Reklama

Reklama

Americký prezident a britský premiér by šli do války, ovšem ne každý souhlasí, že válka je dobrá věc. Například americký generál Miller (James Gandolfini) a britský ministr pro mezinárodní rozvoj Foster (Tom Hollander) jsou zastánci míru. Když ovšem Simon Foster jaksi nechtěně podpoří vojenskou akci v televizi, získá najednou ve Washingtonu spoustu přátel. Pokud se mu podaří spojit se ve Washingtonu s těmi správnými lidmi a pokud se jeho pobočník (Chris Addison) vyspí s tou správnou stážistkou, možná se jim podaří i zastavit válku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (126)

Richie666 

všechny recenze uživatele

Raketové tempo, ryze britská forma, konverzační humor a k tomu spousta nových sprostých slov k naučení. Skvěle propracované charaktery postav (a že jich tu je víc než dost), výborní herci. Rozhodně to chci vidět podruhé. Zároveň je však třeba dodat, že asi ne zrovna každému to sedne. ___ "Toby, did you just say that you had sex to stop a war?" ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[1,5*]     Politická satira, ktorá mi je protivná skoro vo všetkých ohľadoch - už len tým, že je výhradne o špinavej politike (politiku vo filmoch príliš neobľubujem), protivne rozkývanou kamerou (akoby mal kameraman poriadne vypité), nevtipnosťou a zároveň úpornou snahou byť vtipný a aj nesympatickými postavami, medzi ktorými je obzvlášť protivný komunikačný expert (Director of Communications), ktorý nedokáže povedať ani jedinú vetu bez slovíčka "f*ck". Jedna z mála pozitívnych vecí, ktorú na tomto filme vidím, sú výborní herci (najviac ma zaujal Tom Hollander). Zaradené v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

"Fuck off, Frodo!" V politike som sa strácala, v konverzačnom a situačnom humore vyžívala. Teda ak som stíhala tempo, lebo britská aj americká angličtina tu má kadenciu samopalu AK-47. Hlavne z úst Malcolma Tuckera. Taký človek keby ma oslovil, asi by som zaregistrovala iba úvodné a záverečné "fuck". Inak výborná komédia, i keď príliš ukecaná, a pre nás, ktorí musíme čítať titulky, občas aj neprehľadná (po anglicky viem slušne, ale tu som nestíhala :-). ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Politické kruhy formou připomínají britský Kancl, žánrem Jistě, pane ministře a obsahem a mikroznaky pak seriál uváděný u nás pod názvem Je to soda. Z něj totiž tento snímek vychází, takže Politické kruhy se mají k Sodě stejně jako Simpsonovi ve filmu ke stejnojmennému seriálu. Politická satira na poměry ve vysoké politice (nejen ve Velké Británii) ostrá jako břitva a nemilosrdná jako Nemesis. Oproti podstatně známějším sériím Jistě, pane ministře a Jistě, pane premiére taky výrazně špinavější, ošklivější a agresivnější. Tady už nekraluje blahosklonný Sir Humphrey, který v sobě nezapřel noblesu "lepších" lidí z vyšší společenské vrstvy. Jeho elegantní intriky a lstivé manipulace nahradilo vydírání, urážky, bezohlednost a přímočarý nátlak těch, co se nemusí ohlížet na přítomnost televizních kamer. Vzhledem k vysoce nadprůměrnému výskytu vulgarismů tohle není dílko, které by se chtělo a mohlo líbit všem, ale kdo dá přednost úderné zkratce a cynickému šklebu před prázdnou květnatou diplomatickou řečí, ten kvality Politických kruhů ocení a navíc se doví, jak to vlastně bylo se zahájením invaze v Iráku. Celkový dojem: 90 %. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jistě, pane ministře, verze s hvězdičkou. Nadává se tu prakticky pořád a všude a najít tu větu, kde se neobjeví alespoň jednou slovíčko "fuck", je docela problém. Ale zároveň je to naprosto fantastická satira odhalující náhled za oponu jak britské, tak americké administrativy na pozadí hrozícího válečného konfliktu na Blízkém východě. Herci do jednoho vynikající, ale všem jim jednoznačně vládne naprosto jedinečný Peter Capaldi v roli ředitele pro komunikaci Malcolma. 100% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • V rámci prípravy pre svoju rolu mal Peter Capaldi prístup do Pentagonu, kde viedol rozhovory s viacerými generálmi. (Astonko)
  • Slovo "fuck" zaznie vo filme 135 krát, z toho 86 krát z úst Malcolma (Peter Capaldi). (Astonko)
  • Prvý zostrih filmu mal 4.5 hodiny. (Astonko)

Související novinky

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

09.09.2018

Přesně osm studií vyjádřilo zájem o komediální námět tvůrce seriálu Viceprezident(ka) a filmů Ztratili jsme Stalina nebo Politické kruhy Armanda Iannucciho. Ten přitom svůj nápad sdělil světu… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama