Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Recenze (466)

majo25 

všechny recenze uživatele

Predlohu som až doteraz nepoznal, čo je prekvapujúce, keď vidím, koľko filmov sa natočilo. Toto spracovanie na mňa pôsobilo dosť nevieryhodne. Nevieryhodne od hereckých postáv a obsadenie rolí cez nevieryhodné vykreslenie ultraliberálneho a ultrapôžitkárskeho života s priehršťou drog, sexu a spoločnosti ľahkých žien až po nevieryhodnosť vykreslenia prostredia na prelome storočí. Samotný nosný príbeh, resp. aspoň jeho kostra, je to, čo príjemne upútalo a čo ma prinútilo poohliadnuť sa určite aj po iných spracovaniach predlohy. Hodnotenie: 55% ()

zorro 

všechny recenze uživatele

Film má dobré prostředí dobré herce, ale přišlo mi to nedotažené až do konce první polovina filmu je jen o užívání a v druhé jen duševní a psychické únavě. Film je chladný jako Dorian, což není úplně nejlepší zkrátka mu chybí náboj. Tentokrát Colin Firth a Ben Barnes poze za 3 hvězdy. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jako seznámení s klasickou literaturou je to pro mladou generaci srozumitelné a nekomplikované. To stačí k zdůvodnění existence tohoto filmu. Ztracený čas to nebyl, ale podruhé není nutno...60% ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Konečně dobré zpracování tak vynikajícího příběhu. Dorian Gray v podání Bena Barnese je bezchybný a role mu sedla jak ušitá. Tajemná a ponurá atmosféra dává tomuto snímku skvělý rozměr ve skvělé bezchybné režii. 70% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Na kráse je přitažlivé to, že je pomíjivá. Jak bychom si ji jinak mohli vážit? Slavný příběh člověka, který ztratí svou duši, aby neztratil půvab, je explicitní demonstrací toho, co dělá s jedincem zlo. Scénář se od předlohy sice příliš neodchyluje, ale film trpí jedním zásadním nedostatkem, a tím je Dorian Gray. Ben Barnes je hezký asi jako růžičková kapusta, a tak těžce čtyřprocentní, že by byl ideálním kandidátem na roli radiátoru. Tedy kdyby ten umělohmotný hoša uměl aspoň trochu hrát. Předpokládám, že rozhodnutí, aby tento Mr. Anticharisma byl obsazen do role mladého Adónise, který vypadá, jako by byl stvořen ze slonové kosti a z plátků růží, musela předcházet lajna dlouhá jako jeho natočené vlasy. „Ach hochu, kdo unese pohled na tebe?“ povzdychne si Colin Firth v závěru, a nelze s ním než souhlasit. Když už jsme u něj, jeho lord Henry je jednoznačně nejsympatičtější postavou a v tom spočívá jeho slabina. V původním příběhu je cynický Wotton podobně bezcharakterní individuum, jakým je Gray. Nejpřesnějším se mi jevil Ben Chaplin v roli malíře Basila Hallwarda. I triky jsou celkem ucházející, ale základní myšlenku se bohužel tvůrcům podařilo pohřbít zaživa. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem četl a tohle zpracování je jí asi nejblíže, ale i tak se dala zadaptovat mnohem lépe. Pár věcí tu totiž vyznělo úplně jinak, než v knize. Herci slušní, ale kvůli zbytečně dlouhé stopáži a nudné první polovině dávám nízké hodnocení. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Dokonalý Dorian, slušná adaptace Wildova díla a absolutně nechutný příběh - tak by se dal definovat tenhle film. To, že je Colin Firth PAN herec a je schopen zahrát témař cokoli, je faktem obecně známým - a tady se to skvěle potvrzuje. Nechápu nízké hodnocení, nechápu, proč je tenhle film modrý. Zaslouží si minimálně 75%. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

...napájen obrazem... svým odrazem. Kvete narcis, pyšný Adonis. Žít, žít věčně. Nerozloučit se. Věk nehnat časem. Jsem smilný bonviván, opovážlivý požitkář rozkoše. P/r/ůvodce pekel duše. Ďábelský pokušitel. Stavu celibátu vyzyvatel. /Těch nepočitatelně otisknutých polibků na mileneckých tělech./ Hurikán - utěšitel. Zastavte to trny zarudlé, temnotou napadené, tepající krvavé srdce. ()

Struhy 

všechny recenze uživatele

Bůďto jsem při čtení knihy nedával bacha nebo nevím, ale tenhle snímek má s předlohou Oscara Wilda společného jen jména hlavních postav a základní zápletku děje. ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

Forever Young. Forever Cursed. Nuda, kterou zachraňují dva muži. Prvním je Oscar Wilde a druhým Colin Firth, který ční nad všemi ostatními a každou scénu si krade pro sebe. Samotný Dorian působí spíše jako rozmazlený spratek a jeho amorálnost mu jde uvěřit jenom těžko. "I suggest we raise a little hell." ()

Týnkaa 

všechny recenze uživatele

Zezačátku teda nic moc, ale rozjede se to... a konec ten je parádní... tudíž shrnuto a podtrženo: Konec dobrý, všechno dobré ;) :D :D ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Film na nějž má smysl se podívat snad jen kvůli Colinu Firthovi. Možná ještě tak kvůli výkonu Bena Barnese, ale tam je těžko předem zodpověditelná otázka, zda si vás za ty dvě nudné hodiny získá. ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Výborné obsazení a herecké výkony, ale autoři to trošičku přehnali s tím erotismem a akčností a to mohu říct i nehledě na to, že jsem knihu nečetl. Oscar Wilde by to takhle prostě nenapsal. I přesto zábavná podívaná, tihle herci si mohli společně klidně střihnout pár dalších filmů a rád bych se na to podíval. (70%) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem skvělý film, hlavně ten konec kdy bylo opravdu docela strašidelné. Colin Firth je tady v nezvyklé poloze, která mu ale sedla. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tam, kde byla první filmová verze Farmy zvířat precizní adaptací Orwellovy novely, tam je prozatím (a snad provždy) poslední filmová předělávka Obrazu Doriana Graye nechutnou tragédií ve všech směrech. Román mi bavil i v pasážích, kde se třeba 20 stránek jen politikařilo, film je ale tak odfláknutý a nudný, že svým rádoby hororovým nádechem možná a ještě jednou možná zaujme v pár momentech pouze neznalce tak dokonalé a zásluhou toho tak rozdílné knižní předlohy. ()

Toto 

všechny recenze uživatele

Videl som slovenskú inscenáciu z roku 1988 Portrét Doriana Graya a tá bola asi milión krát lepšia. Ešteže tu všetko zachraňoval Colin Firth. ()

KitFisto 

všechny recenze uživatele

Litérární dílo Oscara Wilda znám jen letmo ale připadalo mi, že tenhle film s knižním veledílem má společného jen hlavní hrdiny a měnící se obraz. Z Doriána Graye se stalo promiskuitní prase, který neváhá ojet absolutně vše. Nicméně nenudil jsem se. Pochmůrné prostředí s vážnou hudbou vytvářejí napínavou atmosféru po celý film. ()

Maki89 

všechny recenze uživatele

nuda nuda nuda... atmosfera sa ma nejak nedotkla, keby cely film vyzeral ako poslednych 20 minut, dam tomu takych 70%, takto iba 50... imho tato predloha by si zasluzila kvalitnejsie prevedenie na filmove platno, velkolepejsie, napinavejsie... ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Strašidelné, děsivé, napínavé, temné. A skvělé. Bavila jsem se, bála jsem se, zakrývala oči, poslouchala zvuky, nechala se unášet vírem hříchů. Oscara Wilda jsem bohužel nečetla, rozhodně se na to ale chystám. Herecké výkony zajímavé, hlavně mladý Ben Barnes překvapil. Možná chvílemi drhnul děj, ale častěji přebývala napínavá linie. Film pro každého, kdo se rád bojí a pro ty, kteří nejsou sami doma. "Jaké je Tvé tajemství?" ()

Reklama

Reklama