Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobové drama přináší pravdivý příběh problémového dětství Johna Lennona. Malý John je bystrý, ale jízlivý kluk, žijící v 50. letech v Liverpoolu se svou tetou Mimi a strýcem Georgem. Johnův otec opustil rodinu a přestože jeho matka Julie stale žije, byla jeho výchova svěřena Mimi. Přestože Mimiina pedantská povaha často koliduje s Johnovou neukázněnou osobností, mají se zjevně rádi, domácnost se ovšem po Georgeově náhlé smrti ocitá vzhůru nohama. Na pohřbu se dospívající John setká s Julií a překvapeně zjistí, že bydlí jen pár bloků od Mimi. Její osobnost je Johnovi daleko bližší než Mimiina a Julia podporuje jeho lásku k psaní a hudbě a učí ho hrát na banjo. Johnův oživený vztah k Julii ale přináší řadu nezodpovězených otázek a vyvolává mezi Johnem a Mimi napětí . A když se rytmem dne stává rokenrol, John se do téhle drzé hudby zamiluje a spřátelí se mladíkem, který by chtěl založit skupinu – s Paulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (101)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film o začátcích hudebního génia, jakoby to byla jen otázka kombinace chvilkového vzdoru a okouzlení matčiným zápalem pro hudbu, nikoli něčeho, co je dlouho v přetlaku a musí to ven. Jakoby stačilo jen včesat si pomádu a koupit kytaru a jsem během týdne muzikant, který se zapíše do dějin. Hodnotnější a zajímavější mi tady naopak přišlo podání charakterů dvou sester - tety Mimi a Johnovy matky. Jedna pedant, druhá pábitel, obě po svém milující, hereckými představitelkami navíc špičkově zahrané. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Naprosto nádherný film! Nesmírně mě potěšilo když jsem zahlédla povědomé cihlové domky, zelený doubledecker a Cavern klub, tedy Liverpool, který je mým domovem. Vlastně právě to mě připoutalo k obrazovce. Milé bylo zjištění, že prostředí není jediné, na co stojí za to koukat. Lennona popravdě nijak nemusím, ale na Aarona Johnsona se velice příjemně koukalo (Nepřipomíná Vám Pottera?), k tomu musím vyzdvihnout i skvělé výkony K.S.Thomas a Anne-Marie Duff, které zahrály odloučené a nenáviděné sestry přesvědčivě .Po dlouhé době film, který mě dohnal až k slzám. Zapůsobil na mě opravdu silně.. Pokud však čekáte snímek věnovaný Lennonovým hudebním začátkům, asi budete zklamáni, protože tady se jednalo především o jeho rodinné zázemí, což mně osobně vůbec nevadilo,naopak. Jedním slovem nádhera, přidávám do nejoblíbenějších filmů. ( Mimochodem ti, co tvrdí, že Aaron vůbec nevypadá jako mladý Lennon, zřejmě neviděli jeho fotky z mládí, ta podoba je neskutečná!) "Why couldn't God make me Elvis?" "Cause he was saving you for John Lennon! " ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film o málo známom období života Johna Lennona som si pozrel takmer bez zaujatia, a to i napriek tomu, že Beatles výrazne zasiahli do môjho hudobného vkusu. Nebol to pritom nudný ani nezaujímavý film, ale nedokázal ma prakticky ničím upútať. Pozrel som si ho, pretože bol o Johnovi Lennonovi a hrala v ňom Kristin Scott Thomas. A keď skončil bol som rád, pretože som počas projekcie ožíval iba pri dobovej hudbe, ktorá jediná ma oslovovala. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Beatles jsem nikdy nemusela, nicméně fakt, že životopisné filmy dobře trávím, sliboval obstojnou zábavu s rozšířením obzorů, zvlášť, když mně John Lennon býval z celé formace nejsympatičtější... no, musím říct, že onen dojem dvakrát neposílil, tenhle pomníček pro velikána nevyzněl zrovna jako důvod k oslavě člověka, myslím, že pokud by kostrbaté rodinné vazby opravňovaly dospívající k výkyvům nálad, vypointovaných pravým hákem, chirurgům by brzy došly nitě... I magoři se totiž dělí na dobré a ty druhé... Z ustálené hladiny nezájmu mě vytrhla až poslední třetina, Aaron Taylor-Johnson nijak neoslnil (ne tak režisérku, viz její biografie ;-)), Kristin Scott Thomas odvedla svůj standard a překvapila snad jen Anne-Marie Duff, která dokázala, že role, kde ji to fakt sluší, mohou existovat. Ale tak, nakonec lepší, než číst suchá konstatování na Wiki, a ještě to mám s muzikou. ()

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Bývala bych dala tři hvězdice - totiž průměrné hodnocení, protože obecně podle mého nejde o nějak nadprůměrný film, ačkoli herecké výkony a gradace některých situací je dobrá, je dramatická. Ale za netradiční přístup a pojetí přidávám tu čtvrtou. Je fajn, že se točí biografické filmy i jinak, méně pateticky a tradičně. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Za roli Johna Lennona získal Aaron Johnson kromě nominace na cenu BIFA za nejlepší herecký výkon také ocenění Empire Movie Award pro nejlepšího hereckého nováčka. (Mičl)
  • Během natáčení se Aaron Johnson a o 23 let starší režisérka Sam Taylor Wood začali scházet. Brzy poté se zasnoubili a úspěšně se pokusili o dítě. (vadic)
  • Klub, do kterého opilého Johna nepustí bodyguard, se jmenuje Cavern. The Beatles zde v letech 1961-62 často koncertovali. (tot)

Reklama

Reklama