Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film vrací diváka do událostí před útokem Cylonů na dvanáct lidských kolonií a jejich téměř úplné vyhlazení. Dějově jej tak lze zařadit jako doplnění původní minisérie, sledující události před útokem Cylonů a následně po něm z jiného úhlu pohledu, a to sice očima Cylonů. Ti měli zpočátku jasný plán..... zničit lidské kolonie a vyhladit lidstvo (své stvořitele). S čím ale nepočítali, byli přeživší. Některým se podařilo uniknout a vést guerillovou válku na planetě Caprica. Zbytek lidské rasy vyráží hledat nové místo k životu jinde v nekonečném vesmíru, pátrajíce po bájné 13. kolonii, planetě Zemi. Krátce po zničení dvanácti kolonií se dva cylonští agenti setkávají a vedou debatu, jak řešit nastalou situaci a komplikaci s přeživšími zbytky lidské populace. Poprvé musí improvizovat... Každý se vydá samostatně svou cestou, jeden s povstalci na planetě a druhý s vesmírnými uprchlíky. Ve skrytu své anonymity jsou odhodlání bezezbytku uskutečnit svůj plán. (hlína)

(více)

Recenze (93)

bartias 

všechny recenze uživatele

Vyloženě fanouškovská záležitost je návratem do universa kultovního seriálu. Díky tomu, že scénáristé po celou dobu vysílání vycházeli z myšlenky, že Cylony nehnala slepá nenávist ale předem promyšlený plán, může se tenhle televizní film vracet ke klíčovým událostem děje a ukazovat je „z druhé“ strany. Není to zlé, ale bez komplexního příběhu je dvouhodinová podívaná jen s částí oblíbených hrdinů trochu moc dlouhá. Vysoké hodnocení je spíše nostalgicky fanouškovské – hodně pomáhá i úplně nová skvělá hudba Beara McCrearyho. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Fakt je to jen takový bonusový materiál k celému seriálu, který skrze vystřižené záběry, pár použitých a pár (aspoň mám pocit) nových rekapituluje události 1. a 2. série z jiného pohledu. Ale nutno uznat, že je velmi dobře sestříhaný a to je u těchto filmů složených z nepoužitých záběrů to nejdůležitější, což je dobře poznat i třeba v Twin Peaks: The Missing Pieces. A díky tomu jsem se v Plánu dočkal nejednoho zajímavého momentu a zároveň to bylo i takové příjemné připomenutí seriálu, dokonce i se samostatnou dějovou linkou ohledně dvou Cavilů. Jen je to pořád určitým způsobem zbytečné, protože to seriál rozšiřuje jen o pár drobností a taky je to nesmyslně natažené na skoro dvě hodiny, takže tomu místy chybí atmosféra seriálu a je to spíš nuda. A ani nemám potřebu to vidět znova. 3* ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Cyloni mají plán. A vám se ho tenhle skoro dvouhodináček pokusí vysvětlit. Celé čtyři série BSG z pohledu cylonů. Nějaké nové, nějaké vystřižené scény, klasika. Je to bonus k pochopení, ale samostatné, obzvlášť po shlédnutí kompletní BSG, to nemá šanci, ani jako TV film. Každopádně pokud jste dojeli na konec čtvrté série a neznechutili se, chcete ještě něco navíc, tak tohle je jediné, co vám ještě zbývá. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Příjemnej návrat na Capricu i palubu Galacticy z trochu jiných úhlů pohledu ukazujících, že celej plán vlastně skončil útokem na Kolonie a zbytek byla už tak nějak Cylonská improvizace. Ubrat z pěti hvězdiček mě nakonec donutilo to, že některý věci mi úplně nesedí s tím, jak byly podaný v seriálu. Třeba vyloženě zdejší linka Boomer docela dost změní pohled na její postavu a z mýho pohledu je to změna nepříliš vítaná. Ale pak jsou tam zase jiný super momenty a dějový linky, jako ta kolem Cavilla, kterej je tady defacto hlavní postavou, nebo linka s techničkou a Simonem. Kolem a kolem prostě spokojenost. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Battlestar Galactica se na 111 minut vrací mezi fanoušky, aby je sám velký Edward James Olmos provedl skrze vystřižené scény z prvních dvou sezon a pár dalších poznámek pod čarou jinak obrovského a zajímavého světa. Bohužel The Plan měl ukázat konec dvanácti kolonií z pohledu Cylonů, ale to filmu vydrží jen pár minut a pak už sledujeme "jen" velkou improvizaci cylonů a nic moc neříkající děj. Pocit "neuceleného" a nekomplexního snímku tu je a zůstane, ale je to pochopitelné. To by se dalo prominout, kdyby informačně přinesl děj a nastolené situace něco objevného, nového, hodně zajímavého, ale k tomu nedojde a já jako fanoušek velkého světa výjimečného seriálu zůstanu velmi chladný a k tomuto sestříhanému Plánů se už stěží někdy vrátím... Dovětek k začátku jedné velké ságy aneb jak Cyloni měli plán, co nevyšel:) ()

Galerie (112)

Reklama

Reklama