Reklama

Reklama

Alex Wright je velkým fanouškem filmu Grave Encounters a je doslova posedlý snahou získat důkaz o tom, že události, které se ve filmu staly nejsou smyšlené. Proto se rozhodne s přáteli vydat do psychiatrické léčebny, ve které se původní účastníci filmu setkali s nepřestavitelným zlem. Jenže jeho posedlost ho může stát život a také životy jeho přátel. Skupina bude muset využít všech svých znalostí Grave Encounters, aby se z toho dostali. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to lepší než jednička. Aspoň nějak tak to vidím já. Dvojka má zajímavější začátek (Aley je fanouškem známého filmu a hledá informace o pravdivosti nahrávek, díky tomu ho jeho posedlost zavede do oné psychiatrie), když ted pomineme pětimutovou chlastačku. Pak už se opět vstupuje do psychiatrie a klasika... lidi ubývají, lekačky lvl. Paranormal Activity, tentokrát tam ale třískne víc dveří najednou. Když se ale dostane skupinka do tunelů, zase se to rozjíždí a já se v tu chvíli dostal do děje a ano, chtěl jsem vědět, co bude dál. Dokonce jsem se i jednou lekl. Bylo to zajímavé, dokud nepřišlo vysvětlení (SPOILER ehh... duch držící kameru... KONEC SPOILERU snad to nebylo myšelno vážně, já z toho měl p*del...) V jednu chvíli to bylo i fakt napínavé a samotný konec je tak nějak zajímavej (když zapomeneme na onen spoiler). Finální scéna ten film posílá někam úplně jinam a to je konec. Narozdíl od jedničky, na kterou jsem jeno nudně civěl, dvojka mě dokázal zaujmout. Za to ty dvě hvězdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladá skupinka študentov sa jedného dňa vyberie do starej nemocnice vo Vancouvery kde bol natočený strašidelný film Grave Encounters. Na internete totiž jedného z nich kontaktovala a požiadala o stretnutie neznáma osoba pod nickom "smrť čaká". Po príchode na miesto si však uvedomili, že bolo veľkou chybou toto pozvanie prijať. "Smrť" totiž naozaj čaká. Pokiaľ niekto dúfa v úspešné pokračovanie prvej časti - rýchlo sa preberie. Až na jednu-dve scénky je toto pokračovania nudným tieňom vydarenej jednotky. Navyše som mal miestami pocit, že sledujem paródiu. Pre mňa osobne sklamanie a len k úcte k prvej časti šľahám dve hviezdičky - 40%. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ta dějová a sebereferenční nadstavba (ale ne že by ji zrovna první Grave Encounters potřebovalo) není úplně špatný nápad (něco takového udělal Tom Six mezi první a druhou stonožkou), ale jen kdyby to celé nebylo tak tupé! Změny v chování postav přicházejí jak z čistého nebe (zajímavé je, jak je ten poslední zvrat blbý, ale přitom očekávatelný) a vlastně celá poslední třetina (od chvíle objevení starého známého) působí tak pomateně, že jsem chvíli uvažoval, jestli náhodou filmaři úmyslně nevkročili na hranu sofistikované sebeparodie - na video natáčí už i duch, fakt! :-D Ale asi ne. Atmosférou a lekačkami na mě víc zafungoval první díl. Ten jsem označil slovem fajn, dvojka pak je skorofajn. 5/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásny príklad toho, ako niekedy môže pokračovanie skaziť celý dojem. Väčšinou trápne, nudné a nevýrazné. A od momentu čo vstúpili do toho domu hororovo nicotné (až na pár svetlých momentov) a atmosfericky šedivé. Vôbec tu neboli také momenty ako v jednotke, v ktorých atmosféra rapídne hustla. Často mi to prišlo len ako také splašené pobehovanie stratených kôz kdesi na lúke v Španielsku. Podpriemer. 40/100 ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Pokud jste se těšili na nášup jako u prvního dílu, tak budete určitě zklamáni jako já. Druhý díl vykrádá a likviduje jedničku ve všech směrech. Naprostý scénáristický masochysmus mě po celou stopáž filmu neuvěřitelně deptal. Když se konečně dostali do blázince a v duchu jsem si říkal hurá je to zpět, tak se objeví údajně mrtvý z prvního dílu a tím se celý film dostává do dalších sraček. Nedávám úplný odpad, protože pár částí stálo zato, ale jelikož je to jen tak 10 minut z celého filmu, tak to opravdu nestačí. 15% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku filmu Alex (Roger Harmon) řekne, že vidí fotky z mládí Seana Rogersona. Správně ale měl říct fotky Lance Prestona, kterého Sean Rogerson ztvárnil. (J*A*M*A*L)
  • Ve filmu se objevují záběru z prvního dílu. (konvax)
  • Na stole v nemocnici bola nakreslená ouija, teda tabuľka vďaka ktorej sa komunikuje s duchmi. Klasická tabuľka na komunikáciu má písmená usporiadané abecedne, avšak tabuľka v tomto filme mala rovnaké rozloženie ako QWERTY klávesnica. (metal.storm)

Reklama

Reklama