Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 1

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (443)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro mě mimořádně zajímavý a oblíbený žánr. Takové thrillery já prostě můžu. Scéna se sledovačkou zakončená v muzeu plně uspokojila mé akční choutky. Clive Owen opět přesvědčivý jako již tradičně. Naomi Watts si bohužel moc neužijeme, její role není tak veliká jak se na první pohled zdá a po polovině snímku na plátně už objeví pouze jednou. PS: Z toho bankovního sektoru začínám mít povážlivě strach. PS: Druhá projekce bohužel odhalila, že Bourne je pouze jeden a agent Salinger mu nesahá ani po kotníky. 60% hlavně za scénu v muzeu. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Clive Owen je nejlepším dekadentním hrdinou, kterého světová plátna kdy zažila, takže mi jeho póza jako agenta, který čekuje v televizi Jamese Bonda a hraje si na něj, moc nesedla. Snad až závěr je v jeho stylu, ale i ten dopadá zbytečně sentimentálně. __ Naomi Watts je pouze na okrasu, hrát umí, ale tady nepředvedla nic, ale ono hrát druhé housle a jenom na nich škvrdlat šmitcem by se mi za ty prachy taky líbilo :-) __ Chyběl mi pořádný záporák a lépe vykreslené bankovní "zlo", takže ani nechápu, proč to hodnotím tak vysoko, asi z lásky k tykwerově Lole běžící o život nebo True :-)) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Clive Owen je dobrej...on mně ve filmu v jednu chvíli přišel jak kost a kůže a podruhý jsem přemejšlel, kolik kilo po jedné scéně přibral. Kila lítali a když jsem nakouknou na jeho profil na čsfd, tak jsem se o to víc divil, že ještě nosí brejle a vypadá tam jako hroznej slušňák. Tady zrovna slušně nevypadá, on tady dokonce i vcelku obstojně bouří. International je suprovej thriller, takovej ten typicky politickej, kdy si někdo mastí kapsy miliardama a příjde člověk, kterej jim přetrhne strunu a začne dělat problémy. Ze začátku se tváří, že to je jen neposedné zrnko, ale postupem zruší celou bankovní síť. Hezký, na jednoho člověka, to se musí nechat. Každopádně u mě je těžký udržet pozornost u politickýho thrilleru, jenže tady to šlo, a naprosto v pohodě. Clive Owen totiž řádí jak černá ruka a akce je tu tolik, že jsem kolikrát málem spadnul z křesla. Líbilo se mně to, překvapilo to. A i když to je o takovým míň zajímavým tématu, co se týče politiky, pořád mě to dokáže bavit. To je možná důvod, proč film nemá zase tak velké hodnocení. Ono kdyby šlo o jaderné zbraně, pumy a atomovky, taky se na to kouká jinak. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Clive Owen běží o život... Jenže tenhle James Bond ve službách Interpolu si na demaskování bankovního sektoru vybral ten nejhorší timing. (jít v době ekonomické krize na film o prohnilých bankeřích?) Ten nejsměšnější scénář. A nádherné budovy po celém světě. Talentovaný režisér Tykwer jaksi mimochodem dává najevo, že ho krásy Guggenheimova muzea, istanbulského bazaru nebo italských scenérií zajímají mnohem víc než jakési bizarní konspirace bílých límečků a vojenských junt. Není nouze o absurditu, akční scény jakoby vypadly z jiných filmů a žánrů, dialogy působí jako vystřiženy z amatérského fanzinu Toma Clancyho a vizuální laskominy pro studenty architektury jsou vzápětí devalvovány jednostrunným herectvím Clivea Owena. Skoro to působí, jakoby k původně serioznímu dramatu přifrčel producent a přikázal to předělat na jednoduchý bambitkový akčňák. Vznikl z toho rozkacený, místy nechtěně komický snímek, ve kterém vlastně chybí koncizní expozice, krize i katarze, zato navíc je tam ten deus ex machina na konci. :) Rozporný celek, jehož části jsou neslučitelné. Ale velmi pozoruhodným způsobem. Takže pokud chcete v kině koulet očima, International je ideální adept. P.S. Teď mě napadlo, jestli to Tykwer nepodtaktoval úmyslně, protože ve filmu nepřebývají žádné plnohodnotné charaktery ani jejich podhoubí, žádné flashbacky o raných freudovských konfliktech, Clive s Naomi působí v lokacích jako dekorace a ona bezútěšnost a nesmyslnost vzpoury idealisty proti korporacím působí jako kontrapunkt vůči obvyklému one hero saves the world. (viděno v originále se simultánním dabingem) 50% ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Kdyby režíroval Saul Bass, takhle nějak by to dopadlo. Rada, jak přistupovat k tomuto "narativními filmu faktu", abyste si ho co nejvíc užili: přistupte na to, že architektonická stránka filmu může být nositelem významných i významových informací nejenom ohledně vnitřku postav, ale i o jejich úspěšnosti ve vyprávění -> je velice důležité, jakým směrem se pohyb v záběru či pohyb záběru vykonává, jestli horizontálně, nebo vertikálně (především závěr je v tomto příznačný), popř. dokonce i diagonálně! Nepožadujte odpovvědi na všechny otázky, protože minulost hlavního "hrdiny" zůstává neodkryta, do příběhu jsme vhozeni v jeho průběhu a závěr je neuspokojivý, protože na místo částečného odkrytí pravdy a nápravy zůstává pachuť dalších nezodpovězených otázek -> nesmírně komplexní a inteligentní konspirační thriller. Jeho přelomovost vidím především v tom, že evropským přístupem intenzifikuje "americký žánr" a sedmdesátkový "talk and walk" spojuje s bourneovskými a bondovskými vyprávěními, ale konec je anti-tezí samotného Bonda -> Owenova téměr nehybná tvář se k postavě snažící rozprostřít "ekonomické" mechanice perfektně hodí. Tempo určuje hudba, požitek pak práce se zvukovými efekty. Jediná akční scéna, která ve filmu je, je tím nejnápaditějším, co zde bylo možné vidět od třetí matrixácké (přestřelka ve stavu beztíže) a bourneovské (pohyb po horizontálech i vertikálech) části (pohyb po diagonálách, vertikálech a horizontálech). Nesmírně opojné a důsledné, akorát je nutné si zvyknout na to, že řeč čísel, faktů či grafů nebo hypotéz nahradila řeč budov. 9/10 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Po špatných reakcí na film byla premiéra odsunuta ze srpna 2008 na únor 2009 a přidáno několik akčních scén. Film měl tedy premiéru během jedné z nejhorších bankovních krizí v Americe. (TomikZlesa)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama