Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ghettem se šíří panika. Tajemný „Muž“ zásobuje místní sirotčinec heroinem a jím distribuovaný populární alkoholický nápoj způsobuje fatální vedlejší účinky. Poté, co „Muž“ vykoná pomstu na jednom ze svých dealerů, vstupuje na scénu bratr oběti, všemi obdivovaný a zároveň obávaný titulní hrdina. Na cestu za pomstou se vydává vybaven střelnými zbraněmi, nunčaky a neodolatelně břitkými hláškami. Tři desítky let po vzniku nejslavnějších blaxploitation filmů natočil Scott Sanders poctu žánru, jež je zároveň jeho mimořádně povedenou parodií. Tvůrci si utahují z nejednoho klišé, ovšem silný satirický podtón zaručuje, že o zábavu budou mít postaráno i ti, kterým tituly kultovních filmů Shaft nebo Sweet Sweetback’s Baadassss Song nic neříkají. V hlavní roli jednoho z největších diváckých hitů letošního festivalu Sundance se představí herec, scenárista a majitel černého pásu v sedmi bojových uměních Michael Jai White. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (306)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Dosti bylo Samotářů a Rocky Horror. Black Dynamite je pártyfilmem pro nové tisíciletí. Chápu, že si to asi neužijí úplně všichni, ale i pokud máte méně než půl promile v krvi, musíte ocenit, že Sandersovi se podařilo výjmečné: natočit parodii a upřímnou poctu v jednom. Nejlepší na Černým Dynamitovi bylo to, že zachovává z původních blaxplotation amatérské kouzlo nechtěného. Finální záběry jednotlivých akčních sekvencí jakoby náhodou končí asi dvě-tři vteřiny poté, co dosáhnou svého vrcholu a přehoupnou se tak z macho-ultra-khůl pózy do jemné trapnosti. Právě tyhle vychytávky způsobují, že jsem ze Sandersova filmu tak nadšenej. Tyhle a závěrečný souboj s Nixonem :) ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Totální, ale opravdu totální pičovina o hrozně nesympatickém negrovi Norrisovského stylu. Nudný je film po celou dobu trvání. Nic se v něm neděje. Debilita střídá trapnost a stále se to opakuje. Závěrečné titulky jsou vysvobozením. Větší pičovinu jsem neviděl měsíce. Scott Sanders je buzík a navždy jím zůstane. ODPAD!!!! ()

Reklama

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

černej dynamit je prostě nejlepší, kam se na něj hrabe nějakej Chuck Norris. Ale teď vážně, Černej dynamit je docela zajímavej kousek. Prvních 15 minut jsem přemýšlel jestli to myslejí všechno vážně a má to být akční film nebo pouze komedie. Herci hrají tak špatně, až je to geniální. Příběh je poměrně dost předvídatelnej, ale to vůbec nevadí. Černej dynamit je od začátku do konce propletenej úžasnýma hláškama a nekončícíma akčníma scénama při kterých se člověk popadá za břicho smíchy, i se nestačí divit co se to vlastně děje. Scéna kdy parta černochů došla od toho že se lentilky rozpouštějí na jazyku až k tomu že sladový likér Anaconda zmenšuje pánská přirození byla geniální. Sice mi od začátku do konce připadalo že 90% světové populace tvoří černoši, 9% asiati a 1% běloši tak jsem se celkem dobře bavil. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Brutální nářezová jízda. Michael Jai White nakopává prdele svým naprosto perfektním kung-fu, u jehož tréningu je nerad rušen, ale se zbraní si dokáže také obratně poradit. Totálně vyšperkovaná pocta sedmdesátkovým negerským béčkům do úplného detailu. Humoru tam bylo haba kuk a rvaček a přestřelek ještě více. Because donuts don't wear alligator shoes. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

44. MFF KV .. Scénář: Michael Jai White, Byron Minns, Scott Sanders .. Tahle sedmdesátková nálož mne skutečně pobavila. Ve Varech jsem byl tou dobou jen prvních pár hodin, takže proslulá (před)půlnoční nálada přítomna nebyla. To jen aby se vše nesvádělo jen na ni. I tak ale vše fungovalo a bavilo, jak se patří (včetně stylového předfilmového úvodu). Snímek sám je pak neskutečná jízda, nemá výrazně slabé a tempem povadlé místo. Černá parodie, která rozděluje publikum. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • James McManus kvôli natáčaniu tohto filmu cvičil denne šesť hodín s nunčakami. (beso74)
  • Malý prostetický penis, co má Gunsmoke po zákeřném drinku, je ve skutečnosti obarvený dětský dudlík. (JayZak)
  • Hlavním inspiračním zdrojem pro film byla píseň „Superbad“ od Jamese Browna. (nocojed)

Související novinky

Reklama

Reklama