Reklama

Reklama

Skupina tanečníků, zpěváků, herců a dalších umělců se představuje během čtyř let na prestižní umělecké škole. Nachází tu šanci dosáhnout pomocí svého talentu a tvrdé dřiny slávy a úspěchu. Jejich životy však nejsou jen učením, ale také bouřlivým časem přátelství a lásek… Remake slavného filmu z 80. let. (oficiální text distributora)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (114)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 3/10 Hudba 5/10 Choreografie 4/10/// +Kay Panabaker a další zajímavé mladé tvářičky , jedno nebo dvě zajímavá čísla (to předposlední a to závěrečné) -nuda, docela otrava se na to dívat, nevýrazné zaměření na postavy, skoro se o nich nic nedozvím, jako by tvůrcům šlo o celek a ne o jednotlivé osoby/// Ať mi určitě nikdo netvrdí, že jsem další z těch co hudební filmy strhává. Právě naopak, já jim fandím, líbí se mi, baví mě a nemám problém na ně zajít do kina. U tohoto filmu jsem to naštěstí neudělal a jsem rád, protože i v kině bych se asi velice nudil. Nevím o co tvůrcům přesně šlo. Je tu vše, je toho tu hodně, ale tak nějak vám nikdo neřekne na co se máte soustředit. Snad na postavy? O nichž se nic moc nedozvíte, jedna holka s rodiči, jeden vztah a to je asi tak vše. Ostatní postavy mě nezajímají. Neplést s herci. Ti hrají, zpívají a tancují dobře a řekl bych že casting se povedl. Při natáčení určitě byla spousta legrace. Zhruba v druhé půli filmu se to zvrhne více v drama a film vám nabídne jaké to je, když je někdo trošku víc slavný, když si jde za svým cílem a když ho třebas i někdo podvede. Prostě ve filmu je toho hodně, ale bohužel se to ke mě nějak nedostalo a nechalo mě to chladným. Proto hodnotím jak hodnotím./// Celkem 44%/// ()

Mr.Dogman 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem originál, takže se ani nedivím, že patřím do minima (jestli nějaké vůbec je), že tohle je podle mě pravděpodobně nejlepší taneční film! Konečně film, kde se tanci dá říkat tanec (nebo aspoň jeho podoba, která se mi líbí, ne jako všechny ty street dance) Každý si ve filmu může najít kousek toho svého umění a jsem rád, že zrovna tanec dostal dost prostoru. Určitě se na to co nejdřív podívejte! ()

Reklama

svobik 

všechny recenze uživatele

Bezkrevná nuda. Kevin Tancharoen je údajně velmi dobrý tanečník, ale jako režisér stojí za starou belu. Film podaný (vyjma tanečních scén) bez špetky jakékoliv invence, dějově navíc prázdnější než čtyři roky na našem neuměleckém gymnáziu. Postav je přespříliš, jejich vykreslení ale absentuje, stejně jako nosné momenty, kterých bylo ve scénáři rozhodně nemálo, ovšem to by na režisérské sesli musel sedět někdo schopnější. Celý dobu jsem měl pocit, že je nová Fame otrockou a nepovedenou adaptací stejnojmenné divadelní hry. Na prknech by se daná látka mohla vyjímat daleko více, tohle je jen trapný pokus o vyrýžování dalších dolarů ze známé značky. Nebrat. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Alan Parker natočil před 30 lety film přetékající svěžestí, syrovostí a spontáností. Remake jsou jen slušné obrázky stejného scénáře s přeházenými charaktery. Roztěkaná kamera se snaží napodobit původní osobitý feeling (neúspěšně), hudební scény se pokoušejí přebít ty, co za 30 let nezestárly (neúspěšně) a mladí herci nás nutí prožívat jejich cestu za slávou (občas úspěšně, ale vcelku nic moc). Kevin nezvládá diktovat tempo, takže se občas dost nudíte a na rozdíl od Parkerova kousku, se tohodle filmu za 30 let nedočkáme ani na Primě ve všední den dopoledne:-( Mladí a talentovaní se vrhají na strmou cestu ke slávě, podruhé po 30 letech ve velmi vlažném provedení... 30% ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nič výnimočné, žiadny prínos do sveta filmu ani čo sa týka žánru. Veľmi obyčajné a jednoduché. Priemerné a dá sa povedať, že nezaujímavé. Ale Fame si udržal akú takú úroveň a pár tanečných scén niej e na zahodenie. Dobrý zvuk a hudba, no nič viac netreba očakávať. Mohol by som ísť s hodnotením nižšie, ale budiš, veď nudou som nezomieral. 55% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Během scény v metru si Jenny (Kay Panabaker) sedá ke sloupu na kterém je jízdní řád. V dalším záběru z boku už sedí o sloup dál. (Domaneni)

Reklama

Reklama