Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný vrah Robert Rath, životem poznamenaný samotář, má už dost zabíjení a chce začít nový život. Své zákazníky nezná, komunikuje s nimi pouze pomocí počítače. Než stačí splnit novou zakázku, předejde ho jiný zabiják. Představí se mu jako Miguel Bain. Zná Rathovu minulost i to, že kdysi zabil svého kolegu Nikolaje, aby dokázal, že je ve svém oboru nejlepší. Další objednávka, kterou Rath dostane, je smrt čtyř obchodníků a dívky jménem Electra, která jim má prodat důležitou disketu. V hotelu, kde má k transakci dojít, však čeká i Bain. Ten postřílí nejen agenty Interpolu, ale také obchodníky. Dívce se podaří uniknout, ne však na dlouho. Najde ji totiž nejen Rath, který dívce pomůže, ale také Bain, který se s ním zuřivě střetne v jejím bytě. Rath tuší, že má být Bainovou další obětí, a dokonce pochopí i to, že se ho ctižádostivý psychopat pokusí zabít stejným způsobem, jako on před lety zabil Nikolaje. Rozhodne se hrát s nájemným zabijákem složitou psychologickou válku nervů. Bain je nucen šest hodin trpět v tropickém vedru u téhož okna, odkud kdysi střílel Rath. Nakonec se však přece jen dočká. Rath vychází z banky a ocitá se na mušce Bainovy pušky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (428)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Představitel Ramba vs Zorro, co víc si mohl divák přát. Já tedy než jsem film viděl, jsem se na něj těšil opravdu moc. Jak Sylvestera Stalloneho, tak i Antonia Banderase mám coby herce rád, zápletka o souboji dvou nájemných vrahů taky nevypadala vůbec špatně – jenže pak přišlo trošku zklamání. Film jako takový nebyl ničím extra výjimečný – obyčejný průměr, který v některých pasážích bohužel i nudil. Nad vodou ho držel jen výkon obou hvězd a pohledná Julianne Moore. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by se mohlo zdát, že zde Antonio Banderas divoce přehrává, ale to je opravdu jen mylný dojem vyvolaný tím, že akční veterán Richard Donner obsadil do hlavní role Sylvestra Stalloneho, který potvrzuje fakt, že mu pomalu hrozí důchod i svou pěknou vestičkou, kterou nosí každý druhý děda. Stallone zde totiž nasazuje zhruba tři výrazy a je tak ďábelským Banderasem odsunut do pozadí. U mě to dokonce došlo až tak daleko, že jsem vždycky fandil spíše fešákovi ze Španělska. K Julianne Moore můžu říct jen, že je to snad jediný film, kde mi přišla přitažlivá. Jinak jsou Nájemní vrazi celkem příjemně natočený film, kdy střih má slušnou kadenci, akce je napínavá a nápaditá a člověk se při dlouhé stopáži nezačne nudit. Takže jsou to celkem zasloužené 4* ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

V roce 1995 toho bylo na stříbrném plátně i dvd projekcích opravdu moc a tenhle film na špičku nešplhá. Dobrá režie Richarda Donnera, který akční průstřely umí a Sylvester Stallone zahrál podle očekávání v normě, ale Antonio Banderas byl pro mě lepší v hereckém výkonu. Jeden z filmů, kde dokážu přijmout známkování od 1* do 4* méně ani více. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Co to sakra do vás vjelo? Skvělé akční scénky. Ano, Stallone není zrovna báječný herec, ale tady hrál vskutku dobře a Banderas ještě o tři kapky víc. A ten humor Mooreové v kavárně do vysílačky. No, super! A víte, co. Mně je to jedno, protože fuck you, fuck you, fuck you, fuck you, fuck you, fuck you, fuck you. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Atmosféru to má i dnes, ne že ne!! Dohodnou cenu přes počítač, záhy poznají tvář oběti. Pak už je to jen na jejich trpělivosti a jednom dobře mířeném výstřelu. Drsňáci řídící i na počítači píšící jednou rukou, používající tlumiče, odmítající chyby. Tahle zakázka měla být posledním balíčkem bankovek do penze. Jenže v cestě nečekaně stojí nelítostná a dravá mladá krev, která chce stárnoucího zabijáka vystřídat na postu toho nejlepšího v oboru. Navíc přijde nabídka, která se těžko odmítá. Cíl? Mladá zlodějka dat. Netriviální thriller má hned několik trumfů – zajímavé trio scénáristů (Andy Wachowski, Lana Wachowski, Brian Helgeland), které si nicméně závěrečný zvrat mohlo odpustit, ostříleného producenta (Joel Silver – Smrtonosná past, Matrix) a zkušenou režisérskou legendu (Richard Donner), k tomu přičtěme Slye, jehož beránčí image a melancholicky zadumané grimasy nijak zvlášť neruší, a pikantního hispánského protivníka s tváří skvostného Antonia Banderase. V mé sbírce mají Nájemní vrazi své místo a nějaká střihově a barvami přepálená současná jednohubka je jen tak nevytlačí!! ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • Během krátké hřbitovní přestřelky se Miguel (Antonio Banderas) skryje za náhrobní kámen se jménem Rhodes, které odkazuje na členku štábu Morgan Rhodesovou. (Conspi)
  • Autorem původní hudby byl Michael Kamen. Režisér Richard Donner měl ale pocit, že jeho hudba je příliš těžkopádná, ponurá a film zpomaluje. Řekl tedy Kamenovi, ať ji přepracuje, ale skladatel již neměl čas. Donner se tedy obrátil na Marka Mancinu, který složil svižnější hudbu. Dvě Kamenovy skladby ale ve filmu zůstaly. (Conspi)
  • Ve scéně, kdy policisté převáží Miguela Baina (Antonio Banderas), který následně zlomí vaz policistovi za volantem, můžeme v následujících záběrech vidět, jak onen policista při nárazu do stojícího auta ožije a opětovně řídí. V dalším záběru se zdá být zase mrtvý a v dalším opět žije. (Lasmen)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama