Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ghettem se šíří panika. Tajemný „Muž“ zásobuje místní sirotčinec heroinem a jím distribuovaný populární alkoholický nápoj způsobuje fatální vedlejší účinky. Poté, co „Muž“ vykoná pomstu na jednom ze svých dealerů, vstupuje na scénu bratr oběti, všemi obdivovaný a zároveň obávaný titulní hrdina. Na cestu za pomstou se vydává vybaven střelnými zbraněmi, nunčaky a neodolatelně břitkými hláškami. Tři desítky let po vzniku nejslavnějších blaxploitation filmů natočil Scott Sanders poctu žánru, jež je zároveň jeho mimořádně povedenou parodií. Tvůrci si utahují z nejednoho klišé, ovšem silný satirický podtón zaručuje, že o zábavu budou mít postaráno i ti, kterým tituly kultovních filmů Shaft nebo Sweet Sweetback’s Baadassss Song nic neříkají. V hlavní roli jednoho z největších diváckých hitů letošního festivalu Sundance se představí herec, scenárista a majitel černého pásu v sedmi bojových uměních Michael Jai White. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (306)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Absolutně super - cool stylová pocta starým 70.kovým grindhousům a exploiťákům, zejména pak blackploiterům!!! Ale nejen z těch film čerpá, ten tobogán, kterým nás film proveze nám připomene mraky filmů spíše béčkových kategorií, ale i kultovek Bruce Leeho (např. Whiteův styl boje apod.), Sonnyho Chiby (brutalita, absurdní akční scény, ...) atd. Čekal sem na ten film snad 3/4 roku a sláva, ne že mne díky Bohu nezklamal, ale dostal mne a pobavil ještě víc, než jsem vůbec čekal!! Zahoďte mozek, vypněte intelekt, tohle je prostě naprosto dokonalá a špičková MEGA-AKČNÍ NÁLOŽ s neuvěřitelnejma hláškama, zpracováním připomínající staré nedotaženosti v technickém zpracování, prezentaci ... prostě absolutí BOMBA .. ne, tohle je prostě DYNAMIT!!! Michal Jai White je fakt borec a jeho jak herecký, tak fyzický výkon opět bere dech!! Špičkové hlášky, neuvěřitelné přehrávání herců, vystředění celého filmu na hlavní postavu tak, že z ní dělá největšího filmového tvrďáka a "maséra všech dob" ... Obrovská porce humoru a parodie na mraky filmů mne nutila se smát od začátku do konce ... Ten film prostě nemá chybu, v pohodě konkuruje "Tarantinovkám", pro mne osobně je to nejlepší parodie jakou znám ... Akční scény jsou naštěstí docela umírnné a vtip háží opravdu přesně tam, kde má být, ale nepřehánějí to ... dyž ale něco v soubojích vtipného příjde, tak je to doslova na posrání (např. Dynamitův tréning kung-fu ve svém bytě s bandou roztřesených asiatů atd. ..). Naprostá PECKA!!! I když ten film asi spousta lidí nepobere ... ()

Gary 

všechny recenze uživatele

"Dynamite! Dynamite!" Michael Jai White je Černej dynamit! Černej dynamit ví, že koblihy nenosí aligátoří boty! Černej dynamit nechce být rušen při svým kung-fu! Černej dynamit nejvíc nesnáší, když se drogy a jinej sajrajt prodávají dětem! Černej dynamit se nezastaví před ničím! "Dynamite! Dynamite!" ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Parádna pocta sedemdesiatkovými blaxploitationom či dokonca bruceploitationom, vtipne a s patričným nadhľadom parodujúca najväčšie nedostatky a dobové klišé, typické pre tieto, dnes už mŕtve subžánre. Kým napríklad v Undisputed 2 na mňa Michael Jai White v konfrontácii s mrštným Adkinsom pôsobil trochu ťažkopádne, tu mu to sekne a predvádza skvelú one man show. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Parodie, v níž lze vidět Bruce Lee, Jamese Bonda v černém vydání, Ramba a jiné akční filmy. Na komedii tam pro mě bylo moc málo humoru, resp. hodně nevtipných scén, které však měly být humorné. Dějově mě snímek také nenadchl a tak potěšila pouze perfektně oživená atmosféra 70. let, pár scén a hudba. "Dynamite... dynamite.." [v kině naslepo; Brno; 28.1.2015; 20:30] ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

No ty vole, to byl oldschool jak zmrd! Funky hudba hraje po celej film, všichni absolutně šíleně přehrávaj, Jai White tam klátí kozatý černošky, předvádí luxusní kopy, střílí z brutálního revolveru, machruje s nun-jakama a perlí nehorázný kecy. Roli si užívá, bavil mě každej jeho výstup a je to prostě badass nigga motherfucker. Při většině jeho výstupů hraje theme písnička "black dynamite" a má kolem sebe hustej tým parťáků. Vizuálně opravdu lahůdkové, nápadité, barevné a akce je spoustu. Rkové přestřelky, fighty se solidní choreografií - samozřejmě akční scény jsou podepřeny vtipným momentům, jak z 70's/80's/90's. Dojde i na bitku s prezidentem a nejvíc mě rozesmálo uvažování v restauraci nad tím, jakým způsobem jsou přepravovány drogy a v čem se ukrývaj. Pointa ohledně pér mě totálně odrovnala. Škoda, že Jai White od té doby nenatočil snad pořádně koukatelnej film, tady kurevsky válel. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Malý prostetický penis, co má Gunsmoke po zákeřném drinku, je ve skutečnosti obarvený dětský dudlík. (JayZak)
  • James McManus kvôli natáčaniu tohto filmu cvičil denne šesť hodín s nunčakami. (beso74)
  • Hlavním inspiračním zdrojem pro film byla píseň „Superbad“ od Jamese Browna. (nocojed)

Související novinky

Reklama

Reklama