Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 246)

Kushina 

všechny recenze uživatele

Říkáte si, že blbý klaun pro malé děti nemůže být strašidelný? Tak to jste se zatraceně hodně spletli. TO není žádný měkouš a malé nebohé děti od začátku nešetří. Krve a strašidelných scén je ve filmu víc než dost. Strach vrývající se pod kůži a napětí rozhodně nechybí. Rozhodně jsem nečekal, že to bude až tak dobré. 80% ()

Hopeman 

všechny recenze uživatele

ˇAááá škoda mohlo To bejt drsnější temnější a s lepší atmosférou....Tomu jak se parchanti bezstarostně procházej kanálama nebo hnusným barákem aniž by jim nějak výrazněji cvakala prdel se moc věřit nedá (ještě když se každýmu smradoj zjevuje Penny-To by i důchodce narovnalo do latě s posranou plenou) a zážitek je zrazu bez koulí......ale páč mám předlohu rád a klauni se mi hnusej dám 4 (jinak oproti původnímu-celkem žádná změna) ()

FOndra 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dokonalé, hudba poctivá. Škoda, že jsem se nebál. Dětem se nic přece stát nemůže. Takže poměrně dost velká absence strachu. "TO" při hororou zamrzí :/ 65% ()

moriero 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi tak moc, opravdu tak moc nebyli klauni protivní, vypálil bych plný počet hvězdiček. Byl to čistokrevný plnohodnotný horor se smysluplnými postavami, efektními lekačkami a hutnou atmosférou. Něco na TOm prostě je. ()

kacer4 odpad!

všechny recenze uživatele

Úvodná scéna filmu na celkom navnadila. Nešlo ani o silnú scénu s malým chlapcom bez ruky, ale o rozhovor. To bolo bohužiaľ jediné plus vo filme. Potom to už bolo skôr pýtanie sa ČO?!. Postavy detí boli sympatické a dal sa k nim vytvoriť vzťah. Ale čo tí šikanátori? Tí tam podľa mňa vôbec neboli podstatný. A rodičia? Bola tam prehnaná koncentrácia divných rodičom na dieťa. V princípe mi chýbalo nejak vysvetlenie klaunovho konania. Možno mi to uniklo, ale vôbec neviem, prečo sa tam tie deti vznášali, a prečo, ak to bol vlastne on, sa vracal každých 27 rokov. ()

satyrycon 

všechny recenze uživatele

Nezlobte se na mě, ale je to katastrofa. Neodpovídá knižní předloze a originálu nesahá ani po kotníky. Z klauna opravdu nejde strach a upřímně ty králičí zuby ach joooo. Knihu znám nazpaměť pro případné rýpaly. ()

luki00 

všechny recenze uživatele

Jelikož nejsem moc příznivce hororu, tak jsem předchozí zpracování neviděl.. Zhlédl jsem až na doporučení. No a popravdě, byl jsem mile překvapen. Vraždící klaun byl opravdu děsný a myslím že se mi bude o něm i zdát.. Určitě zhlédnu i starší kousky a myslím, že pak hodnocení rad změním..a budu se vznáášet :-) ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Předem, mám radši Barkera než Kinga, protože mě sex baví víc, než strašící osvětlení, ale tohle mi neskutečně sedlo. První scéna už nemůže být ikoničtější než tohle. Dětští herci překvapivě neotravní (kromě Finna Wolfharda, jehož ksicht je skoro na úrovni Macaulayho Culkina, naštěstí jeho presence tu je osekaná na nutné minimum), Bill Skarsgard neskutečný, ba co víc, famózní. V dnešní době rekultivace dětských filmů s dospělými motivy aka Super 8 nebo Stranger Things zářící maják chytrosti a precizní filmařské práce. Těším se na druhou kapitolu. ()

Dezolátos 

všechny recenze uživatele

Já nejsem milovníkem hororů a thrillerů, ale tenhle film se mi přesto líbil. Scény kdy z umyvadla stříká krev a podobně mi nebyly úplně příjemné, ale záhada, která se vinula hned od začátku si mě koupila stejně jako smutný pohled na šikanu k mladším hrdinům. Akorát mi vadilo, že na konci neukázali, jak a zda se vůbec ztracené děti vrátily domů. ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

To bylo hlavně hezký film o přátelství se skvělou dávkou retro prvků. První scéna šok, pak už To hororem jen sem tam zavonělo. Takže co s Tím..? Kdyby se tam víc rozebrala postava klauna a nebyly by ty hororové scény tak rychle useknuté a odlehčované, šel by z něj i strach a odnesl bych si ještě víc drama/horor zážitku. Zpracování za 5*, celkový dojem ale slabší. Škoda! ()

Dorian.gray 

všechny recenze uživatele

Prečítať 1000 stranového Kinga dalo zabrať a sfilmovať to, je naozaj ťažký oriešok. Napriek nesporným kvalitám tohto filmu, očakával som viac. Do kina som išiel s tým, že sa budem v kine báť ako pri Conjuring. To mi nebolo na (ne)šťastie dopriate. Čakal som, že to bude horor takého rangu, pri ktorom si poviem "prečo som si ho ja debil vôbec zapol"? Toto vôbec nenastalo. Vôbec som sa pri tom ani nebál. Napriek tomu to je remeselne zvládnuté bravúrne. VIAC SI VŠAK VIEM PREDSTAVIŤ IT AKO SERIÁL NETFLIX... a tajne dúfam, že sa raz takého seriálu aj dočkám. Film totiž postráda hlbšie prepojenie priateľstva medzi Richiem, Benom, Beverly, Eddiem a samozrejme koktavým Billom. IT je o prekonaní strachu, fóbií, nástrah života skrz silu priateľstva. A táto sila priateľstva by bola umocnená v seriálovej forme, kde jednotlivé príbehy zomkli túto päticu. Taktiež rôzne vedľajšie príbehy IT sú hodné seriálovej formy. Samotná kniha je akousi dejovou mozaikou, ktorá si priam pýta seriálové sfilmovanie! A absolútne nechápem, prečo sa dejová línia s deťmi odohráva v 1988, keď v knihe bol rok 1958. Aspoň takúto základnú vec mohli dodržať. Za mňa 3 hviezdičky s otrepanými ušami. ()

@nthr4X 

všechny recenze uživatele

Horor? Ani náhodou, slátanina na entou. Tohle mi prostě nesedlo a nechápu tak vysoké hodnocení. 2* za vizuální stránku a slušné herecké obsazení. ()

Maschi 

všechny recenze uživatele

IT je pro mě jeden z nejlepších románů Stephena Kinga a "devadesátkový" TV film symbolem tehdejší hororové produkce. Přes všechny nedostatky a malý rozpočet mám ten "původní" snímek moc rád. Proč? Velkou roli v tom jistě hraje nostalgie, ale především kvůli příběhu (a jeho podstatě), který King královsky napsal a tvůrci z něj čerpali maximum. Je to tedy především o dětství, přátelství, vzájemných poutech a rozdílu mezi světem dětí a dospělých. O tom, co dnešní děti už nikdy nezažijí. Mimo jiné kniha i film také skvěle poukazují na radosti i strasti 50. let 20. století. Za tímto vším někde v dáli číhá Pennywise a tajemno, které se v Derry ukrývá. Když jsem zjistil, že bude IT znovu zfilmováno, měl jsem velkou radost. Po zhlédnutí prvního traileru jsem měl však smíšené pocity. Vizuální stránka byla velmi zajímavá, ale lehce mě zarazilo zasazení do „osmdesátek“. Cítil jsem z toho jistou snahu o trendovost. Další dění okolo nového IT jsem nesledoval. Nechtěl jsem se nechat ničím ovlivnit nebo odkrýt víc, než bych si přál. Ze strachu z ječících puberťaček, jsem do kina ani nevyrazil. Vyčkal jsem tedy na Blu-ray, než jsem s řádným zpožděním k filmu usedl. Co napsat dál... Že „znovuzfilmování“ v posledních letech za moc nestojí, jsem si už zvykl. Že tento snímek vezme do detailu promakaný Kingův příběh, s prominutím si s ním vytře zadek a zahodí ho, jsem však nečekal. Zasazení do 80. let se nakonec ukázalo jako nejmenší problém (i když se obavám, že bychom se v druhé části mohli dočkat Pennywise stalkujícího partu na Instagramu a Facebooku). Ovšem fakt, že tvůrci zcela zničili zásadní postavy (viz Mike Hanlon, který pokud by se vůbec neukázal, divák by nic nepoznal) společně s absencí jakéhokoliv děje, pro mě dělá film zcela neakceptovatelným. ** pokud si odmyslím, že sleduji IT, ale nadpřirozený slasher s klaunem a také za vizuál ()

falcko88 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu fanúšika hororov, je tento kúsok pre mňa slabší odvar. Aj keď na druhej strane, hlášky ktoré padajú v tejto novodobej verzii nemajú chybu. Škoda, že tu chýba viac napätia a bánia sa...aspoň pre mňa....vidím to skôr na tip filmu, v ktorom sa nájdu viac americký fanúšikovia, nakoľko u nás nie su tak populárny klauni. Na druhej strane je to určite film, ktorý si človek môže pozrieť opakovane. Preto hodnotím toto dielo 3/5. ()

Goldenstein 

všechny recenze uživatele

Odceňuji poněkud netradiční "uchopení" hororové tématiky, bohužel mi nepřišel film děsivý a to bych prosím o hororu nutně potřebovala. It až nápadně připmíná seriál Stranger Things, což je vlastně dost fajn, vzhledem k celkové "osmdesátkové" atmošce. Společným jmenovatelem zde je i neuvěřitelný herecký výkon dětských hrdinů. Takže suma sumárum fajn pokoukání s troškou té klaunské zábavy... ()

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama