Reklama

Reklama

Tulák z širých plání

  • Česko Tulák z horských plání (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neznají jeho jméno ani tvář, ale navždy si zapamatují den, kdy přijel do města... Tajuplný cizinec (C. Eastwood) se znenadání objeví v zapadlém městečku a je místními najat, aby je chránil před nájezdy pistolníků. Lidé však netuší, že tulák skrývá překvapivější tajemství, než by se mohlo na první pohled zdát, a když vezme spravedlnost do svých rukou, začnou se dít nečekané věci! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Diskuze

Leno

Leno (hodnocení, recenze)

Príbeh nič moc , ale natáčané v peknej prírode + drsné scény = 5* 

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

K vyznění filmu: Celou dobu nám Clint dává nenápadná vodítka, ale po závěrečné scéně je to snad každému jasné. :-)

Zrzunda

Zrzunda (hodnocení, recenze)

LeoH

Tyjo_LeoH má pravdu. Jsem to po dlouhé době viděl znovu a soustředil jsem se na ten konec, jak píšeš...a skutečně se jezdec rozplyne o chvilku dřív než je přirozené....takže jasný pomrknutí, že je to myšlené jako duch....A to že to město natřel na červeno a přejmenoval na Peklo...asi taky něco znamená:

na příspěvěk reagoval boombang, ClintEastwood

LeoH

LeoH (hodnocení, recenze)

SPOILER Dá se to chápat všelijak, ale mně se nejvíc líbí ten duchařský výklad a řekl bych, že tak to bylo i zamýšleno – minimálně věta z prostředka filmu „They say the dead don't rest without a marker of some kind“ versus závěrečný záběr na čerstvou náhrobní desku a postavu cizince, která se v tetelícím se vzduchu „rozplyne“ o něco dřív, než by bylo opticky přirozené, se mi zdají být dost nápadnými nápovědami :-) Nemluvě o tom, že člověku celou dobu vrtá hlavou neadekvátně ovčí chování lidí v městečku – ještě submisivnější, než by odpovídalo prostému pocitu viny a strachu z cizince – a verze s duchem/satanášem nabízí cosi jako logické vysvětlení, v mnoha uvozovkách samozřejmě. A zároveň je hezké, že tuhle verzi film člověku necpe jako jedinou možnou a každý si ho může chápat/nechápat podle vlastní nátury.

na příspěvěk reagoval Zrzunda

Radiq

Radiq (hodnocení, recenze)

Já jsem to pochopil tak, že stranger přijel pomstít toho Jima Duncana, protože je třeba jeho brácha a proto pak říká Mordecaiovi (tomu zakrslymu), že jeho jméno už zná - prostě je to taky Duncan, křestní neni duležity... Nebo to byl jeho tata a on se jmenuje po něm. Rozhodně mi to přijde logičtější, než teorie o duchovi. Ještě mě taky napadlo, že ho prostě pomstil a pak si řekl, že si přivlastní jeho jméno a od teď bude Jim Duncan, ale to mi už zas přijde moc uhozeny...

termi

termi (hodnocení, recenze)

ano zrzunda to napsal dobre, taky dle meho je zamysleno ze stranger je duncan... taky tomu pomaha takova blbustka ze jim duncan = v krátkém podání buddy van horna ktery v jistych filmech zastupoval eastwooda jako doubler.. takhle to je zamysleno tvurci.. ja uz to tahnu trochu dal a libilo by se mi kdyby eastwood uz byl spise satan... a ne primo duncan.. takhle to vidim primo ja:)

Zrzunda

Zrzunda (hodnocení, recenze)

No ale to pointa není, že přijel omstít toho člověka, kterého zpráskali bičem, ale že to je on sám s mstí sebe...těm třem i lidem ve městě, za to že mu nepomohli. ...že on je JIm Duncan jak ukazuje náhrobek na konci. Někteří lidé i tvrdí že je to jeho duch, vyslanej z pravého pekla, jako mstitel... že by tedy misteriózní snímek?

titto

titto (hodnocení, recenze)

SPOILER Tou "pointou" všichni myslíte fakt, že Eastwood není jen náhodný projíždějící, ale že ve skutečnosti přijel pomstít toho člověka, kterého spráskali bičem? Vždyť to je ale několikrát jasně naznačeno už během filmu. Nejdřív má Eastwood noční můry, v kterých se mu o té popravě zdá, a potom o ní mluví i vesničani a ještě přiznají, proč to udělali. Takže když potom Eastwood s vesničany zametá, tak je docela zřejmé, o co mu jde... tak jaká pointa??

Související novinky

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama