Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ghettem se šíří panika. Tajemný „Muž“ zásobuje místní sirotčinec heroinem a jím distribuovaný populární alkoholický nápoj způsobuje fatální vedlejší účinky. Poté, co „Muž“ vykoná pomstu na jednom ze svých dealerů, vstupuje na scénu bratr oběti, všemi obdivovaný a zároveň obávaný titulní hrdina. Na cestu za pomstou se vydává vybaven střelnými zbraněmi, nunčaky a neodolatelně břitkými hláškami. Tři desítky let po vzniku nejslavnějších blaxploitation filmů natočil Scott Sanders poctu žánru, jež je zároveň jeho mimořádně povedenou parodií. Tvůrci si utahují z nejednoho klišé, ovšem silný satirický podtón zaručuje, že o zábavu budou mít postaráno i ti, kterým tituly kultovních filmů Shaft nebo Sweet Sweetback’s Baadassss Song nic neříkají. V hlavní roli jednoho z největších diváckých hitů letošního festivalu Sundance se představí herec, scenárista a majitel černého pásu v sedmi bojových uměních Michael Jai White. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (306)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Téda Popravdě jsem nevěděl, do čeho Jdu.. Film jsem si Pustil ze zvědavosti.. Proč házejí všichni 5ětihvězdy a 4hvězdy.. Ono se jedná o starý Film ze 70 Let.. Čiže Hudba, Karate celé to působí Směšně, Komicky.. Místy mi to přišlo až trapné a vadilo mi To, že se jedná o Parodii jsem Zjistil až TU!! Jejich Humor mě silně Oblétl, těšil jsem se až Film Zkončí, nebudu to popírat, nicméně do sebe to něco Mělo, ale už Nikdy více ! ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Trošku ošoupané čtyři hvězdy, ke kterým mě nakonec přiměla nadupaná poslední půlhodinka. První dvě třetiny filmu si jen tak plynou a ukazujou, jakej je BD bourák - semtam vázne tempo, semtam dojde k pěkný bitce, ale stále tomu něco chybí. Až opravdu ta poslední třetina filmu je to, co jsem čekal od začátku do konce. Ale to nevadí, bavil jsem se i tak skoro celou dobu, takže nakonec ty 4 dám. PS: Jak už zde někdo napsal přede mnou, pointa je megalol. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Stylový akční parodický snímek, nesoucí se v retro hávu s černým humorem a několika fungujicíma hláškama. Black Dynamite, na kterém je scénář postavený je mistr kung-fu, přesné střelby a s každým žločincem snadno a rychle vymete. Škoda že dnes už se takto moc netočí a tudíž jsme ochuzeni o tento druh zábavy. ()

francis 

všechny recenze uživatele

Humor trochu podobnej jako v Ali G in da House (jen ne tak častou za hranou... vkusu nebo čeho), akorát že je to celý mnohem dotaženější, fakt. Navíc dokonalá parodie a současně pocta praštěnej akčňákům a detektivním komediím 70. a 80. let, se vším dobrým i špatným, co k tomu patří. Možná né na stoprocent, ale rozhodně je to stoprocentní prdel. Loved it, mistrrr Dajnemájt. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

No ty vole, to byl oldschool jak zmrd! Funky hudba hraje po celej film, všichni absolutně šíleně přehrávaj, Jai White tam klátí kozatý černošky, předvádí luxusní kopy, střílí z brutálního revolveru, machruje s nun-jakama a perlí nehorázný kecy. Roli si užívá, bavil mě každej jeho výstup a je to prostě badass nigga motherfucker. Při většině jeho výstupů hraje theme písnička "black dynamite" a má kolem sebe hustej tým parťáků. Vizuálně opravdu lahůdkové, nápadité, barevné a akce je spoustu. Rkové přestřelky, fighty se solidní choreografií - samozřejmě akční scény jsou podepřeny vtipným momentům, jak z 70's/80's/90's. Dojde i na bitku s prezidentem a nejvíc mě rozesmálo uvažování v restauraci nad tím, jakým způsobem jsou přepravovány drogy a v čem se ukrývaj. Pointa ohledně pér mě totálně odrovnala. Škoda, že Jai White od té doby nenatočil snad pořádně koukatelnej film, tady kurevsky válel. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Malý prostetický penis, co má Gunsmoke po zákeřném drinku, je ve skutečnosti obarvený dětský dudlík. (JayZak)
  • Hlavním inspiračním zdrojem pro film byla píseň „Superbad“ od Jamese Browna. (nocojed)
  • James McManus kvôli natáčaniu tohto filmu cvičil denne šesť hodín s nunčakami. (beso74)

Související novinky

Reklama

Reklama