Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 2

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (443)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kultivovaný a napínavý thriller s vymakanou vizuální stránkou. Tom Tykwer se úplně mazlí s architekturou ale i s přírodnímy exteriéry (mimochodem je tam stejná lokace jak v Quantum of Solace). Celé se to snažil pojmout hodně reálně a to mi sedlo. Přestřelka v muzeu byla psobivá stejně tak herecké výkony Clivea Owena a Armina Mueller - Stahla. Ode mě jednoznačný palec nahoru. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pěkně se Clive Owen do toho obul, aby natrhnul mocipánům prdel a udělal jedině dobře. Já sám jsem teď taky ve válečném stavu s mocipány z CTY, ty kurvy vzali stadion a přestěhovali nás do Edenu. Mám chuť všem mocipánům urvat koule a zahrát si s nima pingpong, takže každej mrtvej mocipán v tomhle filmu byl pro mě velmi příjemné pohlazení na duši. Hlavně v tom muzeu se Owen pěkně rozjel, taková několikaminutová dobře udělaná přestřelka je vždy vítaná slečna. Samotný příběh je mírně složitější, ale když jsem ho pochopil já, tak už každej. Owen koulí svejma kukadlama až jsem nabyl dojem, že je příbuznej Sbejbla a Hurvínka, ale jinak nic proti, zahrál to dobře chlapec jeden černovlasej. Ostatní postavy mě splívali v jednu velkou svini, až na Naomi Watts. Nepochopil jsem proč se neslíkla, aby děj trošku oživila. Je to škoda, pro tentokrát Naomi odpustím, ale pod podmínkou že se příště v oblasti slíkání výrazně polepší. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený Tom Tykwer v na první pohled komerčnějším filmu, než je u něj zvykem, ale na druhý pohled je to velmi dobře natočený a chytrý film. Tykwerův cit pro obrazy a kompozici dává v International nový rozměr a chvílemi divák neví, kam dříve koukat. Kamera a výprava jsou opravdovou ozdobou Internationalu. Vedle drsného Clive Owena je tu krásná Naomi Watts a do všeho mluví klasicky kvalitní Armin Mueller - Stahl. Celý příběh bude asi dostatečně znám milovníkům konspiračních dokumentů typu Zeitgeist nebo Peníze jako dluh. Přestože působí pro někoho dost absurdně, skutečnost je právě takto smutná a International skvěle vystihuje podstatu tohoto boje se současným systémem, která se snaží tvářit jako správný, ale přitom dovoluje konat velmi zlé věci. K akci dochází velmi málo a pořádná přichází až po půlce, kdy je rozstříleno jedno muzeum neskutečným způsobem. ta akce je výborně nasnímaná, přehledně vytvořená a chvílemi oslňující... Škoda, že Tykwer nikdy asi nenatočí opravdu velký akční film, který by byl pod jeho rukama nejen kvalitní a chytrý, ale i zábavný. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Clive Owen je nejlepším dekadentním hrdinou, kterého světová plátna kdy zažila, takže mi jeho póza jako agenta, který čekuje v televizi Jamese Bonda a hraje si na něj, moc nesedla. Snad až závěr je v jeho stylu, ale i ten dopadá zbytečně sentimentálně. __ Naomi Watts je pouze na okrasu, hrát umí, ale tady nepředvedla nic, ale ono hrát druhé housle a jenom na nich škvrdlat šmitcem by se mi za ty prachy taky líbilo :-) __ Chyběl mi pořádný záporák a lépe vykreslené bankovní "zlo", takže ani nechápu, proč to hodnotím tak vysoko, asi z lásky k tykwerově Lole běžící o život nebo True :-)) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Přestřelka uvnitř newyorského Guggenheimova muzea byla natočena ve starém opuštěném skladišti. Budování interiéru zabralo 4 měsíce a byly použity originální plány muzea. (TomikZlesa)
  • Během scény v domě Jonase Skarssens spolu s Cassian Skarssen mluví dánsky, tedy rodným jazykem herců Ulricha Thomsena a Benjamina Wandschneidera. (TomikZlesa)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama