Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

akisha 

všechny recenze uživatele

Mizerně pojatá první část dost sráží celý film. Jednu scénu tu máme Doriana, jak vyjukaně kouká na nádraží, v další scéně se zamiluje a okamžitě zasnoubí, najednou se účastní orgií, pak zase brečí, vzápětí je zase v klidu a jde zas do bordelu... No prostě divný. Ale jakmile začne bejt zlej se kvalita zvedá. Dobrý vizuál, hodně dobrá hudba a solidní výkony Bena Barnese a Colina Firtha a většiny ostatních vedlejších postav. Povedly se scény s obrazem, ačkoliv samotný obraz tam zas tak často vidět není. Konec by možná mohl být lepší, ale byl docela uspokojivý. A tak by se koneckonců dal shrnout celý film. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sex drogy a málo záběrů na jeden obraz. Nevídaný nesoulad ve vhodnosti dvou obsazených herců, v hlavní roli je totiž dětská tvářička (jasně, záměr, ale odsud posud), která dokáže vypadat tajemně, nebo rozervaně jen dvakrát a ani jednou oboje najednou a to jen díky kameře a hudebnímu podkresu, zato zas Colin Firt exceluje do nebeských výšin a zcela upřímně by mě víc zajímal film o jeho postavě, kde by byl samotný Dorian pouze vedlejší rolí. Ale i takhle se povedlo vytvořit dobrej film, kterej se snadno sleduje, rozhodně nenudí a je dobrý (vzdejme hold fotogenickému Londýnu a dobré výpravě), v závěru z velké části i díky výborně Rebecce Hall. ()

Reklama

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Bohužel se nemůžu přemluvit dát čtyři hvězdičky, i když bych moc chtěla. Co se herecké strány týče - naprostá spokojenost. Ale co do děje, to už bohužel ne. Snad už od půlky filmu jsem se dívala, kdyže to má končit, protože to celé bylo jaksi roztahané a až moc natažené.. Nezachránil to ani skvělý obraz (a teď nemluvím o Dorianovi :). Možná filmu ale křivdím, knihu jsem totiž nečetla, znám pouze jakousi dějovou kostru, tak nevím, nakolik byly ony roztahané scény (ano myslím tím orgie v nejrůznějším stylu) autentické. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Podotýkám, že knihu znám jen z referátu spolužáka při hodině literatury, nemám tedy možnost srovnávat dílo literární s tímto filmovým. Dorian nenadchne, ale ani nezklame, a místní hodnocení je tak naprosto v souladu s mými čerstvými pocity z projekce. V kině, milujete-li "light horory", nebo prostě filmy, které nesou myšlenku, nesnaží se vás každé dvě minuty polekat nesmyslnými "přepadačkami" a rádoby napínavými střihy, a stříkající krev není jejich implicitní známkou (i když v Dorianovi o tom lze s úspěchem chvílemi polemizovat), to může být moc dobrá podívaná. Pro příznivce Colina "Harryho Mammma mia" Firtha skoro povinnost. A ještě něco, ve filmu se překvapivě neobjevují nijak oslnivě půvabné herečky. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku se nic moc nedeje a ani me to nebralo, ale jakmile se Dorian po namalovani obrazu "zkazi" tak to zacne bejt aspon docela zabavny. Pozdejs jeste film prida nejaky ty hororovy prvky, ale nejaka strasidelna atmosfera se i pres tech par zabiti bohuzel nekona. Konec uz je pak zase trochu otravnej a zbytecne natahovanej, ale tady sem tam ta hororva atmosfera probleskne. Co se tyce hercu, Barnes ukazuje, ze neni jen ta pekna drzka Kaspian, ale umi i docela slusne hrat, i kdyz o tridu ho prehrava paradni Firth. Po vsech smerech prumer a prumer je za 3*. ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • Film financovala Národná lotéria prostredníctvom UK Film Council's Priemere Fund a to sumou 500 000 libier. (Greenpeacak)
  • Zatímco v originále namluvil hlas obrazu sám Ben Barnes, ztvárňující Doriana Graye, který byl pak počítačově upraven, v českém znění pro tyto postavy byly obsazeni dva dabéři. Martin Písařík nadaboval živého Doriana a Jaroslav Kaňkovský pak hlas obrazu. (funhouse)

Reklama

Reklama