kdyby se venku tak strašně nerozpršelo a my nezapadli do kina na první film na programu... :-) Aniž bych zacházel do hlubších detailů, vypíchnu jen některé postřehy: Především trojka Příběhu hraček není filmem pro děti, ale spíš pro ty, kteří byli dětmi v době premiéry jedničky. Vícevrstnatost příběhu, jež zahrnuje odkazy na popkulturní fenomény či principy totalitarismu, unikne chápání malého dítěte, zato vyvolá salvy smíchu u 20ti a více-letých. Lehký nádech sentimentálního vzpomínání na vlastní dětství a částečná identifikace diváka s dospívajícím Andym je dalším vodítkem k této doměnce. Hračky pochopily tento neodvratný vývoj a i okolnostmi byly přinuceny k boji o holé přežití. Pobyt ve školce, v níž hračkám vládne Mazel, se ukáže být nešťastným vyústěním a lehce předvídatelný konflikt s novým prostředím je bohatou živinou pro gradaci velmi napínavého příběhu. Ten je vyprávěn s obdivuhodnou lehkostí a jiskrou - Např. úvodní výlet do imaginárního světa dětských her a následný střih na dospělý pohled na hrající se děcko je kouzelný. Pixar ukázal, že i v současné době zaplavené oceánem víceméně zbytečných animovaných filmů lze vyprodukovat svěží animáč, který je vtipný a troufám si tvrdit, že v mnohém překoná i své dva předchůdce. Inteligentní oddechovka. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po 10 rokoch sa Toy Story vracia na plátna kín a vyzerá to skvelo. V kinách sa návrat neskutočne vydaril a z môjho hľadiska tiež. Divím sa že tento v poradí už tretí diel o hračkách nič nestratil a len dostal. Zo všetkých dielov je tento asi naj-napínavejší a naj-dojímavejší, ale keby som mal povedať, ktorí je najlepší, tak to fakt neviem, pretože všetky časti sú skutočne vydarené. 95% - 5* ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jen výjimečně se dá o třetím díle volné série napsat, že předčí své předchůdce. Jde o překvapivě zralý kousek, který výborným způsobem pracuje s lidskými emocemi, a i když překypuje sentimentem, dokáže ho dávkovat tak šikovně, že přinejmenším v mém případě zabrnkal na správnou strunu a z Toy Story 3 jsem se těšil víc než okolní drobotina na sedadlech multiplexu. Jde o příběh nevyhnutelného konce jednoho z osudových vztahů a z něj vyplývající životní změny, jakými je např. odchod dětí z domova a jejich založení nových rodin. Hračky v domácnosti, ve které prožily celou svou dosavadní existenci, se musí vyrovnat s dospíváním chlapce, kterému patří, a jeho odchodem na vysokou školu. Jako druhé téma a žánrové zasazení jde o film o vzpouře proti zavedeným pořádkům, v tomto případě proti diktatuře růžové bestie jménem Mazel alias roztomilému plyšovému medvídkovi, a o velkolepém útěku, který se svou precizností a nápaditostí vyrovná nejednomu vzrušujícímu thrilleru současnosti. Scénář i technická stránka filmu jsou na špičkové úrovni a Toy Story 3 na mě udělalo ten nejlepší dojem. Řadím ho do absolutní špičky animovaných blokbusterů hned za Shreka a Ratatouille. Celkový dojem: 95 %. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Newman: 1. We Belong Together - Randy Newman [4:02] ,2. You've Got A Friend In Me - Gipsy Kings [2:14] ,3. Cowboy! [4:10] ,4. Garbage? [2:40] ,5. Sunnyside [2:20] ,6. Woody Bails [4:40] ,7. Come To Papa [2:05] ,8. Go See Lotso [3:36] ,9. Bad Buzz [2:22] ,10. You Got Lucky [5:58] ,11. Spanish Buzz [3:31] ,12. What About Daisy? [2:07] ,13. To The Dump [3:50] ,14. The Claw [3:56] ,15. Going Home [3:22] ,16. So Long [4:55] ,17. Zu-Zu (Ken's Theme) [0:35], ()

Galerie (216)

Zajímavosti (73)

  • Woody má na tvári 229 animačných bodov, tzv. avarov (skratka od animation variables), pomocou ktorých sa vytvára jeho mimika. (buLLiTT)
  • Příjmení Bonnie je Anderson. (Cheeker)
  • Aby správně natočili útěk ze Sunnyside, animátoři sledovali velké množství filmů s tématikou útěku z vězení. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Toy Story 4 v zámoří uspělo

Toy Story 4 v zámoří uspělo

24.06.2019

Letošní nadvláda studia Disney v kinech pokračuje, díky zámořské premiéře Toy Story 4: Příběh hraček si totiž připsalo další obří otvírák a nyní drží čtyři nejvyšší otevírací víkendy roku. Úvodní… (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

22.11.2012

Co se týče režisérů, prozatím se hraje hra „které další slavné jméno odmítne možnost točit Star Wars pro Disneye“ (na seznamu už jsou Matthew Vaughn, Steven Spielberg, Quentin Tarantino a několik… (více)

Reklama

Reklama