Reklama

Reklama

Přenašeči

Trailer 1

V tomto apokalyptickém příběhu postihla Spojené státy americké děsivá virová pandemie. Čtyři přátelé (Piper Perabová, Chris Pine, Emily VanCampová a Josh Berry) se jí snaží uniknout, ovšem brzy zjistí, že jsou si navzájem nebezpeční více než nákaza hrozící ze vzduchu. Čtyři přátelé jedou napříč pouští na pláž. Ovšem tohle není radostná oslava konce semestru. Snaží se utéct konci světa a také jeden druhému. Aby unikl smrtícímu viru, který nemilosrdně zabíjí všechny kolem, se Danny s bratrem Brianem, přítelkyní Bobby a kamarádkou Kate vydávají na cestu napříč jihozápadem USA. Hrají o čas a každá minuta je velmi drahocenná. Během čtyř dnů se skupinka studentů potýká s těžkými morálními rozhodnutími. Přátelé nakonec zjišťují, že největším nebezpečím nejsou smrtelní mikrobi, ale temná stránka jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (385)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Krásný příklad svižně odsýpajícího filmu. Od první do poslední minuty je snímek tak fikaně zrežírovaný, že je v něm téměř každý okamžik velmi napínavý, a nuda z hluchých míst v tomto případě zdaleka nehrozí. Další, čím jsem byl mile překvapen, bylo inteligentí chování většiny postav. V hororu prosím pěkně! I když, v hororu... on to je spíše takový hodně povedený postapokalyptický snímek. Je sice pravda, že slabší povahy se občas slušně leknou, ale na to se tady nehraje. V téhle kruté grotesce vyhrávají jen ti nejsilnější - po Star Treku další cool namachrovaná role Chrise Pinea. Je to frajer! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem taková vážnější verze Zombielandu. Opět tu máme čtveřici postav na cestě po světě, kde už moc živých nezůstalo. Postavy jsou i zde skvěle napsány, obsazení je taky slušné a Chris Pine svým výkonem výborně završuje už tak pro něj velice úspěšný rok. Atmosféra se také velice povedla. Jenom škoda, že tempo je místy až moc pomalé a ke konci se to už dosti táhne. A konec samotný na mě nepůsobil asi tak, jak zrovna měl. I tak ale dosti příjemné překvapení.70% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ale oni tam zomrú.“ – „Všetci raz zomrieme.“ Videl som desiatky zlých hororov. A teraz nemám na mysli zlých, ale FAKT ZLÝCH (Asylum, TROMA). Príšernosti, z ktorých vás bolela hlava a priali ste si, aby boli aspoň také priemerné, ako CARIERS. Potom si ale pozriete „skutočných“ CARRIERS a uvedomíte si, že priemernosť je rovnako zlá, ako amatérstvo. CARRIERS nie sú zlý horor (ak to teda vôbec JE horor, nakazení sa „iba“ nakazia a zomrú, nezmenia sa na zombies od Romera, ani na agresívne nemysliace monštrá z THE CRAZIES, je to skôr infekčná road movie dráma s jemným filozofickým presahom). Minimálne po „technickej stránke“ im ťažko niečo vytknúť. Ľudoprázdna výprava miest a dedín, zvuk, masky, strih, mrazivo tichá atmosféra sveta bez ľudí atď. Takisto herci fajn (Chris Pine – Kirk z Abramsovho STAR TREKU). Lenže, potrebovalo to zatlačiť na pílu (najhoršie, čo sa vám môže stať, je „iba“ to, že na vás infikovaný kýchne a vy zomriete). Zručne nakrútený priemer – všetko som už niekde videl, zvraty, postavy, scény, príbehové otočky. Ale aspoň za jedno pozretie snaživé CARRIERS stoja. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Život bývá někdy jen bolestivější forma smrti..." Podobných apokalyptických filmů o virové pandemii máme již přehršel a byl by z nich slušný telefonní seznam. V čem je tedy tenhle zajímavý? Pominu-li příjemnou kameru, dobrou hudbu, ale nepříliš originální příběh, pak je to stále předkládaná otázka: Kam až zajde člověk, chce-li přežít? Kde je ona pomyslná hranice, kterou by neměl překročit? Tvůrci nám ukazují, že hranice nemusí vůbec existovat, a jde-li o život, pak zcela ztrácí význam pojmy jako láska, bratrská láska, pomoc bližnímu, nepokradeš, nezabiješ... Největší nebezpečí tak nepředstavuje nemoc, ale samotní lidé, kteří v touze přežít se dopouštějí těch nejstrašnějších zvěrstev. Divák jistě odsoudí chování některých postav, leč, jak by se zachoval na jejich místě? Provokativní otázka povyšuje příběh a nutí, pokud to divák umožní, k přemýšlení o sobě, světě a hrůze, která ho může potkat. Jak se správně zachovat? ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Filmové horory o partě blbců, co dělají jeden nesmysl za druhým a já jen vytáčím oči, by měly mít nějakou cedulku. Jenže jak má člověk najít ty koukatelné filmy, aniž by se musel prokousávat takovýmihle odpadky, že. Člověk neví, jestli dát jednu nebo dvě hvězdičky, některé lepší momenty tady byly, ale celkově je to tak naprosto dementní jako nekonečný zásobník vystřílený do první cedule nebo kratochvíle ala vymlácení všech oken v objektu. Ne, fakt, kdybych se chtěl koukat na debily, nebudu si kvůli tomu pouštět film :) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Texas a Nové Mexiko. (MikaelSVK)
  • Kiernan Shipka, která ztvárnila nakaženou malou holčičku, byla v roce 2010 za roli v tomto filmu nominována na Young Artist Awards. Tuto cenu každoročně udílí nezisková organizace Young Artist Foundation, která se finančně i jinými způsoby snaží podporovat mladé herce a herečky. (JardaBauer)

Reklama

Reklama