Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka

  • USA The Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader (více)
Trailer 3

Vraťte se do světa zázraků a kouzel C.S. Lewise ve třetím pokračování oblíbené série mísící prvky fantasy a dobrodružství Letopisy Narnie. Jednoho dne Lucinku a Edmunda Pevensieovy společně s jejich bratrancem Eustacem spolkne obraz a přenese je zpátky do Narnie. Tady se všichni tři s králem Kaspianem a jeho urozeným myšákem Reepicheepem nalodí na velkolepou loď Jitřní poutník a vyplují na cestu k tajemným ostrovům. Odvážní mořeplavci se utkají s mystickými tvory a znovu se shledají se lvem Aslanem na misi, jejíž výsledek určí osud celé Narnie! (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (527)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Ať již divák zná nebo nezná Lewisovu knihu, která posloužila filmu za volnou předlohu, bude rozhodně překvapen, že Lucinka a Edmund se ve svém nejnovějším dobrodružství musí postavit..... zelené mlze! Kromě toho je do filmu oproti knize přidána zcela nesmyslná linka s hledáním mečů sedmi ztracených lordů, které jedině mohou zastavit ono zlo za zelenou mlhou. Celý tento pokus o přeměnu poklidné duchovní poutě za nalezením kraje světa a Boha v akční hollywoodsky typizovanou zábavou bohužel nedává smysl. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ke třem hvězdám táhne hlavně skutečnost, že závěr Jitřního poutníka je mnohem lepší, než celý třetí díl Pirátů z Karibiku. Stačí se prolámat několika dětinskými scénami (přeci jen JE to pohádka), vtipnými dialogy a pár zdařilými akčními scénami, a posledních dvacet minut zákonitě musí pohladit náročného diváka po duši. Má to totiž koule, je to hrůzostrašné (nikdy bych nečekal, že podobné přídavné jméno v souvislosti s filmovou Narnií použiji), a dalo mi to vzpomenout na nejoblíbenější hororovou pecku na PC: Dead Space... I dabing již mnozí trefně popsali: přestal jsem ho vnímat, nerušil... nevadil! ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je hrozná škoda, že tuhle sérii zahubili už dvě studia, ale na druhou stranu Jitřní poutník vede celou narnii do hlubin televiznosti, že na pár místech vypadá jako Xena, akorát s větším rozpočtem, horším scénářem a nulovým počtem vykozených amazonek. Ne, není to odpad, je to průměrné dobrodružné fantasy, ale bohužel na mnoha frontách nefungující a celá výprava je poněkud nudná a absolutně nezajímavá, což je problém adaptace, ne předlohy. Ovšem kdyby sérii natočil někdo znova (a klidně chronologicky, ať zase nemusíme koukat na to, jak děcka lezou do skříně jako na první věc), tak bych se nezlobil. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Až na ten nesnesitelný závěr, který se zvrhl v těžkou náboženskou propagandu, to kupodivu bylo lepší než předchozí díl. Tajemství, hrozba, putování, dobrodružství plné nástrah a příšer, nechybí drak, poklad, mořský netvor ani víla. A všechno to funguje a baví tak, že jsem k cíli doplul aniž bych na okamžik pocítil mořskou nemoc nebo nudu. Trikově slušné, tempo ucházející, na druhou stranu, pokud jde o herce, pořád bylo něco špatně, protože nejlepší a nejživější postavou příběhu byl animovaný myšák. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když pominu to, že tu z obvyklý čtverky zůstali jen ta malá holka a Edmund, největší vopruz minulých dílů a opravdu geniálně je tu doplnil odpornej malej parazit, kterej je ještě větší vopruz než Edmund za oba předchozí díly dohromady, tak to v podstatě zůstane průměrnej fantasy snímek, kterej toho nemůže moc nabídnout a za celou stopáž neproběhne ani jediná zajímavější scéna, která by stála za zmínku a místo toho jsem byl nucenej sledovat, jak se napravuje pocit méněcennosti. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Architekt Barry Robison chtěl vzdát hold všem, kteří pracovali na titulní lodi, a tak po dohodě s producenty a režisérem nechal pod nápis na vrcholu stěžně vepsat jejich jména. (pavlikv)
  • Ve staré verzi knižního překladu se loď jmenuje „Cestovatel do úsvitu“. (Karlosik_4)
  • Po neuspokojivých tržbách předchozího dílu (2008) chtělo studio Disney zredukovat rozpočet tohoto snímku, a to na 100 milionů amerických dolarů. S tím ovšem nesouhlasila koprodukční společnost Walden Media, která v té době vlastnila práva na filmová zpracování "Narnie" a odsouhlasila rozpočet 140 milionů. Namísto Disneyho se tak koproducentem (a také distributorem) stalo studio 20th Century Fox – paradoxem je, že o pár let později toto studio koupil právě Disney. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Narnie dostane další šanci

Narnie dostane další šanci

02.05.2017

Z Letopisů Narnie měla být fantasy série konkurující Harrymu Potterovi, bohužel to ale nevyšlo. Studio Disney značku zařízlo poté, co měla dvojka málem poloviční výdělky, a prodalo práva 20th Century… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama