Reklama

Reklama

Skupina tanečníků, zpěváků, herců a dalších umělců se představuje během čtyř let na prestižní umělecké škole. Nachází tu šanci dosáhnout pomocí svého talentu a tvrdé dřiny slávy a úspěchu. Jejich životy však nejsou jen učením, ale také bouřlivým časem přátelství a lásek… Remake slavného filmu z 80. let. (oficiální text distributora)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (114)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Docela slušný remake. 1) Moc nechápu, proč se tolik tvůrců pokouší o remaky. Snad nedostatek kvalitních scénářů, snad jen příliš zbytnělá ega režisérů a producentů? Většina takových pokusů je horší než originály; není divu, když často jde o slavná a kvalitní díla. 2) I v našem případě nahradili tvůrci kvalitní dílo jakousi filmovou břečkou s postavami bez jasných kontur, bez osobitosti a vcelku i bez výrazné snahy se prosadit. Výstižný koment k věci: kiddo. 3) Přesto se mi nakonec film docela líbil, a to díky pěkným zejména tanečním číslům. Není to snímek, který bych si zařadil doma do filmotéky, ale strávil jsem s ním příjemné téměř dvě hodiny, a to se taky počítá. 4) Zaujal mě 21letý otevřeně homosexuální Paul Iacono (Neil, který shání peníze na film). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Je libo filmovou hádanku? "Tak slibně to začalo, tak hloupě to pokračovalo, a tak tuctově to skončilo. Co je to?" Jistě, Fame... Náskok před Muzikálem ze střední si sice udržel, ale bohužel ne tak velký, v jaký jsem doufal. Škoda. Těšil jsem se, jak zde rozepíši klady, ze kterých jsem potěšen, namísto toho si můžu jen povzdechnout; co jsem vlastně čekal? ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

A tak som sa tešil......( filmy tohoto typu mám rád). Fame absolútne postráda dej, všetko sa točí len na povrchu ( do hĺbky príbeh nenazerá) a postáv - tých je neúrekom, akurát o žiadnej sa nedozvieme nič, čo by nás k nej pripútalo a zdala by sa nám povahovo i charakterovo bližšia. Vlastne sa nebolo na čo dívať......( a moje hodnotenie je ešte aj s prižmúrenými očami a s veľkou dávkou kompromisu). */** ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Pokud se chcete podívat na hudební/taneční film, tak si rozhodně nepouštějte Fame. Dostanete totiž jenom jedno hudebně-taneční číslo na začátku a na konci snímku, přičemž oboje není nic extra. Místo toho se tvůrci snažili (teda spíš vlastně vůbec nesnažili!) ukázat nám příběhy a charaktery hlavních hrdinů. Těch ale bylo strašně moc, a tak se každého dotkli jen strašně rychle a povrchně, a žádná z postav tak nevynikla a ani jste neměli s kým sympatizovat. Vlastně jediné, co v tomto filmu za něco stálo, byly závěrečné titulky s písničkou z traileru... ()

DellEthing 

všechny recenze uživatele

Původní film z roku 1980 ukazuje zajímavý náhled do života tehdejší mládeže. Zatímco tato předělávka, ta se jen veze na úspěchu muzikálů ze středních. Můžete si pustit na dvě hodiny MTV a výsledek bude asi stejně zábavný jako tento počin. I cílové divácké skupině (asi 13-16 let?) bych raději doporučil první verzi. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Během scény v metru si Jenny (Kay Panabaker) sedá ke sloupu na kterém je jízdní řád. V dalším záběru z boku už sedí o sloup dál. (Domaneni)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno