Reklama

Reklama

Alex Wright je velkým fanouškem filmu Grave Encounters a je doslova posedlý snahou získat důkaz o tom, že události, které se ve filmu staly nejsou smyšlené. Proto se rozhodne s přáteli vydat do psychiatrické léčebny, ve které se původní účastníci filmu setkali s nepřestavitelným zlem. Jenže jeho posedlost ho může stát život a také životy jeho přátel. Skupina bude muset využít všech svých znalostí Grave Encounters, aby se z toho dostali. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

No nevím. Přestože film nabídne několik docela zajímavých scén (bubák vylézající ze zdi byl moc fajn), celkově mi tohle pokračování moc nesedlo. Stejně jako jednička se totiž utápí v překombinovaném příběhu, který je přitažený za vlasy (pozor SPOILER – strašidelný dům chce publicitu, a tak přes Youtube sám kontaktuje filmaře – no táák!). A dvojka nenabídne vůbec nic navíc. Postavy se jako obvykle chovají naprosto dementně (co uděláme jako první? No rozdělíme se!), interiéry opuštěné kliniky již napodruhé nepůsobí tak děsivě a navíc film ve finále zapadne do marasmu vlastního scénáře až po uši, pač poslední půlhodina má z tohoto pohledu parametry skutečně úděsné hovadiny. No moc mě to zkrátka nebavilo, a tak doufám, že zůstane jen u těch dvou dílu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hlavným kameňom úrazu je v tomto prípade námet. Z niečim podobným prišiel už oveľa skôr nie veľmi vydarený BLAIR WITCH 2. A už vtedy to bolo riadne pritiahnuté za vlasy. GRAVE ENCOUNTERS 2 sa chcú vydať epickejším smerom, ale pôsobí to nakoniec trápne a rovnako aj ľakačky nie sú z rodu tých najúčinnejších. Takže mierny prepad. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ta dějová a sebereferenční nadstavba (ale ne že by ji zrovna první Grave Encounters potřebovalo) není úplně špatný nápad (něco takového udělal Tom Six mezi první a druhou stonožkou), ale jen kdyby to celé nebylo tak tupé! Změny v chování postav přicházejí jak z čistého nebe (zajímavé je, jak je ten poslední zvrat blbý, ale přitom očekávatelný) a vlastně celá poslední třetina (od chvíle objevení starého známého) působí tak pomateně, že jsem chvíli uvažoval, jestli náhodou filmaři úmyslně nevkročili na hranu sofistikované sebeparodie - na video natáčí už i duch, fakt! :-D Ale asi ne. Atmosférou a lekačkami na mě víc zafungoval první díl. Ten jsem označil slovem fajn, dvojka pak je skorofajn. 5/10 ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

První díl byl jasně lepší a hlavně se tam šlo "k věci" poměrně záhy. Protože dvojka se rozjíždí až od druhé půlky filmu. Což je fakt na prd, když skoro 50 minut sledujete záběry, které jsou naprosto nezajímavé a o ničem. Druhá půlka už ale poměrně dost baví a některé scény a lekačky jsou fakt povedené. Když se na plátně objeví ten zarostlej maník z jedničky, film opět ztrácí, protože se tvůrci snaží zdlouhavě vysvětlit, jak to vlastně tenkrát bylo. No a pak přijde finále, které zas tak hrozné není. Protože natočit maximálně vygradované finále, u kterého budete mít husinu až na řitním otvoru, to se povedlo snad jenom prvnímu dílu PA. Úplný závěr (rozhovor) jednoznačně nahrává pokračování, takže kdo ví, třeba zase za rok :) GE 2 dávám 65%. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Možno nie zbytočné, ale určite nepodarené a trápne pokračovanie celkom slušného prvého dielu. Síce ma potešili niektoré nápady a scény (duch kameraman) ale preafektované herecké výkony, blbé postavy a stále tá isté FF omáčka mi liezli hore krkom. Jeden z filmov, ktoré netreba vidieť viackrát (a možno ani raz) a pri ktorých ani netreba strácať čas ich dlhým komentovaním... 40 %! ()

Galerie (64)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se objevují záběru z prvního dílu. (konvax)
  • Těsně před závěrečnými titulky probliknou na černé obrazovce čísla 49 14 122 48. Jedná se o souřadnice k budově, ve které se film odehrával, k Riverview Hospital v Kanadě. (kery-)
  • Na stole v nemocnici bola nakreslená ouija, teda tabuľka vďaka ktorej sa komunikuje s duchmi. Klasická tabuľka na komunikáciu má písmená usporiadané abecedne, avšak tabuľka v tomto filme mala rovnaké rozloženie ako QWERTY klávesnica. (metal.storm)

Reklama

Reklama