Reklama

Reklama

Tahle putyka, stojící v ospalém městečku Newton Haven, je zajímavá snad jen tím, že má být cílem velmi odvážného pivního maratónu pětice kamarádů. Ti se ho pokusili „doběhnout" už před lety, ale tehdy na ně bylo tempo 12 piv – 12 hospod – 1 noc příliš zběsilé. Pak je osud zavál na všechny strany, než se Gary (Simon Pegg), který v životě nic nedokázal, rozhodl, že dokáže dokončit alespoň legendární tah po hospodách v Newton Haven. Přemluví ostatní kumpány (Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Eddie Marsan) a společně se po letech vydají domů, aby se stali nesmrtelnými. Jenže Newton Haven je nevítá zrovna s otevřenou náručí. Stačí prvních pár piv a několik velmi bizarních příhod, aby si uvědomili, že v tomhle městě něco nebo někdo smrdí. Najednou nebojují jen o úspěšné strávení dalšího piva, ale i o vlastní krky. Cesta do hospody U Konce světa se zdá být najednou mnohem náročnější, než čekali. Jenže vy byste to vzdali, kdybyste si měli naplnit sen z mládí? A jen tak mimoděk přitom zachránili celé lidstvo? (CinemArt)

(více)

Recenze (788)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Nejvážnější díl z celé Cornetto trilogy (přičemž vážnější znamená, že se zasmějete desetkrát častěji než u běžné komediální americké produkce) s vynikajícími akčními scénami. Pegg s Frostem si typově konečně vyměnili postavy. Garry King je možná alfa téhle smečky, ale jakmile se Andy odváže z řetězu, válcuje všechny. Konec byl trochu W.T.F., ale kašlat na to, takhle dobře jsem se v kině nebavila dlouho. //kino Scala ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další vtipný film se Simonem Peggem. Hned od začátku film nastaví výbornou atmosféru stmelení staré party. Devadesátková hudba, staré vtipy a staří kamarádi. Jenže kromě Garyho už všichni dospěli - mají rodinu, děti i starosti. Gary je stále stejný nýmand, který se zasekl ve svém náctiletém věku. Chce si opět připomenout slavnou okružní jízdu po hospodách svého mládí a konešně dorazit až do cílové pásky. Ale to by tu nesměly být tajemné síly, které mu budou bránit v dokončení pivní mise! Film je vtipný asi do poloviny, ale moc brzo vyloží karty na stůl. Poté už není s čím čarovat a následující narážky a vtipy se jen opakují. Líbil by se mi více celý film pouze o povídání v hospodě a zbytek by tam vůbec nemusel být. Téma o setkání starých kamarádů je natolik výživné a vtipné, že přidáním nadpřirozena tomu jen utrhli křídla. Konec už příliš klopýtal a nudil. O 30 minut méně a bylo by to lepší. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tak tohle mě vůbec nezasáhlo. Soumrak mrtvých ani Jednotka příliš rychlého nasazení nebyla překonána ani dorovnána. U konce světa je po dlouhé době to nejblbější filmové překvapení, které jsem za posledních let v kině viděl. Je to reklama na pivo, blbé přátelství, které pivo spojuje a zesměšnění všech, co pivo pijí. Nic víc. Scénář je stejně kvalitní jako role mokrého toaletního papíru. Buď to psal robot, který si myslel, že je člověkem, nebo člověk, který se považoval za robota. Po zhlédnutí chci vrátit 109 minut svého života, které jsem mohl investovat lépe... třeba drhnutím záchodu zubním kartáčkem. Tohle mě naprosto minulo. Jednu hvězdu pouze za kvalitní kameru a dynamický střih. 30% ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Neuběhlo ani deset minut a já cítím, že to bude bomba. Po dalších jedenácti porcích i já čepuju až po okraj, protože anglický ležák chutná na tento způsob nejlíp. Taky jsme mívali náš World's End, rozdíl byl že my jsme jej vždy dosáhli. Nebylo před ním dalších 11 podniků. We wanna be free! We wanna be free to do what we wanna do! We wanna be free to ride, and... we wanna be free to ride our machines without being hassled by the man! And we wanna get loaded. We are gonna have a good time! We are gonna have a party. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No hodně mě dělalo problém hlavně v první půlhodině to nevypnout, neboť to je hrozně ukecané a nudné dívat se parta co leze po putikách a chlastá jako za mlada. Naštěstí se posléze na hajzlíku poperou s mimozemštany, který mají modrou krev a pěkně jim jdou škubat údy a hlavy což pak dostává film úplně jiný rozměr a hned je to koukatelný. Přesto mě někdy se britský humor moc neseděl. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Typický anglický humor ve sci-fi filmu, který tak trochu varuje před rychle se rozvíjející technikou a sociálními sítěmi. Není to film pro každého, každý ho nepochopí, ale já jsem se příjemně bavila. Zasmála jsem se, byla jsem i překvapená a i nápad nebyl k zahození. ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

Akčnější druhá polovina mě tolik nebrala a ta finální "vysvětlovačka" je přespříliš dlouhá. Trochu mě až mrzí, že nezůstalo jen u toho dlouhého pub crawlu bez jakýchkoli fantastických prvků, protože zejména úvod je solidně nahláškovaný, má to vtip a své kouzlo. Každopádně mám pro ty tři slabost už od Spaced a hlavně Pegg je v té roli životního ztroskotance a alkoholika naprosto výborný. 7/10 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prvních zhruba 35 minut je mdlá nuda, pak se v tom konečně rozjede ta sci-fi zápletka, začne to být nějak zajímavé, dokonce i napínavé a sem tam i vtipné, ale ten prapodivný epilog to zase shodil o něco málo dolů. Navíc se tu celou dobu rýsoval nějaký přesah, ale nakonec k tomu nedošlo a ten epilog to celé ještě divněji zamotal. Pegga a Forsta mám hodně rád, doufal jsem v něco ve stylu Soumraku mrtvých nebo Hot Fuzz, ale dostal jsem průměrnou sci-fi komedii, která sice na jedno zhlédnutí nebyla špatná, ale že by mě nějak výrazněji oslovila nebo bych se na ni chtěl podívat znovu, to taky ne. Ale ten námět se mi stejně líbil, taková "složitější" (v systému mimozemšťanů) Invaze lupičů těl, to docela můžu. 3* ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nebyl Simon Pegg a Nick Frost, ani by pomalu nebylo poznat, že režíruje Edgar Wright. Krom točení piva jako by docela vymizely jeho hyperaktivní střihačské manýry. Rozšíření hlavní dvojice na pětici-šestici ubližuje prvnímu zhlédnutí, při němž se samotné postavy nijak extra neprofilují. Po grandiózním Hot Fuzz se variace na sci-fi trochu potácí, protože ufoni kromě svých svítících koukadel a chřtánů nemají moc co nabídnout. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Jsem milovnicí britského humoru, a proto jsem se královsky bavila. Moje oblíbená herecká dvojice opět nezklamala a i když se vůbec nedivím zdejšímu rychlému procentuálnímu poklesu, já hodnotím velice kladně. Jednou za čas se nebráním újezdu do sci-fi končin. Neříkám, že se příběh nestočil do docela nesympatického konce, ale mně to vyhovovalo víc než Wrightův předešlý, krotší počin Hot Fuzz, u něhož jsem se nebavila takovou mírou a v podstatě se mi to ani ničím nevrylo pod kůži. Humor panuje hlavně první třetinu, která mě ještě víc navnadila. Bohužel musím říct, že na The World's End je nejlepší asi ta okolní sladká omáčka, zatímco pointa je to tuhé maso bez chuti, které je v ní ponořeno. Nadšení postupem času sice trošičku opadlo, ale za zhlédnutí to rozhodně stojí. ()

JohnRambo 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to bolo ''dabl-jú tí ef?!'' ale čim ďalej táto šialená jazda pokračovala, tým viac som si na nej ulietal. Na koniec môžem povedať len jedno: Perfektné. Zabavil som sa, čo som po recenziách a komentároch celkom nečakal. ()

apacka 

všechny recenze uživatele

You have a very selective memory, Gary. You remember the friday nights. I remember the monday mornings. - Yeah, that's why we're going back on a friday. ()

nithiel 

všechny recenze uživatele

Rozhodně přeskočená laťka z hot fuzz, i když na shaun of dead to nemá. Každopádně spousta vtipů, kterým jsem se zasmál nahlas a dokonce i několik, které jsem si zapamatoval. Takže i když směřování děje bylo v jednotlivých částech dost očekávatelné, dokoukával jsem spokojen. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Završení Cornetto trilogie je pro mě jedním z největších filmových zklamání vůbec. Ano, pořád je to zábava, je to parádně natočené a zahrané a dobře to uteče. Ale že bych se nějak výrazně nasmál? To teda ne. Vlastně si zpětně nevzpomenu na jediný vtip, který bych si pamatoval. To u předchozích dvou dílů jich jsou desítky. 70% ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

"That proves I'm human!" "That proves you're stupid." "Exactly!" Zatím asi nejoriginálnější zábava tohoto roku, která je.....no prostě peggovina, kterou můžete buď zbožňovat, nebo nechápat, jak tohle někdo zbožňovat vůbec může. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Největším problémem pro mě byla strašlivě vysoká očekávání, ale zase na druhou stranu, kdybych neoceňoval kvality předchozích filmů, tak bych nebyl asi také tak spokojen. Rozhodně nejhorší film cornetto trilogie. Nápad je hodně fajn, herecké obsazení klasicky také, jenže celý potenciál s mimozemšťany není úplně využit a bitky hlavních protagonistů s mimozemšťany byly poměrně rozčarováním. Konec mě také nijak neuspokojil. Ale vzhledem k některým skvělým momentům a hlavně také díky sentimentu si u mě U Konce světa vyslouží vysoké hodnocení. ()

carly 

všechny recenze uživatele

to bola jazda. na začiatku nasadili tempo a nepoľavili ani na sekundu. bolo to nádherne vtipné a aj keď som mala predstavu, čo sa bude diať, krásne neočakávané. skvelí herci, úžasné akčné scény, priateľstvo Nicka a Simona, a to, ako sme nakoniec vyhrali? to by nikoho iného snáď ani nemohlo napadnúť. čakala som zábavu, ale dostala som o moc viac. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Za sebe můžu říct, že jsem se bavil od začátku do konce. Skvělí herci, pivo, ženy, roboti...tak to má být. Pokud se člověku filmy se Simonem líbí, tak jen doporučuju. ()

Související novinky

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Konec světa bude!

Konec světa bude!

23.09.2013

I když se již zdálo, že se komedii U Konce světa nepodaří v ČR dostat na plátna kin, distributor Cinemart nakonec ohlásil její premiéru na 24. říjen 2013. „Při složitých jednáních o uvedení či… (více)

Spielbergova apokalypsa se blíží

Spielbergova apokalypsa se blíží

30.09.2012

Přesněji „robokalypsa“. Dlouhá léta připravované historické drama Lincoln je připravené na start v kinech (oficiální světová premiéra 16. listopadu) a Steven Spielberg se může zase pustit do něčeho… (více)

Reklama

Reklama