Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí FUTURAMA film z plánovaných čtyř nese název BENDEROVA HRA a vrhne nás přímo do období krize. Palivo používané jako pohon do vesmírných lodí dochází a ceny rostou závratným tempem. Posádka lodi Planet Express je tedy vyslána na nebezpečnou misi, infiltrovat svět obsahující poslední důl na temnou hmotu, látku která lodě pohání. Hluboko pod povrchem však najdou podivný svět. Starobylou zemi draků, magie a rytířů, kteří až podezřele připomínají Bendera (John Di Maggio). Vzhledově. Zásady rytířů, statečnost, loajalita a štědrost, mu totiž nic neříkají. (3DD!3)

(více)

Recenze (255)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Poměrně rozporuplný celek. První polovina mi připomínala hlavně humorem novější epizody Simpsonových, takže tak za dvě hvězdy. Pak se přesouváme do světa Dračího doupěte a to je k mému překvapení pro Futuramu živou vodou, tudíž druhá polovina za pět. Takže mi to vychází průměrně na rozhraní tří a čtyř hvězd. Nakonec dávám lepší hodnocení, ale vypadá to, že zlaté časy jsou pro Futuramu už jen vzpomínka. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

No konečně! Předchozí dva filmy ve srovnání s kultovním seriálem působily velmi vyčpěle a tvůrci by se za tento dlouho očekávaný comeback měli spíš stydět, ale do třetice to dopadlo konečně výrazně líp! Děj díky konstatním dávkám (tentokrát už konečně kvalitního) humoru ani trochu nenudí. Kvalitě seriálu se to stále ještě sice nevyrovná, ale laťka je tak vysoko, že její překonaní už nebude možné. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dle mých pocitů zřejmě nejpovedenější z filmové Futuramy. Dávky vtipu jsou na diváka směřovány v malých množstvích, za to však intenzivně. Pocit trapnosti se nedostavil snad u žádné z nich. Odkaz na Dračí doupě mi připomněl mé dětství. Parodie na Pána prstenů je velice zábavný element, který rozhodně pobavil a pro mne, jako fanouška J. R. R. Tolkiena, byl vítaným zpestřením. Malinko mne zklamal závěr filmu, ale to už snad nějak přežiji, neboť ten tvoří jen několik minut z celé stopáže, takže si celou zbylou dobu užíváte staré dobré hrdiny tohoto bláznivého seriálu v neméně bláznivém celovečerním animáku. 90% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Hlavný problém: sakra, je to fantasy! Druhotný problém: nudná fantasy. Keď si spomeniem, ako v jednom jedinom diele dokázal SOUTH PARK omnoho lepšie sparodovať PÁNA PRSTEŇOV, je to o to slabšie. Navyše som nedávno videl diel Futuramy, kde v jednom jedinom diele využili Minority Report, Trona i Avatara, a bolo to skvelé. Toto je zbytočne naťahované, doslovné a málo vtipné... A ani stopa po Enderovej hre... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Mám z toho trošku rozporuplné pocity. Rozhodně bych o takových dvacet minut zkrátil délku. Z počátku byl film hodně zábavný (Bender hrající Dračí doupě v reálu, skupinová sezení v blázinci pro roboty, Jáma a kyvadlo atd.), ale potom s nástupem parodie Pána prstenů už mi to tak vtipné nepřišlo, no i když Zámek ve tvaru záchodové mísy a hlavně jeho brána ve tvaru prkýnka k tomu se opravdu nic dodávat nemusí :-) ()

Galerie (82)

Zajímavosti (10)

  • Když poprvé spatříme důl na temnou hmotu, vyjede ven náklaďák. Slova psaná v mimozemském jazyce znamenají „OBEY MOM“ (podrobte se mamince). (HellFire)
  • Film je rozdělen do šesté série seriálu Futurama (od r. 1999) a vytváří tak jeho součást. (vyfuk)
  • Film se netradičně bude odehrávat ve fantasy prostředí - Bender si zahraje na rytíře, Lee na kentaura. (Matrinx)

Reklama

Reklama