Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 246)

uhlerado 

všechny recenze uživatele

Najviac sa mi páčila príšerka IT, tá bola spravená za 5 *. Detsky vykon nebol zly, ale cele to bolo natiahnute do rozpravkoveho pribehu, ktory stracal hororovy smrnc. Proste amici nevedia uz robit horrory, skor take strasidelne rozpravocky. Knihu som necital a film z 90.rokov sa mi pacil viac. Efekty nie su vsetko. Ako dobrodruznu rozppravku davam 4*, ale ako horror len 2*. ()

Marsijeta 

všechny recenze uživatele

Popravdě..kdyz jsem tento film začínala sledovat, ani zdaleka jsem nečekala, že si to až tak moc užiju, nicméně jsem byla hodně příjemně překvapená! TO mi neuvěřitelně sedlo a jelikož jsem milovníkem Stranger things, kterému, jak už zde zmínilo více uživatelů, se film stylem hodně podobá, nemůžu jinak, než dát 5*. Moc pěkně natočená a zdařilá práce, která sice téměř dokonale kopíruje starší film z devadesátého roku, ale přesto je v něčem co nedokážu vysvětlit jiná. Nemůžu říct, že bych se bála, ale celou dobu jsem byla v napětí. Pocity hrůzy, které děti prožívali se na mě přenesly a měla jsem dojem, že tu jejich hrůzu prožívám s nimi. Celkově.. víc než horor, to bylo obyčejné, fantastické, ale děsivé a místy krvavé letní dobrodružství bandy dětí, které jsem si však neobyčejně užila! Myslím, že od teď budu mít minimálně respekt z klaunů a běda, jestli někde uvidím opuštěný balónek..🎈🎭 ()

FireOfFilth 

všechny recenze uživatele

Sice jsem knihu nečetl, tak aspoň nebudu moct srovnávat. Ale ve zkratce film se mi velmi líbil. Nebyl to laciný horror plný lekaček, ty tu samozřejmě byly také, ale spíš tu bylo hodně napětí. Nejvíc se mi líbila Beverly a nebylo jen kvůli tomu, že je velmi pěkná. Dobrej byl i Richie, ale Mike ze Stranger Things, v podstatě hrál stejně jako v nich. Pennywise byl úžasnej, fakt děsivá postava, velmi jsem si ji užil. Dávám filmu 90% ()

Rewisheed 

všechny recenze uživatele

Perfektní atmosféra, film vás okamžitě vtáhne do děje a nenechá ještě na dlouhou dobu spát. Skvělí mladí herci a řešení jejich situací bylo velmi originálně zpracováno. A hlavně ty letní scény byly naprosto úžasné! Nemůžu se dočkat druhé části. ()

Veru210 

všechny recenze uživatele

Mě zklamal hodně. Očekávání bylo velké ale za mě docela nuda. Hororem bych to nenazvala a to nejsem fanoušek tohoto žánru. ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

V jednom malém městečku si parta kamarádů začne uvědomovat, že se příliš často ztrácí malé děti a možná to souvisí s událostmi v minulosti. Film podle stejnojmenné knihy Stephena Kinga dobře zvládá budovat atmosféru a to hlavně díky mladým hercům a hudbě. (2D dabing) Rozpočet: $ 35 miliónů, Tržby: $ 372,900 miliónů. ()

chup44 

všechny recenze uživatele

Uff, od začiatku drsné, strašidelné, znepokojivé... Super práca, až na záver, ten mi prišiel slabší a tuctový oproti celému filmu. Ale inak super, bál som sa ()

Carnosaurus 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, který se snaží zfilmovat nezfilmovatelné, ale líp už by to asi nešlo. V porovnání s knihou je to jen špička ledovce, ale rozhodně vyčnívá hodně vysoko nad hladinu. ()

Naghavi 

všechny recenze uživatele

Perfektní! Klub smolařů poskládán ze skvělých herců, Pennywise výborný...Děj, kamera, scénář, režie na výbornou...Viděno v kině, zážitek, který se ve mně držel dlouho... Nakonec jsem si film koupil i na Bluray. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná Kingova adaptácia. Výborne zvolení detskí hrdinovia, skvelá výprava a vizuál. Tvorcovia však mohli viac pritlačiť na pílu a bolo by to dokonalé. ()

BigBrother 

všechny recenze uživatele

Inu, je to těžké převést do filmu knihu, která má tolik vrstev. Vcelku pochopitelně se tvůrci rozhodli pro více děje, ale méně psychologie. Jenže to právě pro mě dělá knihu tak zajímavou. Bez ní není hlavní bubák tak strašidelný a zbyde jen průměrný horror. Ostuda je puritánské vypuštění zásadní scény z konce, ale to by to holt nebyl biják pro Ameriku. ()

Jenn 

všechny recenze uživatele

nemam rada deti. nemam rada horory s detma. nemam rada horory s detma, kde lidi prezijou. jo a klauny ze srdce nenavidim. tohle byla ale totalni pecka, ty decka sem si zamilovala, protoze byli vtipny a hlavne to byli loseri ❤️ a sem fakt hodne rada za konec. ted bych si mela precist knizku... ()

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama