Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobové drama přináší pravdivý příběh problémového dětství Johna Lennona. Malý John je bystrý, ale jízlivý kluk, žijící v 50. letech v Liverpoolu se svou tetou Mimi a strýcem Georgem. Johnův otec opustil rodinu a přestože jeho matka Julie stale žije, byla jeho výchova svěřena Mimi. Přestože Mimiina pedantská povaha často koliduje s Johnovou neukázněnou osobností, mají se zjevně rádi, domácnost se ovšem po Georgeově náhlé smrti ocitá vzhůru nohama. Na pohřbu se dospívající John setká s Julií a překvapeně zjistí, že bydlí jen pár bloků od Mimi. Její osobnost je Johnovi daleko bližší než Mimiina a Julia podporuje jeho lásku k psaní a hudbě a učí ho hrát na banjo. Johnův oživený vztah k Julii ale přináší řadu nezodpovězených otázek a vyvolává mezi Johnem a Mimi napětí . A když se rytmem dne stává rokenrol, John se do téhle drzé hudby zamiluje a spřátelí se mladíkem, který by chtěl založit skupinu – s Paulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (101)

Taninaca 

všechny recenze uživatele

Mnoha fanouškům Brouků se jistě film bude zamlouvat, ale ti z nich, kteří čekali nějaký hudební nářez, budou zklamaní, protože hudba zde není ústředním motivem, i když je zde několik odkazů na pozdější díla. Nowhere Boy se zaměřuje na dospívání jednoho z největších hudebních legend po dobu pěti let. Aaron Johnson ztvárnil Johna Lennona přesvědčivě a ozdobou byly i dvě důležité ženy Lennonova života. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Povedený snímek, sice začíná být někdy okolo poloviny lehce zbytečně natáhlý, jako by se člověk motal pořád dokola a nic moc se neděje, ale k závěru už vše zase odsýpá. prostředí a atmosféra snímku jsou celkem povedené, ale to co táhne celý celkový dojem nahoru jsou herecké výkony. Nechci rozebírat mou slabost pro pana Johnsona, ale odepřít se mu nedá to, že svou roli zahrál skvěle. Stejně tak i Anna-Marie Duff, Kristin Scott Thomas a Thomas Brodie-Sangster byl taky fajn. Jak jsem řekla bez nich, nevím jestli bych film dokoukala, nebo jestli by se mi líbil. Takhle hodnotím pozitivně i když je to místy celkem monotóní, chápu, že se jedná o životopisný snímek, takže prvotním tahákem nebylo vytvořit chytlavý příběh (tím nechci nijak shazovat nelehkost osudu Johna Lennona...) ale přece jenom to místy lehce pokulhává. Souhlasím s celkovým momentálním hodnocením tady (70%), takže váhám, jestli mám dát 3 nebo 4 hvězdy. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

John Lennon (velmi dobře hrající Aaron Taylor-Johnson) jako citlivý talentovaný kluk se širokým srdcem, který rád rozdává radost. John Lennon jako sebestředný frajírek, který se dokáže zachovat (částečně možná i nevědomky) krutě i k lidem, kteří si to nezaslouží.  Stejně tak ani teta Mimi (jako vždy skvělá Kristin Scott Thomas) není vylíčena jako prvoplánová semetrika a Julia (také skvěle hrající krásná Anne-Marie Duff) jako hodná free mamina. Postavy z masa a kostí, civilnost (ani ty nejsilnější scény nejsou prvoplánově slzopudné), skvělé herecké obsazení a parádní atmosféra rokenrolového pravěku v Británii 50. let jsou hlavní magnety filmu, který můžu všem fandům Beatles a Johna Lennona bez obav doporučit. 70%. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

I když šlo jen o začátky jednoho z největších hudebních ikon poslední doby, který spolu s dalšími vždycky zůstane v našich srdcích tak to bylo skvěle propracované a mělo to švih. Film se nikde nějákým způsobem "nezakousl" a i když tam byl pořád ten zvyk si za každým dialogem zapálit cigaretu tak taková byla tehdy doba-možná že to trošku přeháněli...Musím ocenit propracování postavy Julie bez které by film neměl šťávu za to díky hereckému výkonu Anne-Marie Duff a také samozřejmě hlavně Aaron Johnson a jeho skvělý,talentovaný,náladový John Lennon. Jeden z nejlepších životopisných snímků co jem v poslední době viděla. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Beatles mě pro můj hudební (ne)vkus nijak zvlášť neovlivnili, na druhou stranu jsem ale vždycky vnímal jejich význam pro rozvoj moderní popmusic a ani osobnostně mně čtveřice Brouků nijak nepřekážela. Pro fanoušky Johna Lennona má Nowhere Boy asi citovější rozměr, já dávám ocenění, která snímek nasbíral, spíš do souvislosti s tím, jakou stopu v britské kultuře Lennon zanechal, nežli s nějakými výjimečnými uměleckými dojmy ze zpracování. Osobně jsem viděl poctivý tříhvězdičkový film, který ve mě ale určitě hlubokou stopu nezanechá, maximálně si vybavím, že tam hrála Kristin Scott Thomas coby pedantská teta Mimi. Celkový dojem: 60 %. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení se Aaron Johnson a o 23 let starší režisérka Sam Taylor Wood začali scházet. Brzy poté se zasnoubili a úspěšně se pokusili o dítě. (vadic)
  • Na hudbe k filmu spolupracovalo aj duo Goldfrapp, ktoré nahralo niekoľko skladieb v legendárnom štúdiu Abbey Road. (BathoryMan)
  • Producentom filmu je Michael Greenhaigh, ktorý sa podieľal aj na hudobnej dráme Control (2007) o členovi legendárnej post-punkovej skupiny Joy Division Ianovi Curtisovi. (BathoryMan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno