Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V druhém celovečerním dobrodružství se budou naši animovaní hrdinové Fry, Bender, Leela, Profesor Farnsworth, Dr. Zoidberg a byrokrat 34. stupně Hermes Conrad snažit spravit trhlinu v časoprostoru, skrze kterou do našeho vesmíru pronikl obří chapadlovitý vetřelec s podlými úmysly a nadpřirozenými schopnostmi. Lidem na Zemi vnutí nové náboženství, do jehož čela se jako slepý k houslím dostane Fry, který obyvatele Země přesvědčí, aby "modrou planetu" opustili a vydali se na cestu do nebe... Zemi tak ovládnou roboti, v čele s nikým jiným, než Benderem.
Tento film je druhým v řadě z připravované čtveřice. Zbývající dva mají být na DVD trh uvedeny v letech 2008 a 2009. (havLord)

(více)

Recenze (270)

rubik1 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola naozaj silná káva... V živote by som si nemyslel a ani by som o tom neuvažoval, že by som dal FUTURKE menej ako 5*!! Nikdy veď to je predsa Futurama: Bender, Fry, Dr. Zoidberg, Leela, Profesor, "sexiiii" Zap Brannigan a ďalšie ďalšie charaktery ktoré ma vedeli rozosmiať aj napriek tomu že Futurku mám okukanú asi ako pekný zadok nejakej fešnej holky :) Ale Futurama: The Beast with a Billion Backs bol ozaj len veľmi veľmi slabý odvar toho na čo som si navykol viac ako narkoman na nejakú drogu... Každý diel Futuramy som videl asi 100-krát a kľudne si ho "šlahnem" aj stoprvý-krát, ale toto...... rozmýšľam či si to pozriem vôbec ešte raz. A keď hej tak len prvú polhodinu pokiaľ sa do deja svojimi chápadlami nepridá tá chobotnica. Od tejto časti filmu to šlo s úrovňou deja prudko dole. Dokonca by som povedal že dej padal volným pádom až kdesi na samé dno čiernej diery a tá je predsa nekonečná ;) A rozhodne nie je úroveň tohto dielu taká nízka kvôli filmovej stopáži. Veď Bender´s Big Score bolo famózne a vtipné s perfektným scenárom ako seriálové diely!! Skrátka keby sa Groening držal prvej polhodky (son of a bit :D:D:D) a tá by pokračovala až do konca tak by som dal starej dobrej Futurke päť hviezdičiek. Ale teraz dávam tri a aj to len z úcty k môjmu najobľúbenejšiemu animáču a seriálu vôbec!!!!!! Ostáva mi len veriť že pokračovanie Futurama: Bender's Game bude návrat k tomu čo všetci tak na tomto geniálnom seriáli milujeme.... ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Druhý film nasadí v úvodní části až příliš rychlé tempo, než aby se mu jej podařilo v následující hodince udržet a tak po většinu času trpí recyklací vtipů a dějovou roztříštěností (cca 5 dějových linií je na jeden takový film zkrátka moc a druhá Futurama se tak ještě více podobá složení několika dílů dohromady než Bender´s Big Score). Ale pořád je to svým způsobem stará dobrá Futurama. :) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kto zbožňuje Futuramu, tomu nemusím hovoriť, že dostane to čo sa od projektu ako Futurama film očakáva. Je to dlhšie, plné rôznych vtipov, s postavami, ktoré jednoducho milujete a ktoré vás vždy uchvátia. Všetko to plynie z neskutočnou ľahkosťou a všetky rozvíjajúce zápletky sú geniálne spracované aj keď musím priznať o trocha viacej sa mi páčil prvý film, ktorý nebol až tak predvídateľný v niektorých scénach. Ale klobúk dole aj tak. Jednoducho zobrať vec a spraviť z nej niečo úplne iné, bez väčšieho rozmyslu a pritom to dáva najväčší zmysel? jedine v New New Yorku roku 3007:) ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

První půlka byla skvělá. Sice ne tak vtipná jako seriál nebo předchozí film, ale pořád to šlo. V momentě, kdy se lidstvo odstěhovalo do nebe, se všechno zadrhlo a nebejt hrdinného pirátského kapitána Bendera Bending Rodrigueze, byla by to pořádná nuda. No a taky téma tohodle filmu nebylo nic moc. Jako varování proti sektářstvi a náboženskýmu fanatismu to bylo dobrý, ale ke konci to na mě působilo trochu přehnaně. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to tak duchaplné jako první film, ale pořád je to docela vtipné. Obrovské chapadlovité stvoření není nic moc originálního, ale to nic nemění na tom, že se to může pořád brát jako parodie sci-fi žánru, teď možná i trochu s odkazem na Lovecrafta. Celkově je v tomhle ale strašně moc témat, která dohromady nejsou až tak dobře řešena. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Název odkazuje na frázi „the beast with two backs“, termín vztahující se k sexuálnímu spojení dvou lidí a běžně používané Williamem Shakespearem. (HellFire)
  • Při útoku chapadel monstra na město můžeme sledovat postavičky běžící do budovy pojišťovny. Jméno této pojišťovny zní „Space Farm“, což je narážka na „State Farm“ (velkou americkou síť pojišťoven). Slogan State Farm říká „Life, Auto and Fire“. Slogan Space Farm zní „Life, Auto and Monster“. (HellFire)

Reklama

Reklama