Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život. Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Putting your life in danger is actual living - the rest is television..“ Výkvět americké žurnalistiky, ozbrojený humorem a osobními zájmy, se vydává na lov bývalou Jugoslávií, jen aby světu dokázal, že když se chce, tak to jde. Jenže, jak by šel poupravit citát Henryho Kissingera, velcí hráči ve světě nemají trvalé přátele, nebo nepřátelé, jen zájmy.. Škoda, že tohle mezi několika žánry oscilující absurdní divadlo neskončilo záchrannou akcí a odletem ze země, nicméně je potřeba ocenit, že po Hunting Party (či chcete-li Nesrbském filmu) se odpovědné osoby rozhýbaly a závěrečný dovětek učinily v tuto chvíli neaktuálním. Skutečnost, že ti nejhorší váleční zločinci nenosí uniformy, je už ale jiná kapitola.. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Zajímavej snímek, kterej dělá ještě zajímavější to, že to je pravděpodobně podle pravdy. Ono je to na tom vlastně to nejzajímavější. Autenticita Bosny je podle mě autentická dost (až na všechny ty anglicky mluvící občany). No prostě všechno, co se dozvíme na konci ve žlutejch titulkách, mělo zůstat tak jak bylo a ne tak, jak to změnil scénárista (Diane Krueger jako ta ženská, co jim pomáhala by byla mnohem autentičtější jako chlap. Když chtěli tvůrci aspoň jednu ženskou, která měla mužské diváky navnadit, tak ji měli dát radši na tu jachtu). No ale jako celek mě to bavilo a ta hláška o Bin Ládinovi na konci - nezbývá než kroutit hlavou... ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Humor a vlastne celu pointu tohto filmu pochopi kazdy az pri epilogu. Dufam, ze som reziserov zamer pochopila spravne a preto tento film beriem presne tak ako bol mysleny. Ako sonda do svedomia kompetentych, ktori maju na svedomi vojny, vojnove zlociny a najma vojnovych zlocincov. Anyway, bolo to vtipne, svizne a aj ked to nebolo realisticke, bolo to pre bezneho divaka naozaj vyborne stravených 100 minut. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Richard Gere dostal na hraní docela zajímavou postavu, která se snaží dokázat, že svět je hnusné místo, protože i skvělí reportéři mohou jít do kopru. Ten úvod je takový... Já nevím, je rychlý a skoro by se mi líbilo, kdyby právě ten úvod byl rozpracován do filmu a nebyl jen základem pro události následující. Některé scény jsou zde zbytečné, jen proto, aby zde byly nějaké emoce. Nesedí to. Finále je celkem podprůměrné, ani neví, co jsem vlastně čekat. Odplata není až tak zajímavá, ale mělo vlastně smysl to, že šlo celou dobu o reportéry? ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Väčšinou to píšem vtedy, keď sa neviem rozhodnúť, či bol dobrý, alebo zlý. Toto nie je ten prípad. Film bol natoľko pútavý a to obsadením, výpravou, námetom a pod., že určite nebol ani zďaleka zlý, ale naopak dosť dobrý, len ten koniec mi priešiel taký "unáhlený", pozerám na hodiny pri sledovaní, vidím, že do konca pár minút a všetko v kýbli a ono to nebolo v kýbli, len to nebolo také, ako by som si prial. Ale nevadí. Herecké trio Richard Gere, Terrence Howard a Jesse Eisenberg si sadli skvelo a vidieť ich v takýchto úlohách a na takých miestach, to sa len tak nevidí. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)
  • Natáčelo se v Chorvatsku v Žumberaku, Záhřebu, Karlovači, Vojniči a v Bosně a Hercegovině v Sarajevu a Starim Gradu. (rakovnik)
  • Ve filmu se objeví krátká vložená scéna s Chuckem Norrisem. Jedná se o známou scénu, kdy Chuck vystupuje z vody s těžkým kulometem v ruce. Tato scéna je hojně využívána ve filmech a je vystřižená z filmu Nezvěstní v boji (1984). (Posheidon)

Reklama

Reklama