Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (400)

natalanka 

všechny recenze uživatele

Jajaj.... odkdy máme v pohádkách tohle výrazivo. Pražskééééj čert, pražskéééj Štěpán, pražská Štěpána i královna.... tam pražštinou kecají snad i žáby v rybníce :-(. Proč? Čeština je tak hezká a vy ji tak mršíte !!!! Vždyť to ničí veškerou pohádkovost. A co ty dvojsmysly !!!! Proboha !!! Jinak je to hezká výprava i kostýmy a triky jsou bezkonkurenčně nádherné. To pane Troška umíte pro to máte cit. Ale ve Štěpánovi a Sabině Laurinové je jakási hysteričnost či co. Uvřískanost. . Musí to být v textech... ne dvousmyslech .....!!!!!! :-( jinak Vás mám pane Troško nesmírně ráda. Kouzlo prostředí i kostýmy, děj pohádky ... to je neskutečná nádhera .... ()

MartinDrhlik 

všechny recenze uživatele

Mám trošku zmatek v tom, zda úmyslem Zdeňka Trošky bylo natočit pohádku pro děti nebo pro dospělé. Divák jistě pochopí, nač narážím.. Musím si opět postesknout nad tím, že z atmoféry celé té tvorby až moc dýchala komerce a výroba hlavně za účelem zisku.. Hold časy, kdy se pohádky dělaly pro výchovu dětí, nikoliv proto, aby se na nich někdo "napakoval", jsou záváty prachem času. ()

maniacxl 

všechny recenze uživatele

Zklamání,Troškovi evidentně dochází nápady.Takový celý ušitý horkou nití.Nevím,nevím,zda si naše ratolesti k tomu najdou cestičku,mnoho věcí je tam na ně moc složitých,včetně dvojsmyslů a hlášek ala S čerty nejsou žerty.Plus dávám výpravě a hudbě,ale to nestačí na dobrou pohádku na jaký jsme od Trošky byly zvyklý!Uvidí se co jeho další počin,ale už mu moc nevěřím,že ještě nějaký majstrštik udělá.40%. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nebyla ta imfantilní panenka Maria nebo, kdo to byl a kdyby Laurinová na královnu neměla dušičku dítěte, mohla to být po dlooooooooohé době opět výborná pohádka Trošky. Bohužel se tak nestalo. Druhou nebo lepší Jasněnku už asi Troška nenatočí. Ale potenciál tento film, jó to měl. ()

piknik 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi vážně ani Trošku nelíbilo. :-]] Zděnda dnes a denně dokazuje, že by mohl platit za takového českého Uwe Bolla přes pohádky. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Trochu mě udivuje místní nízké hodnocení, ale za mě super. Pohádka jak má být se vším všudy. Úžasný František Němec v roli Lucifera. To je prostě jeho. Ze Suchařípy jsem měl trochu obavy, ale nakonec to zvládl dokonale. A pitomej čert je luxusní. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Mě se ta pohádka docela líbila, protože mě se líbí Troškovy pohádky a komu se nelíbí tak ať se na ně nedívá protože to je pro děti a ne pro zapšklé "odborníky" pro které dát "odpad" Troškovi je nyní v módě, neboli "In"!!!!! ()

Ricci 

všechny recenze uživatele

Herecké "výkony", především čerta, jsou někde na úrovni okresní přehlídky amatérských divadel. Výprava skvělá, ale to je asi tak všechno. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Príjemná rozprávka s královninými vtákmi (vždycky je v tom nejakej pták.. :)) čarovnými predmetmi, peknou zato zamračenou krajinou, zmluvou s čertom, svätou Kryšpínou a starým mlynom. Prvá časť veľmi zaujímavá - parádny šušlajúci čert, perfektný kníže pekel - vyzerajúci ako ozajstný satanáš, Štepánka so Štepánom užívajúci si života a královninou úmluvou psanou krvou - pecka. Po odchode satanáša zo zámku odchádza aj elán z hercov, kameramanov a réžie. Triky sú umelé a slabé, scéna s nebezpečnou vílou, ktorá topí a láka mládencov svojím krásnym spevom úplne odfláknutá: "daj mi prosím ťa zrkadlo", "tak dobre tu máš " - to čo akože bolo?! žiadny dôvtip, výmysel, humor, akcia,.. - nič a čert sa preto namočí po kolená do vody! ako aj celková Štepánová púť za kúzelným kvetom a vyslobodením svoj drahej zo zajatia strašne slabá, nezvládnutá, nezaujímavá - miesto hrozivého pekla stará chajda s pár potkanmi na rebríku. ()

Muff 

všechny recenze uživatele

Stačilo zhlédnout dvě minuty kdesi uprostřed a říkám si - to je určitě Troška a taky že jo. Nudná pohádka s dalším nanicovatým hrdinou, drmolícím trapným čertem, ale výborným Luciferem, příjemnou vílou, krásnou hudbou, vydařenými efektními odchody čertů, a jak u Trošky bývá zvykem, výpravou a záběry exteriérů. Příště bych raději miň efektu a pitvoření a naopak víc scénáře a kvalitního vedení herců. Tak aspoň ty dvě hvězdy, no. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Tohle je za mě Troškova nejhorší pohádka. Příběh není originální, místy je stupidní a ke konci se hrozně vleče. Navíc je děj tay něčím unikátní - má nejhorší dějovou strukturu, kterou jsem kdy viděl. Film 100 minut dlouhý a prvních 85 minut je začátek, až posledních patnáct je rozuzlení a titulky. Prezentace byla fajn, počítačové efekty ale nebyly moc dobré. Animovaná soška Kryšpíny vypadala obzvlášť špatně. Herecké výkony nebyly dobré, Laurinová byla jako obyvkle otřesná. Navíc nechápu, proč bylo tolik herců předabovaných. Eva Josefíková není skvělá herečka, ale nechápu, proč zrovna ji museli předabovat, navíc se k ní ten hlas vůbec nehodí. Ani hudba se mi nelíbila. 2/10 ()

trigan 

všechny recenze uživatele

Pohádka která je jak píšou jiní zbytečně dlouhá a na mnoha místech brutálně nelogická. Pro někoho kdo zná originály pohádek od BN, z kterých se toto dílko vyskládalo, to je k pláči. Lucifer byl perfektní, F. Němec budil reálně hrůzu (i u dětí v kině, kde to bylo slyšet :-) ) a kostýmy + prostředí + kamera je důvod na hvězdičky. Lechtivé narážky neurazí a aspoň potěší tatínky, co musejí jít v neděli místo na fotbal do kina. Prcci jim nerozumí a školáci jsou v reálném životě výrazně dál. ()

LoboNegro 

všechny recenze uživatele

Moc mě to mrzí, čekal jsem nádhernou pohádku, ale bohužel Zdeněk Troška už má asi své nejlepší díla daleko za sebou. Tu jednu hvězdičku dávám za skvělou Sabinu Laurinovou a Františka Němce, protože bez těchto dvou herců bych u této pohádky nevydržel snad ani minutu. Troška vzal do týmu studenty DAMU, ale jejich herecké výkony jsou opravdu pod hranicí únosnosti. Nicméně jsem vydržel až do konce a píseň Patricie Janečkové v titulcích mě opravdu dostala. Na výsledném hodnocení to ale nic nemění, většina z Vás do titulků nevydrží..... ()

honeysuckle 

všechny recenze uživatele

Nejdříve ty zápory (a že jich není málo): nemožný šišlající čert; nevhodné sexuální narážky; příliš sebevědomý hrdina, který bohužel neumí ani hrát; děj bez stupňování zápletky a vyvrcholení; příliš dějově nadbytečných postav, které byly evidentně do scénáře začleněny jen proto, aby mohl Troška obsadit své oblíbené herce (poustevník, čarodějnice); přehrávající Laurinová; svatá, co se nechová jako svatá; ubohý konec se starým trikem s natahováním vlasu (na tohle jsme čekali hodinu a půl?) - napůl jsem čekala, že se Luciper začne otřásat smíchy a hrdinu pošle do háje s tím, že tenhle už zná (a to téměř doslova: copak jste zapomněli, že Fr. Němec si roli přelstěného ďábla vyzkoušel už před x lety v Chytré princezně?). Přesto přese všechno je tento Troškův počin (společně s Nejkrásnější hádankou) alespoň koukatelný. Klady: hudba, kostýmy a výprava, povedená kamera, hezké triky, persona Františka Němce, Eva Josefíková - na to, jak točí Troška mizerné pohádky, má talent na výběr krásných a talentovaných princezen. ()

Hakuna Matata 

všechny recenze uživatele

Vím, že Troška není kdovíjaký režisér, ale pohádky se mu doposud celkem dařily. Pokud mám vybrat to dobré, tak jsou to kostýmy, hudba a lucifer, který se ale neobjevil na více než 15 minut, to je ale vše. Viděl jsem nejotravnějšího hlavního hrdinu, nejblbšího a nejsmešnějšího čerta (a to ne v dobrém smyslu), krále a královnu, kteří se na na tu roli vůbec nehodí a to bych mohl psát celkem. Ke všemu jsem se strašně nudil a málokterá pohádka mě nezkamala jako tato, a to jsem moc nečekal kvůli ne moc příznivému hodnocení a zhrozeným komentářům a recenzím. 25%, víc s toho nevymáčknu. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu je dokonalou ukázkou kýčovité nudy. Herci by raději neměli vůbec otevírat ústa, protože z nich zaznívají podobně duchaplné repliky jako "No" nebo "Ježišmarjá". Naštěstí se plesem vše zlomí a zbytek už připomíná pohádku. Jen ti čerti kdyby nebyli tak rozkošně ušišlaní a představitelé ústřední dvojice takoví budižkničemové. Děkuji a podruhé už raději ne. Ale zase takový průšvih to není. ()

Kybela 

všechny recenze uživatele

Tohle nejsem schopná dokoukat. Svého času si vážím natolik, že jím nebudu plýtvat na něco takového. Pohádka začala oplzlým podřadným dvojsmyslem (nesjpíš aby pohádka zabavila i dospělé diváky), ale říkala jsem si, že to přece nevypnu po deseti minutách. Po chvíli se objevil tentýž "vtip s ptákem", takže konec pohádky je mi utajen (samozřejmě jen obrazně, protože popis filmu nahoře obsahuje i konec). ()

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama