Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Diskuze

Honza95

Honza95 (hodnocení, recenze)

Ze zvědavosti jsem stáhl dabovanou verzi. Toho Georgieho dabuje holka ne? :D Hrůza.

na příspěvěk reagoval Spiker01

Uživatel Honza95 smazal svůj příspěvek.

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Uhozený mi to taky přišlo, jenže tam vlastně dochází k symbolickému a duševnímu propojení těch 7 postav.

na příspěvěk reagoval Pítrs85

frajcz

frajcz (hodnocení, recenze)

V knize nabídne malomocný Eddiemu, že mu vykouří, škoda že to nedali do filmu :D 

na příspěvěk reagoval mm13, Šimpy

Circumscriptor

Circumscriptor (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Presne tak, bytosť z pred Veľkého Tresku. Ale z čisto astrofyzikálneho hľadiska by existencia multiverza vyvracala teóriu veľkého tresku, nakoľko by sa v multiverzu nemohla sformovať zlúčenina diverzne naladenej hmoty a antihmoty - musia existovať 2 univerzá s endocelulárnou absenciou časopriestoru, ktoré by sa vzájomne zrazili a to by potom bola veľká zrážka, nie veľký tresk. A na to by žiaden "mýval" na hodinách astrofyziky neprišiel.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Spiker01

Podle mě je želva v To jenom taková psychedelická vložka, kterou tam King dal po požití nějaké drogy. A protože to pak celé vypadalo tak nějak víc mystičtěji, tak už to tam nechal. Jinak ta želva v podstatě představuje nějakou prastarou sílu ve vesmíru, která je tu snad od počátku věků a má symbolizovat takovou klidnou moudrost a v podstatě asi i to dobro. Zatímco To je taky prastará síla, ale opak želvy, takže šílenství a zlo. Akorát že To je mnohem míň než ta želva. Jenže zatímco želva je tak prastará, že působí jako úplný flegmoš, To je vyloženě hyperaktivní, když se zrovna probere k životu.

Ti, co znají dobře Temnou věž, tak v tom asi mají víc jasno, protože King tam stvořil jakousi mytologii, kterou později pospojoval s mnoha svými ostatními romány. Já jsem Temnou věž vydržel asi čtyři knihy a pak jsem to vzdal, takže nejsem znalec vech těch paprsků, atd, které se tady zmiňujou.

Když se vezme ale čistě román To bez hlubších znalostí Temné věže, tak tam je to v podstatě podáno tak, jak jsem načrtl v prvním odstavci. Aspoň takhle si to pamatuju. Četl jsem to už před nějakým čtvrt stoletím, ale želva mi celkem uvízla v paměti. Nedivím se ale, že ve filmech ji nepoužívají, protože pro ten hlavní děj v podstatě není nijak důležitá a v té knize je jí věnováno jen pár stránek. Ve filmu by nejspíš působila nepatřičně, jako vytržená odněkud jinud a zbytečně by diváky mátla.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Circumscriptor

Já vím, že multiverse nevymyslel Marvel, mývale. Jen jsem to chtěl k něčemu přirovnat. A nemyslím si, že pojmem Macroverse myslel King něco takového co ty přebíráš z nějakých hodin fyziky. 

Prostě je želva, abych zase použil Marvel srovnání, něco jako Celestiál, bytost z před velkého třesku.

na příspěvěk reagoval Circumscriptor

Circumscriptor

Circumscriptor (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Ale multiverse nie je výmyslom Marvelu, multiverse je skutočné a ako astrofyzik ho veľmi dobre poznám. Multiverzum, alebo interuniverzum je priestor zložený z interuniverzálnej diverzity o neznámej hmotnosti, v ktorom sa nachádzajú všetky ostatné vesmíry. Pomocu interuniverzálneho tunelu je možné vytvoriť diverzný portál, s ktorým by som sa do multiverza dostal. A ten Macroverse je vesmír v multiverze o obrovskej viskozite a preto možno hovoriť o telese, ktoré by pripomínalo interuniverzálnu planétu.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama