Reklama

Reklama

Sedm epoch rocku

(seriál)
  • Velká Británie Seven Ages of Rock (více)

Epizody(7)

Autoři sedmidílního dokumentárního cyklu BBC Sedm epoch rocku jsou přesvědčeni, že rocková hudba poskytla k proměnlivosti doby originální soundtrack. Oproti tomu Libor Pešek po vysílání Radiožurnálu prohlásil, že poprock není hudba; Laco Deczi charakterizoval rockové hudebníky slovy: "Rockoví hudebníci jsou ti, co hrají rok na nástroj". Rock je fyziologický vzdor, rytmicky potvrzuje gravitaci, zatloukáním down beatů, těžkých dob do země. Odtud kritici ortodoxního rocku přezdívají rockery na sudokopytníky. Postupem doby se rocková hudba stala věrohodnou politickou a uměleckou silou. Do hudby vnesla větší hlasitost a osobitý postoj. Rock se zrodil z blues, ale postupně začal dospívat a vydal se stovkami rozmanitých, vzrušujících směrů.

Seznam jednotlivých dílů :   01. Zrození v roce 1963-1970
02. Art Rock 1966-1980
03. Punk 1973-1980
04. Heavy Metal 1970-1991
05.
06. Alternativní Rock 1980-1994
07. Indie 1980-2007 (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

sierane 

všechny recenze uživatele

No musím řict, že je to velmi povedený dokument, ač mě hlavně punk díl moc nevzal 6. díl mě dostal úplně, velmi dobře zpracovaná část o nirvaně, mojí srdcovce, a v tak krátkém čase.... klobouk dolů, jasných pět stars dodatek: zajímavé provedení 7. dílu the stone roses jsem neznal a příjemně překvapili ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Zprvu mi vadila absence objektivity (resp. neusilování o ni) – ke slovu jsou pouštěni převážně ti, kdo byli přímo „v tom“ –, ale pak mi došlo, že s odstupem by ono vyprávění pozbylo své poutavosti a my bychom přišli o možnost slyšet o vzniku rocku a jeho odnoží od těch, kdo jej sami (spolu)stvořili. Jako fanoušek filmový závidím fanouškům rocku, že jejich Bezstarostní jezdci, zuřící býci trvají skoro sedm hodin. Apendix: rád bych pro srovnání viděl ještě rozsáhlejší a údajně do větších detailů zacházející Historii Rock 'N' Rollu. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Fantastický hudobný a zároveň dokumentárny seriál ktorý nás zoznámi s rockovou hudbou . Od ich začiatkoch až, dá sa tak povedať že:, po súčasnosť až na posledný diel ktorý som ani nevidel je to famózne. Nekriticky podané informácie ktoré podávajú uznávaný novinári , kritici a čo je najdôležitejšie samotný muzikanti ktorý sa nachádzali v centre diania udalostí.. V zostrihanej verzii mi chýbal strašne Jimi Hendrix. ()

NightPorter 

všechny recenze uživatele

Top dokument o muzice. Není tu tolik míst, kde bych se nudil, jako v Beatles Anthology, a to jsou pro mě Beatles nej kapela všech dob... ale zpět k tomuto dokumentu. Je to skvěle prošpikováno příjemnými, vtipnými (třeba když Noel Gallagher na prstech ukazuje, kolik milionů mu v 1 týdnu vydělala Wonderwall) i emotivními (mě dycky nejvíc dojme konec 6. dílu, kde Stipe mluví o Kurtovi, jak ho chtěl vtáhnout do novýho projektu a Dave Grohl říká, co by si vybral, kdyby mohl změnit jednu jedinou věc na světě) rozhovory, takže to nejsou jen keci nějakého redaktůrka či kritika, jako je třeba Rejžek:-) Jinak souhlasím, že tam není vše, to by v 7 dílech ani nešlo, každému tam bude chybět nějaká kapela, nicméně i tak je to supr. 100% ()

fildatriska 

všechny recenze uživatele

Paráda. Dokument jaký si hudba zaslouží, ale přesto mám nějaké výčitky. Rozdělit rock do epoch (dílů) jako by se navzájem neprolínaly je podle mě trochu chybné, jelikož díky tomuhle je zde absence několika stěžejních kapel zasluhujících se na vývoji hudby. Chtělo by to jen trochu víc stopáže a už by to dávalo jako celek větší smysl. Nicméně je to skvělý dokument a každý fanoušek hudby by se na to měl podívat.... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama