Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačově animovaný snímek ze světa Star Wars odehravající se za Klonových válek (mezi Epizodou II a III). V příběhu se objeví všichni hlavní hrdinové z předešlých filmů a pomalu se začnou objevovat další v připravovaném seriálu, který bude navazovat na film.

Před filmem už vnikl seriál Clone Wars, který byl však kreslený, takže nový film + seriál je spíš remake a bude jenom dál rozvíjet svět Star Wars za Klonových válek... (chmíří)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (426)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem se dostal vlastně omylem. V domnění, že si objednávám Klony útočí...., objednal jsem tenhle film. A on mne velmi příjemně překvapil - snad, že jsem očekával to nejhorší. Tahle epizoda bohužel pozbyla veškeré tajemno, horrorovou temnotu a dekadenci. Grafika je natolik otřesná, že s většinou počítačových her nemůže v určitých částech vůbec soutěžit. Popravdě, tak otřesnou animaci u současných filmů snad nenajdete - leda v levném TV seriálu. To jsou negativa. A pak přišel příběh. Jistě, přímočarý, ale dynamický. Válečné bitvy jsou naprosto úžasné, vtáhnou vás okamžitě do děje a vy si říkáte, jasně, tohle je pravý sci-fi válečný masakr. Zatraceně, proč se takhle nebojuje v hraných epizodách....? Tak to bychom měli, hvězdy jsou za nefalšované vesmírné boje tak, jak je mám rád. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jako film do kin Clone Wars neobstojí. Je to díky bídné graifice, která nemůže ke konkurenci ani čichnout. Animace obličejů hlavních postav je v dialozích vysloveně slabá. Děj je slabý, oproti běžným Star Wars je vysloveně malý. Bohužel ani zde si hoši od Lucase neodpustili infantilní vsuvky pro diváky Teletubbies, což filmu jedině ubližuje. Rádoby vtipné hllášky táhnou film ke dnu. Na druhou stranu film obstojí jako pilot televizního seriálu. Být rozstříhán na čtyři epizody, bylo by hodnocení lepší. Akční sekvence plné soubojů jedijů jsou zde poměrně solidní a zachraňují film od úplného prodpadu. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nebyla to taková hrůza jak jsem čekal, vlastně jsem se ani na moment nenudil, ale tohle zpracování HVĚZDÝM VÁLKÁM vážně moc nesluší. Co bych ale dal za to vidět ty bitvy v "hrané" podobě. Malý Jaba byl ale docela srandovní a děcka si tenhle seriál zaručěně užjií. Osobně si raději počkám na ten klasický co má být o Bobu Fettovi. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdyz misto typickejch uvodnich leticich titulku prislo shrnuti deje, ktery spis pripominalo vyrvavani komentatora na fotbale, zacal jsem tusit, ze je neco spatne. Nastesti prvni pulhodinova bitva moje obavy rozptylila a jelikoz akce neprestane prakticky do konce filmu, tak sem nakonec prijemne prekvapenej. Pribeh je sice jednoduchej, ale dostatecnej a to ze neprinasi nic moc noveho muzu klidne nechat stranout. Obzvlast, kdyz hlavni hrdinove, hlavne Anakin, jdou opravdu z akce do akce, bojujou tu droidi, nejaky podivny roboti, dojde na souboj se sithama, vesmirny bitvy, objevi se spousta znamejch postav atd. Navic je fajn, ze z anonymni armady klonu tu zbyla elitni skupinka, ktera obcas hodi hlasku a nema problem nekoho serezat holejma rukama. Droidi taky potesili, maj pisklavej hlasek a jsou vetsinou zdrojem vsech vtipku a nektery jejich hlasky nemaj chybu. Co se tyce animace, ta je paradni, az na jednu vec. Postavy, respektive obliceje, to je jednim slovem hnus, jak kdyby je misto nakresleni nekdo vyrezal z gumy. Ale za chvilku na to clovek behem vsech tech prestrelek a souboju zapomene. Takze jedina vyraznejsi vytka je k dabingu, jelikoz vetsinu postav bohuzel misto hercu z novy trilogie namluvil buhvikdo. Fakt nevim, co proti tomu kazdej ma, me to prislo jako 90 minutova nenarocna zabavna jizda se znamejma postavama a skvele sem se bavil. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Stará trilogie je dávno za námi v předaleké galaxii. Nová trilogie jakbysmet. A jelikož se dříve studio ošívalo udělat novou hranou trilogii, tak musí tvůrci vytvořit nějaké jiné Hvězdné války. Animovaný Clone Wars je zasazen mezi II. a III. epizodu. Zároveň tak slouží jako pilotní díl k stejně animovanému seriálu. Příběh tedy sleduje opět Obi-wana a Anakina ve válce s Hrabětem Dooku a jeho Separatisti. Anakin dostane novou padawanku a Jabbo Huttovi ukradnou syna. Věřte nebo ne, to je celý příběh pilotního dílu. Je fajn, že Samuel L. Jackson a Christopher Lee nadabovali svoje role. Na druhou stranu jsou jediný. Animace je parádní. Co je zarážející, je soundtrack. Písničky se do Star Wars prostě nehodí. A na škodu je tady komediální vložka. Ono se na SW moc toho zkazit nedá že, řekl by fanoušek. A tak jsou Klonové Války pěknou vatou do celé Ságy. Ovšem ve výsledku mě tento film nijak nepřesvědčil, abych začal sledovat seriál, a to měl být jeho hlavní účel. (73 %) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (46)

  • Film bude prvým Star Wars filmom, ktorý nebude vydaný spoločnosťou 20th Century Fox. O distribúciu sa postarajú Warner Bros. Pictures. (klayman)
  • Bílá čelenka a cestovní plášť, které Padmé nosí při návštěvě Zira Hutta, byly původně navrženy pro film Star Wars II: Klony útočí (2002), ale na plátně nebyly nikdy použity. V té době bylo zveřejněno několik snímků ze zákulisí natáčení, na nichž je Natalie Portman vidět, jak má na hlavě tuto pokrývku hlavy. (KGBelik)
  • V 5. sérii se mistr Yoda vydal s mladými učedníky na planetu Ilum, kde měli získat Kyber krystaly pro výrobu svého vlastního světelného meče. Tato tradice i planeta Ilum byly převzaty z expandovaného univerza. V EU však krystaly neměly název Kyber, ale byly označovány jen jako krystaly. (vojtaruzek)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Další Indiana Jones

Další Indiana Jones

06.08.2008

Indiana Jones a království křišťálové lebky možná nebyla taková bomba, jak se očekávalo, ale každopádně ve světě film vydělal už téměř tři čtvrtě miliardy dolarů, což je suma, která ani hvězdy… (více)

Reklama

Reklama