Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (460)

Shit 

všechny recenze uživatele

Už od základu je to tak strašně stupidní, že tomu prostě víc jak 3* dát nemůžu, i když se jedná o docela drsnou a ze začátku napínavou podívanou, jenomže pod tou drsnou slupkou plnou krve, utrpení, zašívání úst, vymlacování zubu dlátem a kuchání lidí, to je tak uboze stupidní a hloupý, že jsem něco takovýho už dlouho neviděl, je to absolutní výsměch logice a to podotýkám, že mě obvykle nějakej nedostaktek logiky rozhodně netíží, ale když musim koukat, jak hlavní řezník jednou slyší vrzání parket a podruhý ho nechá v klidu i rozmlácení okna nebo vytrhávání prken, tak se musim smát a to nejsou jen tyhle dílčí věci, kterých je ke konci bohužel čim dál tim víc, ale on i celej příběh je založenej na úplně nesmyslný zápletce a provedení, nevim, jak někdo může vymyslet takovou kravinu, dneska může v Americe pracovat asi fakt každej jako scénárista, i retardovaná opice s dvojitým průstřelem hlavy by to vymyslela líp. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Sám doma s twistem, že zloděj je zachráncem před daleko horším hostem. Vynalézavých „pastičkových“ filmů není nikdy dost a scénárista prostředních dílů série Saw se nezapře, ale musím přiznat, že čím jsem starší, tím ty „torture porn“ filmy snáším hůř, zvlášť když je v nich přemíra rybářských háčků. Solidní hororová podívaná, ale pro mě jednou a dost. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film má dobrej "nášlap" ze začátku ... Hudba, hlavní hrdina a jeho problém, vloupání ... maskovanej psychouš v domě ... Ale jak už zde bylo asi několikrát uvedeno, ten film je fakt nesmírně stupidní tím, co se tam neustále dokola odehrává. Skupina lidí běhá po baráku asi 80 minut, vrah dokáže všude nastražit neuvěřitelně složitý pasti, za který by se nemusel stydět ani Jigsaw, do toho se objevuje kdykoliv a kdekoliv a jindy zase ne ... Ten barák je jedinný místo, kde se film v podstatě odehrává, ale já si fakt nebyl schopen zapamatovat těch pár místností, jak na sebe navazují ... Úplně nesmyslný scény, tak moc, že to i mě vadilo a to v tomto žánru snesu ledacos ... Naprostá neschopnost navázat nějaký hlubší vztah s postavami-oběťmi filmu je další zádrhel ... No a násilí+gore ... Taky "nic moc" ... Gore-efekty nejsou nijak zvlášť dobře provedené, tak řekl bych o 15 let zpátky ... A vůbec ... Tom Savini už před 30 lety tvořil daleko reálnější a promakanější gore-efekty, tady to bylo prostě odfláklé ... Mučení a týrání ... ano ty prvky exploiterů tam jsou, ale nějak mě to spíš nudilo a připadlo mi to při té vší NE-logice trapné ... Teď si říkám, proč tomu nedám vlastně jen 2*, ale ono se to na druhou stranu dalo skouknout. Jen mi asi vadí že docela hodně dobrej potenciál filmu byl tak zbytečně zmršen ... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ultra hustý horor. Věřili byste, že se dají sbírat i lidi? Podle tvůrců drsného a temného hororu Collector (Sběratel) to lze. Nebohý zlodějíček Arkin (Josh Stewart) ani v nejmenším netušil, že když si půjde v noci pro lup do honosného domu, že zde narazí na nemluvného maniaka v kožené masce, na dům plný nastražených pastí a na jeho zdecimované obyvatele. Boj o život může začít a vyhráno (nebo ani to ne) má pouze ten, kdo je vyvolený. A příznivci zvrhlých a "ujetých" hororů mohou jásat, protože tady se vraždí víc než v celé sérii Saw dohromady (inspirace známou hororovou sérií, a nejen jí, je více než zřetelná, ačkoliv funguje na jiném principu) a je to hlavně o několik stupínků krvavější a brutálnější, proto tenhle horor rozhodně nedoporučuji citlivějším divákům. Je to fakt síla. Pokud se ovšem řadíte mezi otrlé diváky, tak jste ve velké výhodě a jeho od počátku znepokojivá atmosféra vás dokonale vtáhne a nudit se nebudete ani na minutu. Režisér Marcus Dunstan se překonává a dokonalým způsobem inscenuje jednu krvavost za druhou ve velké většině v efektně zpomalených záběrech (kam se na něj hrabe Bay) a je mu jedno, jestli film má logiku nebo ne, ale hlavně že dynamicky šlape. Jasně, napadlo mě, kdy maniak do domu instaloval takové množství pastí a jak to všechno za jedno odpoledne stihl, ale nějak mě to to tentokrát nerušilo. Herecké obsazení je adekvátní a nejznámější zde pro mě byla veteránka Andrea Roth. The Collector je bezesporu zajímavý horor a je velká škoda, že se nedostal do kin. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film plnej chyb, ale bez chyby. Kurva! Že půjde o dobrou zábavu jsem věděl, ale že půjde o život během sledování by mě nenapadlo. Ještě ze mě cáká pot. To, co nám tady bylo neservírováno nemá v rámci žánru obdoby (nepřehánim). Tady totiž vůbec nejde o krev, nebo brutalitu (to je až na poslednim místě) tady jde o přežití, logiku, rychlost a předvídavost (což se o filmech jako Saw říct nedá). Jasně, film má svoje chyby a režijně je slabší než třeba Hory maj voči, nebo Poslední dům nalevo, ale pořádná dávka dynamiky, depresivity a napětí váš přikove ke křeslu ani nevíte jak (film to ale samozřejmě neni pro všechny;). Fenomenální hudba navíc všechno povyšuje do naprostýho psycha a pocitu bezmoci. No a hlavní představitel, byť je neznámej, hraje výborně. Já se bavil jako ještě u žádný brutal šílenosti, takže těch pět hvězd tomu zkrátka dam a na zápory filmu prostě seru! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Louisiana a tiež v štáte Alabama. (MikaelSVK)
  • Mestská legenda (či povesť alebo fáma) o Zberateľovi je v širšom kontexte založená na iných podobných legendách o divných susedoch, stvárajúcich vo svojich pivniciach rôzne hrôzostrašné kúsky. Najznámejšou z nich je legenda o susedovi - zberateľovi časti ľudských tiel, ktoré následne hrdo vystavuje v pohároch na zaváraniny. V Rusku sa túto legendu podarilo priviesť k životu - historik Anatoly Moskvin z Nižného Novgorodu bol totiž roku 2011 zatknutý, pretože vykrádal hroby v regióne na východ od Moskvy. Kradol telá dievčat vo veku od 3 do 13 rokov a vyrábal si z nich bábiky v životnej veľkosti. Polícia našla v jeho byte hrôzostrašný dôkaz - celkovo 29 mumifikovaných dievčenských tiel. (beso74)
  • Záverečná scéna (s dodávkou v daždi) bola súčasťou pretáčania v Griffith Parku v Los Angeles. (Arsenal83)

Reklama

Reklama