Reklama

Reklama

Řada nešťastných příhod

(seriál)
  • USA A Series of Unfortunate Events
Trailer 2
Dobrodružný / Drama / Rodinný
USA, (2017–2019), 19 h 40 min (Minutáž: 37–64 min)

Předloha:

Daniel Handler (kniha)

Kamera:

Bernard Couture

Hrají:

Neil Patrick Harris, Patrick Warburton, Malina Weissman, Louis Hynes, Joan Cusack, K. Todd Freeman, John DeSantis, Aasif Mandvi, Usman Ally, Luke Camilleri (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(25)

Sirotci Baudelairovic bojují s osudem, který jim do cesty přivedl zlého hraběte Olafa, a snaží se odhalit dávné rodinné tajemství. (Netflix)

Recenze (66)

departed 

všechny recenze uživatele

Je to stejně dobré ve všech ohledech jako filmová verze s Jimem Carreym, avšak musím říct, že Carrey se v roli Counta Olafa vyblbnul daleko víc než Harris. Byl to větší magor, víc vtipnej a víc ujetej. Warburton jako vypravěč taky skvělej a věčně natvrdlý Mr. Poe by skoro zasloužil svůj vlastní spin-off. Vizuálně příjemné, nahláškované slovníma hrátkama, sem tam sice určité scény zbytečně natahované, namísto aby odsýpaly, ale celkově vzato vtipná podívaná dochucena špetkou morbidního černého humoru. Hodnoceno: 2 série. ()

Hedy 

všechny recenze uživatele

Průměr který by mohl vyšplhat výše kdyby tam nebylo několik nedostatků hrubých jako štěrk na asfaltu. Například to že se seriál odehrává ve světě který připomíná potracené dítě sexuálního úletu Karlík a továrna na čokoládu a filmu od Dr. Seusse. Je to až nechutně křiklavé a jediné co tam chybí jen Grinch. Dalším super nedostatkem se stávají děti. Kdyby tam dali dva androidy a k nim postavili gumovou panenku s mrkacíma očkama dostali bychom možná lepší herecké výkony než od tří hlavních protagonistů. At se stane cokoliv hrůzného a depresivního děti okomentují nějakým inteligentním výrokem a rádoby smutným povzdechem. Posledním nedostatkem se stává neustála perioda scén. Po čtvrtém dílu jsem si připadal jako jasnovidec protože jsem přesně věděl co se stane. Jediný dobrý herecký výkon, který není jako z robotovi prdele vytažený, je Neil Patrick Harris. Ten jediný se vůbec obtěžuje s něčím takovým jako je hraní. Děj je jakš takš obstojný a nejhorší seroš to není. Dávám tři hvězdy ()

OzyCox 

všechny recenze uživatele

Za prvé - hodnocení pro neznalce knížek ***, pro jejich čtenáře ********************************* Po filmu, kde se jakžtakž probrali příběhem prvních tří knížek už fanoušci ani nedoufali, že se diváci dozví, co to je DP, kdo je Beatrice a kdo Kit Snicketová, trojčata Quagmireovi a další, nezbytní pro dokončení životního příběhu bódelerových. Za druhé - vizuál je podobný filmu. Proč? Protože ilustrace knížek, dávají smysl psanému textu vedle a vypadají přesně takto. Za třetí - Neil Patrick Harris možná není tak dobrý, jako Jim Carrey, ale příběh tu je předlohovější, takže okej, Za čtvrté - Co tam cpou fakin rodiče? ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Skvěle zachycená atmosféra, skvělé výkony. Jen mi to občas přišlo trochu obsahově prázdné na úkor vizuální podoby. Ale dokoukal jsem rychle, prostě bavilo. ()

wopi 

všechny recenze uživatele

Nechápu komentáře typu "kopíruje film" či "laciné triky". K prvnímu: oboje vychází z téže knižní předlohy a seriál obsahuje mnohem více podstatných podrobností oproti filmu, který mnohé důležitosti vynechal. A k druhé výtce: je to stylizace. A to nádherná stylizace, ovšem náročná na vnímání detailů a myšlenek. ()

LordDark 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit srovnání s filmem, který je dle mého ve všem lepší. Count Olaf v podání Harrise nedosahuje Carrymu ani po paty. Dětští hrdinové jsou taky v seriálu nemastní, neslaní. ()

spoock 

všechny recenze uživatele

Dokoukáno, velice slušná, konzistentní série. Snad jem druhá série mě bavila méně, ale třetí je asi ze všech nejpodařenější a má solidní zakončení. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

První řada odpálila původní film někam daleko pod sebe a od té doby se se mnou nadšení ze seriálu vezlo s jen minimálními výkyvy až do konce. Je to takové zvláštní, vlastně parodické vůči skutečnému světu a efekty za moc nestojí, ale drželo mě to od začátku do konce a celou dobu jsme se těšil na nové díly. Bylo to zároveň komické i tragické a i když tam někdy ta disonance trochu bylo, tak většinu času to fungovalo. 9/10 a doufám, že nikdo seriál neuposlechne a neodvrátí zrak. ()

Dzusifruit 

všechny recenze uživatele

Nevedel som, že láska k Harrisovi, ktorú som k nemu prechovával, bola len falošnou platonickou týždňovou romancou. Úplne ma prevalcoval, naozaj som to nemohol nedopozerať. Ten kto nečítal knihy a nevie, čo od toho očakávať, môže byť zo začiatku zmätený najmä chovaním, premýšľaním a odovzdávaním replík samotných postáv. Doslova ich nenávidíte, sú otravné, ale smiešne a zábavné. Možno až hlúpe, ale dokonalo hlúpe. A aj tak tu nájdete mnoho pravdivých myšlienok súčasnej spoločnosti (treba sledovať a zamyslieť sa - hint = čo asi prezentuje kašeľ bankéra?) Nájdeme tu všetky Murphyho slovné aj činnostné zákony schválnosti, ktoré sú však na enormných steroidoch. Taktiež robenie si žartou z kliše, ktoré upozorňuje na ostatné klišé je tu na úplne inom leveli. Každopádne krásny zážitok, odporúčam každému si sadnúť, byť znova dieťaťom a vychutnať túto jazdu. :) 5* ()

brasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zo začiatku som mal pocit, že Netflix sa pochlapil... žiaľ bol to pocit, ktorý patril prvým minútam seriálu. Tak ako som napísal k jednotlivým epizódam... sympatickí herci a vizuálne pekné, zvyšok zlé a horšie. Mám problém dopozerať každú jednu epizódu do konca. ()

stihac10 

všechny recenze uživatele

UPDATE Č. 2: Tak ne, ani 3. řada situaci nevylepšila, je to stále stejná mizérie, jen Neil je stále skvělý. Seriál bez konce, vedlejší postavy nedořešeny, promarněná šance..... UPDATE: Zklamání roku se opakuje.... Druhá série ještě nudnější a DELŠÍ! Již zbyl jen plus v podobě Neila... Verdikt 1. Série - Největší zklamání roku.. Jediné plus jsou první dvě epizody a Neil Pattrick Harris, jinak je to nuda, šeď a zase nuda.. ()

Kudykam 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání a zahozený potenciál. Scénáristé jako by nevěděli, pro jakou cílovou skupinu scénář píší. Pro dospělé je to obrovsky natažené, prázdné a hloupé, pro děti zase poněkud "brutální". Postavy jsou neskutečně dementní a jediné charaktery, které ve mne nevyvolávaly nutkání je na potkání udeřit kladivem do hlavy a ukrátit jim tak trápení jsou, poněkud ironicky, hlavní dětské postavy. Především mladá Malina Weismann mi přišla pro roli Violet jako stvořená. NPH, hlavní tahák seriálu ani neoslní ani vysloveně neurazí, naproti tomu postavy Cobie Smulders a Willa Arnetta jsou do děje nejspíše našroubování snad jen proto, aby mohly býti v titulcích dvě známější jména, ale nemuselo se jim příliš platit. ()

kockodan odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutní nudná sračka pro děti s Downovým syndromem! 94% na Rotten? Svět se opravdu posral v kině! Tak polopaticky natočený předvídatelný a nudný serálový potrat už jsem dlouho nezažil! Už když jsem v titulkách viděl toho arogantního dementa Harrise co by nezahrál přesvedčivě ani prádelník se zavřeným víkem, bylo mi celkem jasné, že to bude odpad už jen díky němu. Dětský divák možná ocení, filmový fajnšměkr s úšklebkem vypne v půli bezduchého prvního dílu. Strojenost, picture perfectness a stylizace každého záběru a scény mě iritovaly k nesnensení! (scéna z pláže byla opravdovým utrpením). Pouze dětská předtsavitelka hlavní role Raspberry Weissman zaujala svým přirozeným výkonem a má před sebou určitě dobrou hereckou budoucnost. Jinak celkově jsem zhnusen! I want my 25 minutes of life back!!! ()

Evee04 

všechny recenze uživatele

Skvelý seriál opat pod taktovkou Netflixu.Geniálny Neil Patrick Harris ako chamtivý Olaf,ktorí sa snaži získat dedictvo 3 súrodencov ktorím za nečakaných okolností umrú rodičia.Každé dve epizody sú 1 kniha.Scenár je prepracovaný a vtipný pričom obsahuje vela záhad a nechapajúcich WTF momentov s podhladu pána Poe-a.Je cítit že na tomto projekte sa podielal aj sám autor kníh čo tomu dodáva presne tú správnu atmosféru.Do toho celého je velmi príjemným potešením Patrick Warburton ako rozprávač prezlečený ako tvorca Lemony Snicket.A to božské intro,ktoré naspieval NPH a zároven ako postupuje príbeh sa mení je úžastné!!! 1.Séria-90% ()

hawa 

všechny recenze uživatele

Ze seriálu jsem nadšená. Všechny epizody obsahují vše nepostradatelné z Handlerových knih - záhady, které nikdy nebudou vyřešeny, naopak jsou následovány dalšími, čím dál více nelogickými záhadami, díky kterým je však konec každé epizody překvapivě šokující, postavy, které vás svou tupostí a naivitou dovedou k šílenství, podivnější a podivnější prostředí a všudypřítomnou smůlu sirotků, kvůli které každý díl končí ještě zoufaleji, než začal, a to vše dokonale přehnaně vystylizované. Úžasná je také Lemonyho absolutně nezaujatá objektivita, se kterou příběh sirotků, ač je očividně na jejich straně, líčí. Moc se mi líbí Harris v roli Olafa, umí dokonale měnit hlas a jeho grimasy v obličeji jsou skvěle komické. Dokonce jej považuji za lepšího Olafa, než jakým je Jim Carrey ve filmu z roku 2004. Celkově považuji film z roku 2004 za horší než seriál z roku 2017. Mnozí kritizují příliš přehnanou stylizaci seriálu a typizaci postav, což je ale, myslím, přesně to, co Handler ve svých knihách zamýšlel a co mi ve filmu chybí, navíc film - narozdíl od seriálu - končí už u třetího dílu třináctidílné série knih. Doufám, že se díky Netflixu dočkám všech třinácti dílů série, jelikož zatím mi připadá, že díl od dílu je seriál čím dál tím propracovanější a kvalitnější. ()

Lockdown 

všechny recenze uživatele

Tak tato role Neilovi fakt sedla! Je jasné, že tento seriál nebude díky svému hodně černému humoru pasovat úplně všem, ale pokud máte rádi Neila a jeho postavy, je toto seriál přímo dělaný pro vás. Ostatní herci jsou totiž ne úplně výrazní a někteří(K. Todd Freeman jako pan Poe je pro mě opravdu pan herec. Zahrát totiž někoho tak debilního, nesympatického a celkově na přesdržku není úplně snadné) jsou hold osinou v zadku celého seriálu. Problém je však v tom, že se seriál točí stále ve stejných vodách, kdy děcka utečou a jsou nalezeny. Pak zase utečou a jsou zase nalezeny. To už pak člověku začne být poněkud otravné a tak tu místy až nudu nedokážou zachránit ani parádní kostýmy a převleky Neila. Celá série by se tak dala zhodnotit slovy. Morbidní, Vtipné, Stereotypní. 70% ()

Mighty 

všechny recenze uživatele

Knihy tzv. Lemonyho Snicketa mě provedly dětstvím a první filmové zpracování s Jimem Carreym jsem si neskutečně zamilovala. Přesto s klidným srdcem vykřičím do světa, že Neil Patrick Harris je mnohem lepší hrabě Olaf! Seriál má knihám mnohem podobnější atmosféru. Pochmurné věci jsou nám tu servírovány s tím nejlepším důvtipem. Nejednou jsem svoji spolubydlící v noci probrala hlasitým smíchem. Herci jsou vybráni moc dobře, chvíli mi trvalo si uvědomit, že Violet ani Justice Strauss nemůžou hrát ty samé herečky jako v původním filmu. Kostýmy jsou podle mě geniální, stejně jako scénář, režie, kamera a všechny herecké výkony - včetně těch dětských. Zase jednou vyšel seriál na který se s radostí podívám víckrát i když mi to zabere celý den. ()

Reklama

Reklama