Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy a rock&rap. Falco okupoval během dospívání přední příčky mé osobní hitparády a i přes odpor k němčině se k jeho hudbě vracím dodnes. A proto jsem ráda, že se jeho krajanům podařilo načrtnout nesentimentální a zároveň vcelku decentní filmový portrét – a jeden z nejlepších životopisných snímků, jaký jsem viděla. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jestli mohu srovnávat mnou nedávno viděné Walk the Line z holywoodské dílny tady s Falcem z německé produkce, tak umně mírně vítězí ta německé produkce. Oproti Walk the Line je Falco takové více surovější a bez zbytečných kudrlinek typických pro holywood. Ovšem zde ta multižánrová pestrost sahá občas i na hranici levné německé telenovely ,ale na tu světlou stranu ji zvedají všechny čistě hudební scény. Jelikož hudba Falca byla naprosto jedinečná a Manuel Rubey se úkolu zhostil dokonale. Ať už gesty nebo zpěvem. To co mají Walk The Line a Falco společného je, že za vším hledej ženu. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád životopisné filmy,mám rád Falca a ačkoliv tenhle kousek nepřináší zcela nic nového (co se vyprávěcího schématu týče) sem za něj rád.Na Falcově hudbě sem vyrůstal,ale nikdy sem nevěděl,jaký Falco byl.Velmi komplikovaná osobnost.Jednou naprosto okouzlující a šarmantní a podruhé se chovající jako naprostý debil.Nic to nemění na faktu,že jeho hudbu budu mít rád i nadále a myslím,že tahle biografie za shlédnutí určitě stojí...lepší 3 a 70% ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobné sklamanie...nevyrovnaná biografia, kde síce Manuel Rubey je presným Falcom, ale príbehovo zaostáva za väčšinou mnou vzhliadnutých hudobných biografií...pesničiek bolo málo, a zas príliš sme sa zamerali na osud Falca...ale jeho Amadeus je v podaní Rubeyho skvelou pesničkou...celkovo priemer, neurazí, nenadchne, kdo nepozná Falca mínus 1 hviezdička... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zažil som tie časy, keď Falco skutočne valcoval hitparády a preto som sa na nový film o tejto rakúskej superstár tešil.Film sa vydaril a celkom hodnoverne sledujeme príbeh od snov malého chlapca až po pád hviezdy, ktorej drogy zatemnili mozog. Prečo dnešné rádia sem tam neoprášia staré hity? Už som vážne dlho nepočul Amadeus, Amadeus... 80% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Poslední Falcovo vystoupení před jeho smrtí bylo na Silvestra 31. 12. 1997 v komplexu Exacalibur City na soukromé party, které si objednal jeho kamarád a rakouský podnikatel. Tento komplex se nachází na Hatích u Znojma. (Luky-7)
  • Ve filmu se objevila také později rozpadnivší se skupina Mondscheiner, jejímž zpěvákem byl právě hlavní protagonista filmu Manuel Rubey. (BeAnne)
  • Otec Manuela Rubyho o Falcovi řekl, že je taková levná rakouská kopie zpěváků typu Davida Bowieho. (BeAnne)

Reklama

Reklama