Reklama

Reklama

Na cestě

(seriál)
Česko, (2006–2022), 255 h 19 min (Minutáž: 25–30 min)

Režie:

Jaromír Marek, Jiří Diarmaid Novák, Otto Kallus, Jana Počtová, Mojmír Kučera, Jana Boršková (více)
(další profese)

Série(24) / Epizody(587)

Obsahy(1)

Na cestě s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem. (Česká televize)

Recenze (38)

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bartoška s Donutilem, co by postarší pardálové mají příjemné hlasy a dobré hlášky, navzájem se určitě snesou a tak je vásledek velice dobrý a hodně nadprůměrný. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Cestovatelský a turistický pořady já mám rád a myslím si, že je to jeden z mála projektů televizní zábavy, který stojí za shlédnutí. Viděl jsem díl o Šumavě a byl jsem příjemně překvapen jeho sdělností a pěkným obrazem. Trochu mě tam rozčilovali narátoři Bartoška s Donutilem a jejich "humor", ale přežít se to dá. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cestopisný magazín komentovaný zábavně dvojicí Bartoška a Donutil se snažil navázat na legendární Cestománii, ale jejích výšin nedosáhl. Přesto je to zábavné, informativní a poučné v příjemné formě. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na cestě je jedním z nejlepších dokumentárních cyklů, jaké kdy byly natočeny. Díky tomuto pořadu má člověk možnost nahlédnout do nejrůznějších míst naší Země, kam by se s největší pravděpodobností nikdy nepodíval. Zároveň tento pořad může sloužit jako dobrá reklama na dovolenou, či naopak jako odstrašující příklad, kam nejezdit. Na cestě u mne vyvolává stejně kladné pocity jako její předchůdkyně Cestománie (http://www.csfd.cz/film/225585-cestomanie/) a Nová cestománie (http://www.csfd.cz/film/273078-nova-cestomanie/), která se ovšem u diváků dočkala zavržení. [2542. hodnocení, 32. komentář, 75%] ()

Pesosek 

všechny recenze uživatele

I když se nabízí srovnání s obdobnými pořady, nerad bych se do něj pouštěl. Myslím si, že „Na cestě“ totiž má svojí vlastní kategorii. Taková malá krátkometrážní oddechovka, kterou si občas pouštím před spaním místo Simpsonů. Navíc je mi velmi sympatický komentář pánů Bartošky s Donutilem. Nevím co víc dodat, pro mě příjemné pohlazení pro moji cestovatelskou duši… ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj milovaný cestopis. Díky neopakovatelnému duu Bartoška - Donutil jsem navštívil všechny myslitelné kouty naší planety. Viděl jsem všech (zatím) 587 dílů. A už rok žádný nový nevznikl. Nevím, jestli je pořad u konce nebo ne, každopádně díky neopakovatelným záběrům, hudbě a tady těm pánům jsem si užil každý díl. I ty, které zůstaly v Česku. Jiří, Miroslave, děkuji! ()

elpidio 

všechny recenze uživatele

Někdy se podívám se zájmem. Jen mi trochu vadí, že je seriál komentován herci, kteří na daných místech nikdy nebyli. Ale jako druhák z Cestománie je to pořád ještě k pití. ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Z té nepřeberné spousty cestopisů, co na televizních obrazovkách běží, jde o počin, který nejenže velmi výrazně zaostává, ale je vyloženě špatný. Celkové pojetí je natolik povrchní, nedokáže vtáhnout ani do těch nejlákavějších zákoutí světa, místo toho se zřejmě soustředí na rádobyvtipné a žoviální šišlání pánů Bartošky a Donutila, které má být s největší pravděpodobností i vtipné. Hezké kousky světa tam vidět jsou (ještě aby ne), ale tady nehodnotíme krásy světa, ale zpracování, s jakým je to převedeno na obrazovky. Proto dávám odpad, přestože se občas podívám. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cestovatelský dokument, který na obrazovkách ČT nahradil Cestománii, která se přesunula na Novu, aby tam zanikla úplně. Točí se dodnes (2023), což je dobře a navíc v těch posledních dílech se pánové Donutil s Bartoškou skutečně někam podívají a můžou tak vyprávět a komentovat přímo na místě. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Donutil i Bartoška to berou humornou cestou, umí odlehčit, ale i naučit, nepostrádám zde vtip, zajímavosti, tempo, prostě se člověk zábavnou formou něco dozví o různých místech i kulturách. Navíc oba dva umí velice dobře vyprávět, čemuž pomáhají jak jejich zkušenosti, tak velmi přijemně zabarvený hlas. 70% ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou perfektní, některé slabší, ale paradoxně - cestovatelské i cestopisné filmy a magazíny jsou rozhodně to nejlepší, co lze na ČT sledovat. Asi není náhoda, že většina této tvorby je nakoupená, nebo produkovaná mimo ČT. Kupodivu, celkem dobrý je i komentář dvojice Bartoška/Donutil, které je lepší slyšet, než koukat v jednom z předchůdců Na Cestě s děsivým tandemem Lábus/Kaiser - zejména nemohu zapomenout na díl o Kubě. Takže doufejme, že Na Cestě vydrží a že v Kameře na cestách budou i nadále především filmy Pietra Bouwerse. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní pořad je vhodný nejen do hodin zeměpisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o různých regionech světa. ()

GeoGraph 

všechny recenze uživatele

Díly ve školním roce nestíhám, ale na prázdninové dílý "po česku" si čas udělám. Příjemné, informativní, věcné. ()

Upswing 

všechny recenze uživatele

Vydarený nástupca kultovej Cestománie. Zo začiatku som si nemohol zvyknúť na Donutila a Bartošku, pri ich komentároch moja matka zaručene zaspí, ale ja si užívam hlavne HD obraz. Nie všetky časti sa vydaria, hlavne tie za účasti oboch pánov naživo, alebo keď je to samý kostol či chrám. Ale sledujem pravidelne a rád. ()

GrooteLulu 

všechny recenze uživatele

..náhražka za Vladyku a Štěpánovou a jejich Cestománii..perfektní duo vypravěčů a co na cestopisu od české televize vytknout? absolutně nic.. ()

Reklama

Reklama