Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 1

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (443)

Falko 

všechny recenze uživatele

Mal som obavy, ze by som mohol byt rovnako priemerne sklamany ako pri LABYRINTE LZI (2008) od Ridleyho Scotta, ale nastastie sa reziser Tom Tykwer snazil udrzat ma ako divaka pri trosku komplikovanom ale hlavne nie nudnom deji a podarilo sa mu to. Akcii tam sice nie je az tak vela, za to ale na jednu krvavu prestrelku v galerii urcite dlho nezabudnem, pricom pocas filmu hrala perfektna hudba ako stvorena pre napinave thrillery. Pre bezneho divaka moze byt tento film komplikovanou nudou, pretoze tvorcovia to nenatocili jednoducho, ale na druhej strane tento film dava otazku: ,,Je dnes vobec mozne znicit organizovany zlocin zo vsetkych vplyvnych stran, kde sa tocia obrovske peniaze? Hlavne ked sa jedna o predaj zbrani do tretieho sveta?" Netreba mat velke ocakavania, treba sa nechat prekvapit, pretoze podla mna je Tom Tykwer talentovany reziser. Ved on ma na svedomi uspesny thriller LOLA BEZI O ZIVOT (1998) alebo napriklad historicku dramu PARFEM: PRIBEH VRAHA (2006)... ________ Clive Owen - (Louis Salinger) +++ Naomi Watts - (Eleanor Whitman) +++ Armin Mueller-Stahl - (Wilhelm Wexler) +++ Ulrich Thomsen - (Jonas Skarssen) +++ Brian F. O´Byrne - (Konzultant) +++ Michel Voletti - (Viktor Haas) +++ Hudba: Reinhold Heil, Johnny Klimek, Tom Tykwer +++ (Videl v kine 17.02.2009) +++ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry všeho možného, bez jakkoliv zajimavého scénáře. Dost mě překvapuje že se do toho dali ukecat jak Clive Owen tak Naomi Watts, protože takovýhle hloupý a překombinovaný film si je prostě nezaslouží. Nebýt herců, Tykwerova smyslu pro úchvatné záběry a netradiční hudby, válel by se INTERNATIONAL v kalných vodách mezinárodního odpadu. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Renomovaný tvůrce Tom Tykwer předkládá divákům poměrně zajímavou hru a kvalitní řemeslo, ale nesnaží se zrovna o to, aby pro ně ona hra byla snáze stravitelná. Leccos zbytečně komplikuje, scénář je odtažitý, místy nedotažený a hlavně ukecaný, jistá odtažitost a nezúčastněnost sálá i z ústředního dua Owen-Watts.. všechno je to minimálně škoda, protože třeba přestřelka v Guggenheimově muzeu je naprosto výživná, invenční a oproti zbytku filmu tak naštěstí zapamatováníhodná. Konspirace bílých límečků mě nicméně tentokrát do kolen nedostaly.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pěkně se Clive Owen do toho obul, aby natrhnul mocipánům prdel a udělal jedině dobře. Já sám jsem teď taky ve válečném stavu s mocipány z CTY, ty kurvy vzali stadion a přestěhovali nás do Edenu. Mám chuť všem mocipánům urvat koule a zahrát si s nima pingpong, takže každej mrtvej mocipán v tomhle filmu byl pro mě velmi příjemné pohlazení na duši. Hlavně v tom muzeu se Owen pěkně rozjel, taková několikaminutová dobře udělaná přestřelka je vždy vítaná slečna. Samotný příběh je mírně složitější, ale když jsem ho pochopil já, tak už každej. Owen koulí svejma kukadlama až jsem nabyl dojem, že je příbuznej Sbejbla a Hurvínka, ale jinak nic proti, zahrál to dobře chlapec jeden černovlasej. Ostatní postavy mě splívali v jednu velkou svini, až na Naomi Watts. Nepochopil jsem proč se neslíkla, aby děj trošku oživila. Je to škoda, pro tentokrát Naomi odpustím, ale pod podmínkou že se příště v oblasti slíkání výrazně polepší. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tykwer se definitivně stává všeumělem, který dokáže neotřele natočit každý žánr, ale tentokrát mu z ruky zobat nemůžu. Průvodce po světě podvodů sice dělá s přehledem, ale zároveň pokaždé, kdy divák dožene scénáristu ve zvratech a podrazech, přidá další kličku a ukáže tak, že tentokrát opravdu zaostávajícím podávat pomocnou ruku nebude. Kladné dojmy tak získává hlavně Clive Owen znovu v roli neúnavného stopaře. V jeho podání je dokonale gradující přestřelka bez přehánění legendární scénou. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Po špatných reakcí na film byla premiéra odsunuta ze srpna 2008 na únor 2009 a přidáno několik akčních scén. Film měl tedy premiéru během jedné z nejhorších bankovních krizí v Americe. (TomikZlesa)
  • Během scény v domě Jonase Skarssens spolu s Cassian Skarssen mluví dánsky, tedy rodným jazykem herců Ulricha Thomsena a Benjamina Wandschneidera. (TomikZlesa)
  • Výbuch automobilů v traileru je upravený výbuch z filmu Ghost Rider. Ve filmu se nevyskytuje. (Chrustyn)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno