Reklama

Reklama

Drama založené na skutečných událostech vypráví příběh horolezců usilujících o zdolání severní stěny Eigeru ve švýcarských Alpách. V roce 1936 vyzvala nacistická propaganda ty nejlepší německé a rakouské alpinisty, aby překonali všechny dosud neúspěšné pokusy a pokořili proslulý masiv náročnou severní cestou. Přestože se zprvu zdráhají, pouští se do dobrodružné výpravy i dva němečtí horolezci. (Filmbox)

(více)

Diskuze

Arbogast

Arbogast (hodnocení, recenze)

Tak tento sfilmovaný príbeh Toniho Kurtza, ktorý sa síce dosť líši od skutočnosti, je asi najlepší hraný film s horolezeckou tematikou, aký som kedy videl.

lu1

lu1 (hodnocení, recenze)

Ačkoliv jsem vůbec nepobrala závěr filmu, zbytek věty jsem smazala, kdyby si  někdo pročítal diskuzim než film uvidí ;tak pro mě to byl jeden z nejpůsobivějších horolezeckých filmů.

 (hodnocení, recenze)

Ahojte. Neviete mi poradiť, kde by som sa mohol dostať k tomuto DVD?. Ďakujem

Dracula401

Dracula401 (hodnocení, recenze)

Popravdě na tenhle snímek jsem narazil teprve nedávno. A musím říci, že mě poměrně mile překvapil a díky tomu, že filmů s horolezeckou tématikou je jako šafránu. Natož když se jedná o snímek takové kvalty jako je Nordwand. A i když tam zrovna neskáče SLY stejně jako v Cliffhangerovi, film má atmosféru, která vydrží až do konce. 85% )

Reklama

Reklama