Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jon Sníh organizuje obranu Severu. Cersei se pokouší vyrovnat rozdíly. Samwell zjistí zásadní informaci. Daenerys se vrací domů. (HBO Europe)

Recenze (69)

Aki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže jaký je začátek nové série Hry o trůny? Strhující? Dramatický? Šokující? Pokud jste něco z toho očekávali, byli jste pěkně naivní, mí internetoví přátelé, protože je to pěkná slabota. Absolutně žádný plot twist, akce, ani nic jiného, co by mě navnadilo na příští díly. Plitké a o ničem. A opět tu samozřejmě máme strašně drsnou Aryu a dramatickou Daenerys drsně hledící do dáli. Ach, jak se mi po vás stýskalo holky… Ale abych vypíchl i nějaký ten plusík. Scéna s panem Friendzonem (teď už spíše Friend… stonem) byla dost cool. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle to dopadne, když nashromáždíte tolik dodatečných scén jednotlivých hlavních i vedlejších postav, že z toho poskládáte celou epizodu. Půlka z toho byla ale poměrně nudná a jejich vynechání by jedině prospělo. Cameo Eda Sheerena beru na rozdíl od většiny bez problému ale celá ta scéna s Lannisterovic vojáky postrádala sebemenší pointu. ()

Reklama

damatuza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektne vtiahnutie naspat do silnej zavislosti. A nie je k tomu potreba useknute hlavy, litre krvi ani sex. No a co ze sa v prvej casti takmer nic nestalo. Uspech tohto serialu stoji na niecom omnoho sofistikovanejsom. Cela cast sa niesla v atmosfere typu: Ticho pred burkou. Asi budem pozerat prvu cast kazdy vecer, az kym nebude k máni druha ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasickej úvodník, aneb vlastně se nic moc nestane, jen se mezi sebou postavy baví a naznačují, co a jak. Tedy když vyjmu linku Arii, kde se stane něco důležitého a něco, co není zas až tak důležité, ale je to jedna z nejlepších scén vůbec, stejně jako Ohař, který se dívá do plamenů (!), nebo v zamrzlé zemi kope díru velikosti člověka (!!). Jasně, není to díl, co by někomu dokázal urvat koule, nebo rodidla, ale vzhledem k tomu, že od minulé série je to ještě delší čas, než-li obvykle, takže to uvozování svůj smysl má a natočený je to skvěle. Akorát tomu Jaimimu už komplet přestali barvit vlasy na blond, klatě! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak konečně! Výborný úvod diváka provede nejdůležitějšími lokacemi a připomene hlavní postavy. A vedle zasmušilých obličejů a mrazivé zimy i pobaví, jelikož nočníková scéna je zkrátka zábavná! Vždycky nechápu neustálé volání po akci, což je, předpokládám, především z řad nečtenářů. Protože kdo četl, ví, že tohle je hra o trůny! Tedy intriky, plány, spiknutí....nekonečné rozhovory (nejlépe předvedl 4. knižní díl - Hostina pro vrány). Akce, válka, to je až na druhém místě, jelikož nejprve se musí vše promyslet, připravit, zosnovat. Jinak těžko říci, která scéna je nejlepší, líbilo se mi vše jako celek. Objektivně bych dal 4*, ale ta pátá je za shledání s postavami (bez ohledu na to, že před ale jsou jen sračky, jak prý říkával Ned Stark). ()

Galerie (74)

Zajímavosti (2)

  • Slavný zpěvák Ed Sheeran, který měl v této epizodě malou roličku, si dočasně smazal svůj účet na Twitteru poté, co se stal terčem posměchu ze strany fanoušků seriálu. (hypo97)

Reklama

Reklama