Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (460)

lamps 

všechny recenze uživatele

Na své si bezpochyby přijdou jednak fandové brutálního gore spojeného s nelidským-lidským mučením a pastičkami alá Saw, jednak vyznavači hutné atmosféry a rytmické hororové hudby, avšak zákonitě také zastánci racionálního uvažování, kteří se rádi opakovaně baví nad dementním vypointováním podobných žánrových kousků. Collector mě dobré dvě třetiny skutečně bavil, tajemná zápletka v pozadí dráždila mou zvědavost a krvavé násilnické scény měly primárně za účinek navýšení bezútěšné a tísnivé atmošky, takže jim nelze nic vyčítat. Navíc Josh Stewart je docela sympaťák, s ohledem na situaci jednal víceméně rozumně a já mu opravdu úmorně držel palce v jeho beznadějném počínání (tu absurditu, že dva stále pobíhající lidé na sebe ve středně velkém domě ne a ne narazit, jsem si tentokrát dost užíval). Avšak film má ohromné díry jednak v logice celého příběhu (za pár hodin by celý dům takhle vyparádit nestihl), jednak v logice jednotlivých scén (klišé se nám zase kupily) a hlavně v nezvládnutém závěru, který je přímo katalogově zbytečný, narušující v podstatě celou předešlou gradaci a tvůrčí projev. Do dvojky každopádně jdu, protože na smysl vrahova počínání jsem pořád hodně zvědavý. 65% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Počáteční hon na myš v domě byl skoro geniální,film měl hutnou atmosféru,sběratel se vytáhl se skvělými pastičkami Madeline Zima ukázala kozy a já si docela liboval.Ovšem s ubíhajícím dějem se začínají vynořovat logické kyksy,hlavní hrdina je trubec,jelikož mu pod rukama chcípá jeden člen rodiny za druhym,přitom má asi 20 příležitostí to s tim úchylnym retardem skoncovat.To už jsem se pak kolikrát jen plácnul do čela.Otravná hudba tomu taky nijak nepřidala a konec?Opět snůžka podělaných nesmyslů,američani prostě konce neuměj a vůbec už mě ty hororový konce poslední dobou pěkně vytáčej.Filmu se musí ale nechat,že i přesto jak je laciný,lacině nevypadá a místy opravdu hodně překvapil,ovšem jako celek ho nijak extra obdivovat nemůžu,na to je tam moc chyb a Sběratel je kašpárek,kterýho bych zlomil vejpůl jenom pohledem.Každý díl Saw je lepší než tohle,ale na jedno podívání film zabavil a doufám že v pokračování Kolekce ( vánoční těžko ) se ovrahovi dozvíme něco víc.60% ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení po všech stránkách. Hlavní podíl na úspěchu má originální nápad v podobě osoby Sběratele, který si dost brutálně a nechutně, tak trochu po vzoru Jigsawa, pohrává s vytipovanými lidmi, kterým chystá mučící překvapení po jejich vlastních barácích. Celé je to navíc podpořené sympatickým hlavním hrdinou, šikovným lupičem, který jak na sviňu do jednoho takovýho domu vleze na lup. Napětí, jatka, zakončení...doporučuju! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Pasti straž, rozum smaž!" Zatímco bytový architekt Ing. Jigsaw (čest jeho památce) by si na to v práci musel vzít týden neplaceného volna, náš maskovaný úchyl to sfouknul za odpoledne a během přestávek na cígo ještě stihnul zpacifikovat a odborně zmučit pána domu a jeho vrásčitou ženu. Muž jedné, resp. žádné tváře, zato mnoha profesí. Zručný kutil, tesař, elektrikář, zámečník a rybář, též zálesák a majitel sady Mladý chemik (viz žlutý sajrajt číčolepolouh). Hravý vrah měl ovšem závažné problémy v oblasti sociální interakce, což, na doporučení svého psychiatra, řešil dabl-skrýváním (lidí do beden a těch beden do skříní). Bohužel (pro film i pro mě) trpěl i vzácnou obsedantně kompulzivní poruchou sawtrapocd, což je nutkavá potřeba klást pasti, i když není na koho. Že mu tam nemlich ten den vleze zloděj Arkin přece nemohl tušit. A jo, vlastně mohl, přečetl si to ve scénáři. Přesně takové "maličkosti" mi dokáží zkazit jinak dobrý film. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Pasti, pasti, pastičky... aneb jak to dopadá, když se jeden pechvogel vydá tam, kam nemá a k tomu má ještě srdce na pravém místě a chce pomoct, i když by měl logicky vzato vzít nohy na ramena a pelášit, dokud má po čem... Jaj to bylo krvavé, ale musím říct, že pro mě nejděsivější scéna se odehrála hned na začátku, a nesouvisela s oněmi pastmi, které tam byly všude po domě tak umně připraveny... ale to je vedlejší (a můj) problém. Co jediné bych vytkla, byla taková spíš chybka a já vím, že do takových se nemá šťourat, ale... (když už dávám za 4*, tak ať :-) = když už si z jednoho domu udělám něco na způsob Sám doma, nezjistila bych si (jako správný maniak), který schod na schodišti mi tak pěkně vrže? No, tak to je asi jediný vroubek, a jinak je to fakt solidní thriller, dá se říct s happy-endem (záleží ovšem, jak nahlížíte na happy-end). ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Film za natáčal 19 dní a používal sa pri tom 16 mm film. (Arsenal83)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 89. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Pracovní název filmu byl The Midnight Man. (Chatterer)

Reklama

Reklama