Reklama

Reklama

Flight of the Conchords

(seriál)
  • USA Flight of the Conchords
Komedie / Hudební
USA, (2007–2009), 9 h 54 min (Minutáž: 25–29 min)

Hrají:

Jemaine Clement, Bret McKenzie, Rhys Darby, Kristen Schaal, Arj Barker, Frank Wood, David Costabile, Sutton Foster, Rachel Blanchard, Judah Friedlander (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Komediální seriál z původní produkce HBO představuje dvojici Breta McKenzieho a Jemaine Clementa z Nového Zélandu, které proslavila stejnojmenná show i pořad One Night Stand vysílaný na HBO. V novém seriálu se Jamaine a Bret (hrají v prostoduchém provedení sami sebe) stěhují na Manhattan. Ve snaze dobýt New York navštěvují bohémské večírky, dohadují se se svým (jediným) fanouškem Mel i se svým neobratným manažerem Murrayem. Oberou je nešikovní zloději, zraňují vzájemně své city a bez úspěchu usilují o nepolapitelné ženy. Jsou to vlastně nevinní chlapíci, kteří se snaží získat lásku nebo alespoň mimořádně vynášející dividendy, ale místo toho na ně čeká hojnost melodií o životě, lásce a prchavém štěstí.

V původní produkci HBO vznikla druhá řada hudebně komediálního seriálu, jehož protagonisté Jemaine Clement a Bret McKenzie získali před dvěma lety mimo jiné cenu Grammy za Nejlepší komediální album. Jemaine Clement a Bret McKenzie se přestěhovali do New Yorku, aby tu zúročili svou popularitu nejoblíbenějšího parodického dua z Nového Zélandu. Nový život v East Side ovšem přináší řadu úskalí, jimž dvojice čelí po svém, což vytváří řadu neuvěřitelně zábavných situací. V seriálu se objeví i postavy z předchozí řady - nešika Murray (Rhys Darby), který jim dělá manažera, nadšená fanynka Mel (Kristen Schaalová) a její manžel Doug (David Constabile), kamarád Dave (Arj Barker), který stále žije u svých rodičů, a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku mi to veľmi pripomínalo svojou uletenosťou The Mighty Boosh (i keď samozrejme v omnoho menšej miere), ale keď teraz tieto dva sitcomy porovnám, tak u mňa jednoznačne vyhráva The Flight of the Conchords - reálnejšie prostredie a lepšie diálogy s geniálne suchou intonáciou. Jediné, čo ma mrzí, je, že Bret a Jemaine nikdy nemajú peniaze. Chudáčikovia. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

První série: Po prvním dílu tohoto, řekněme zvláštního, seriálu, jsem si říkal, že tohle asi nebude nic pro mě. Styl humoru mi totiž až moc připomněl seriál The Office, který mám zafixovaný jako průměrný seriál, s občasnými světlými momenty. Naštěstí pro Flight of the Conchords mám ve zvyku seriály hodnotit až po celé první sérii. A buď se ten styl humoru trochu změnil, nebo jsem si na něj prostě zvykl, to nevím. Každopádně mi přijde, že se to zvedlo a mě to začalo bavit. Nejvíce jsem se zasmál u třetího dílu, kdy naše "konkorďáky" okradou. A to, co následuje potom, mě doslova rozsekalo. Ostatní díly jsou už lepší, ale už žádný (bohužel) nebyl takový zábavný, jako ten třetí. Jinak ústřední dvojka "flegmoušů" byla parádně vybrána a vy jim ty postavy opravdu věříte a jejich manažer Murray… to je případ sám pro sebe… ;-) Takže za mě první série byla ok, ale ne tak ok, abych dal plný počet. Uvidíme, jestli se něco změní, až zhlédnu druhou sérii. 80 %. Druhá série: Tak to necháme na těch čtyřech. I druhá série mě nepřesvědčila o výjimečnosti tohoto místy hodně ujetého a divného seriálu, nicméně mě nudilo minimum dílů. A role Lucy Lawless taky potěšila. Takže celkový dojem je slušný a možná za pár let si tento seriál i zopakuju. Celkově 80 %. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Seriál s alternativním druhem humoru, zaměřený spíš na menšinu fajnšmekrů než na hlavní proud. Kdybych nevěděl o americké produkci, považoval bych ho za typický výrobek BBC. Hodně současných sitcomů přináší ztřeštěný ulítlý humor a la Ajťáci, kdežto tohle dílko je pravým opakem podobné produkce. Vždycky jsem se považoval za příznivce suchého humoru, ale tady je dovedený až do extrému. Hlášky pronášené naprosto nezúčastněným, vysloveně flegmatickým způsobem, stále stejně unuděné obličeje s minimem emocí a sled událostí odvíjený stále stejným tempem. Oživení přináší rapové písničky typu "Zotročujou malý prcky, aby šili levný kecky, jenže ani tak ty kecky nejsou zdaleka laciný všecky. Ať se zlevní každá kecka, když je šijou zotročený děcka." Musím ocenit vtipný překlad textů, které dokážou přenést ironický podtext do češtiny. Některé momenty a především hlášky jsou opravdu parádní, ale některé zanikají v tom apatickém přednesu. Celkový dojem: 65 %. ()

Hanquita 

všechny recenze uživatele

Nový objev a další láska na první pohled :-) Kvalit britských humoristických seriálů tenhle novozélandský flegmaticko-hudební bonbónek sice nedosahuje, ale sledovat Jamaina a Breta, jak se pytlíkujou od ničeho k ničemu a k tomu trousí naprosto banální hlášky, je někdy překvapivě zábavné. Bohužel však někdy taky dost nuda... Člověk chce s těmi dvěma občas zatřást, aby aspoň na chvilku ožili, a občas by je taky chlácholivě objal, protože svět je na ně někdy příliš zlý... :-) Ale hlavní devizou jsou samozřejmě jejich geniální songy! So lick my battery, sucker! :-) ()

waits 

všechny recenze uživatele

Hdoně dobré. Hodně veselé. Smutné obličeje Jamaina a Breta mě rozesmáli už v sedmé epizodě (tentokrát Herec), takže se sluší podpořit je v žebříčku seriálů. Nahoru, nahoru, chlapci! Baví mě i mluvené slovo, ale vkládané písně jsou většinou ještě lepší (album roku, nejlepší kapela na Novém Zélandu 2008, Grammy pro nejlepší Comedy Album 2008, vystupování v HBO Stand Up viz You Tube). Takový Bowie Song, Think About It nebo povzbudivé Cheer Up, Murray (dovedu si tuhle představit i na rayných Bowieho albech, třeba na Space Odity) to je radost. PS Chlapci okupují skoro celý díl Simpsonů (1.díl 22.serie) ()

Galerie (89)

Zajímavosti (4)

  • Murray má v kanceláři propagační plakáty na Nový Zéland s logy, jako "New Zealand...Rocks!!!", "WOOLcome to New Zealand", "New Zealand, take your mum", "New Zealand: Why Not?", "New Zealand, Better Than Old Zealand", "New Zealand: Worth a Go", "New Zealand: Not Part of Australia", "New Zealand: Don't expect too much — you'll love it", "New Zealand Eve Should Come", "New Zealand Only 18 Hours From New York", "New Zealand Like Scotland But Further" a "It's Not Boring In New Zealand". (Saku)
  • Seriál vznikl na základě stejnojmenného rozhlasového seriálu BBC, vysílaného v roce 2005. Na rozdíl od filmové verze se však odehrával v Londýně. (skudiblik)
  • V epizodě "Drive By" Murray používá ve svojí kanceláři stařičký Commodore 64 s programem "New Zealand Government Internet 1.1". (Saku)

Související novinky

Novinky ze Středozemě

Novinky ze Středozemě

10.04.2011

Vypadá to, že prozatím oficiálně nepotvrzený Orlando Bloom si opravdu znovu zastřílí z luku. V aktuálním interview potvrdil, že už čte výňatky ze scénáře, které se týkají Legolase. Rovněž dodal, že… (více)

Reklama

Reklama