Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (284)

honajz 

všechny recenze uživatele

Na jedno zhlédnutí to ujde, i když je to takové spíše televizní a prvotní zápletka spíše připomíná roli Richarda Dreyffuse v Blízkých setkáních třetího druhu. Jen s trochu jiným zakončením. Obehraným a vlastně nijak překvapivým. Možná až někde náhodou film uvidím podruhé, třeba mě příjemně překvapí, stává se. Ale spíše ne. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, který mě příjemně překvapil. Je zajímavé, že se velmi podobá "Šestému smyslu" a navíc vznikl i ve stejném roce, ale netuším, kdo od koho ve skutečnosti opisoval. Příběh si od začátku drží vysoké tempo a nedovolí, aby se divák nudil. Po první polovině, která je plná duchařiny a napětí, se film začíná stáčet směrem k detektivce. Tato část je také zajímavá, ale už nemá takový spád a navíc mě zde čím dál tím víc začínala štvát manželka představitele hlavního hrdiny. Za zmínku jistě stojí i to, že si tvůrci dovolili na několika místech použít dosti černý humor (což je sympatické). "Ozvěny mrtvých" představují ne zcela originální snímek, kterému nechybí potřebný šmrnc. 7/10 ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tentokrát nevidí mrtvé lidi Haley Joel Osment, nýbrž synek Kevina Bacona a po zdařilé hypnóze bude "osvícen" touto schopností i sám Kevin. Snímek má zdařilou atmosféru, kterou se od počátku daří úspěšně budovat. Zhruba poslední půl hodiny však nastanou události takového ražení, které "svléknou" dosud mysteriózní kabátek a hodí na sebe žertovný kostým. Scény, kdy Kevin rozkope celou zahradu a poté sbíječkou zlikviduje sklep i další prostory svého domu vyznívají poněkud směšné a připomínal mi v nich Bruce Campbella z Evil Dead. Nebohou dívku ztvárnila Jennifer Morrison. V závěru se dozvíme, co se jí skutečně stalo a jaký krutý zločin na ní byl spáchán. Naštěstí je to hodná holka a její duch netouží po ničem jiném, než aby bylo její tělo nalezeno a její duše dostála klidu. Takže se z její strany neodehrávají žádné pomstychtivé, zákeřné, ani smrtící eskapády. I přes onu závěrečnou humornou "vložku" s workoholickým amokem, se jedná o vydařený thriller. ()

Gann 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem doufal, že to bylo natočeno před Šestým smyslem. Podobnost je totiž docela zarážející. A ono to je ze stejného roku jako Šestý smysl. Narozdíl od něj je film ale skromější což mi i vyhovalo. Překvapil mě výborný Kevin Bacon (část s kopáním je perfektní) a ačkoli jsem konec znal po 30 minutách nevadilo mi to a nechal jsem se příjemně strašit. Atmosféra je totiž výborná. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem příliš mnoho, namlsaný vysokým hodnocením a nadšenými komentáře, a nebýt toho, možná bych byl i spokojenější. Ozvěny mrtvých jsou žánrovým průměrem, který neurazí, ale ani nenadchne, ať už jde o scénář, obsazení a herecké výkony i režijní práci. Vcelku předvídatelný konec. Začátek s dětským motivem vypadal nadějněji než samotný průběh a rozuzlení, místy jsem cítil zjevnou inspiraci jinými slavnými filmy, např. u černocha z parku se mi vybavila postava z Kubrickova Osvícení. Celkový dojem: 55 %. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Chůva na gauči čte knihu "The Shrinking Man" od Richarda Madisona, který napsal i knihu "A Stir of Echoes", která je předlohou pro tento film. (Chatterer)
  • Z první hypnotizace je Tom (Kevin Bacon) probuzen pomocí spínacího špendlíku, kterým mu hypnotizérka propíchne ruku. Ve scéně nebylo použito speciálních efektů - jde o ruku jednoho z kaskadérů. Šlo o jeho jedinou scénu ve filmu. (SHI-SHA)

Reklama

Reklama