Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (223)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nasrat na všechny blbečky, co kolem sebe prskají a kopou jak rozmazlené děcka. Tím přesně oni jsou, rozmlazlenýma fakanama. Všichni se asi namlsali a čekali, že v poslední sérii některá z jejich oblíbených hrdinek vyleze přímo z televize a pohoní jim zvadlého čuráka. Najednou jsou všichni přechytralí scénáristé, co by to chtěli tak a tak. Takové seriály nerostou na stromech a i ta proklínaná osmá série strčí do kapsy většinu chujovin na prvních příčkách. Chytnout je za ty rozežrané držky a vymlátit to z nich. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako osem rokov intrigovať a vyvraždiť pritom polku stredozeme (vtip), aby ste nakoniec vynašli parlamentarizmus. Jedna z najlepších bitiek v histórii televízie, prerod Khaleesi, a potom trpké vytriezvenie, sklamanie a do písmena nedôstojný záver. Nie som schopný túto sériu ohodnotiť. Má jeden absolútny vrchol, niekoľko svojich okamžikov, a tú frašku na konci. Čsfd mi z toho vygenerovalo priemer troch hviezdičiek, zostaňme teda pri tom. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím priznať, finálna séria sklamala. Čo sa týka postáv, ich vývoja a konca v seriály a ajkeď som čakal že tempo bude oveľa rýchlejšie ako v začiatkoch, toto showrunneri prepískli. Napchať všetko do šesť častí bola obrovská chyba. Čo ale treba pochváliť je vizuálna stranka a práca trikárov. Takáto blockbusterová výprava sa v seriáloch zatiaľ neobjavila a prekonať ju bude veľmi ťažké. Koniec sa mi tiež páčil, bol horkosladký presne tak ako nám sľubovali a celkovo mi zlepšil dojem. To čo ste ale milovali na GoT v prvých 6. sériách (áno aj siedma už nebola to pravé orechové) tu už bohužiaľ nenájdete.  5/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec ok. Po tom, co Hra o trůny po 8 letech skončila touto sérii, slyšel jsem ze všech stran zhnusení a potápění celého seriálu z důvodu neuspokojivého konce. Já byl relativně spokojen. Obří bitva s nemrtvými měla emocionální náboj a dobře vypadala. Daenerysino řešení bylo trochu kostrbaté ale také mi tam zapadalo a s většinou osudů zásadních postav jsem byl také spokojen. Mohlo to skončit na tisíc způsobů a žádný by se nezavděčil všem. Já jsem byl spokojen a těch cca 80 hodin, které jsem se seriálem strávil nelituji a na konci jsem cítil mírný smutek z loučení s něčím velkým a nenapodobitelným. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V životě jsem už více očekával jen letošní vyvrcholení marvelácké ságy, veškeré pozbylé kousky mého filmového/seriálového opojení šlo právě do finále letité Hry o trůny. Nebudu zastírat, že již společně se sedmou sezónou se mírně polevilo, stále se ale budu i za konečnou řadu stavět s názorem, že bude trvat roky, než se objeví takhle velkolepý seriál. Seriál s tak vymazlenou výpravou a tak vydařenými hereckými výkony, s takovým množstvím milovaných i nenáviděných postav. S tak propleteným příběhem, s tak ohromně silným koncem. ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)
  • Emilia Clarke se nechala slyšet, že je znechucena tím, co její postava Daenerys v této epizodě provedla. (Duoscop)
  • Chorvatská cestovní kancelář Unforgettable Croatia vyhlásila soutěž o týdenní zájezd po seriálových lokacích. Stačilo si do 5. května 2019 tipnout, jak Hra o trůny skončí. (Duoscop)

Reklama

Reklama