Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 246)

ondra.p 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu jsem nadšenej. Donutí vás zůstat v pozornosti celou dobu filmu, přitom je to v podstatě slátanina žánrů. Já bych to označil na pomezí komedie a hororu. Asi právě pro to mě to tak baví. Občas tenhle film napíná, jak francouzský revolucionář šlechu na skřipec, a občas vás donutí se až smát. Mávající ruka forever! 85% ()

boss123 

všechny recenze uživatele

Kniha To od Stephena Kinga je moje najobľúbenejšie dielo od tohto autora. Je to veľmi silný a premyslený príbeh. Trvalo štyri roky, kým ho King napísal. Knihu som čítal pred štyrmi rokmi takže už je to nejaká doba, ale stále si dôležité udalosti z nej dobre pamätám. Na takú knihu akou To je sa len tak ľahko nezabúda. Musím sa priznať, že pôvodné filmové spracovanie som nevidel takže som bol veľmi zvedavý na filmové spracovanie od Andrésa Muschettiho. A musím povedať, že Muschetti nesklamal. To kapitola jedna je kvalitné dielo, ktoré sa môže oprieť o výborne vybraných hlavných predstaviteľov klubu Smoliarov a Billa Skarsgårda stvárňujúceho ústredné zlo. Hneď prvá kanálová scéna je drsná a dodala mi tušenie, že film sa mi bude páčiť. A to tušenie po celú stopáž nevyprchalo. Hlavné deti z klubu Smoliarov a ich hereckí predstavitelia sú rôznorodí a každý z nich je iný. Čo je však veľmi dobrou správou, že medzi nimi funguje chémia priateľstva, a tak im všetku bolesť aj problémy, ktoré majú uveríte. Tiež Bill Skasgard je kapitola sama o sebe a svojej úlohy sa zhostil s veľkou chuťou je patrične strašidelný a dokáže nahnať strach. Čo je bohužiaľ nepodporené aj väčšou prácou so strachom. Muschetti sa až príliš často spolieha na ohrané lakačky a so strachom pracuje príliš jednoducho aj film je kvôli tomu menej strašidelný, ako by mohol byť. Čo je škoda. Ináč nemám prakticky žiadne výhrady. To, že je film oproti knihe osekaný som očakával a myslím, že to nie je chybou aspoň má film rýchlejšie tempo. Aj, keď pri stopáži, ktorú má musí občas trochu spomaliť. Som napokon veľmi rád, že jedna z mojich obľúbených kníh sa dočkala kvalitného filmového spracovania a ja ju veľmi rád ocením piatimi hviezdami. Percentuálne je to 90%. ()

Stinger78 

všechny recenze uživatele

Jak nemám Kingovy díla až tak nějak v lásce a původní To jsem přetrpěl a nebavil mě, tak tohle mělo švunk. Lekačky fajn, děj odsýpal, výkony mlaďochů bez námitek, takže jo. A opět říkám, do podobných Prdelákovů nad Řiťkou by mě nikdy nikdo nedostal... :-) ()

imanicornyt 

všechny recenze uživatele

Klasická Kingovka, která snad nikdy neomrzí. Tento snímek s velkým potenciálem v mých očích hodně předčí originál z roku 1990, ale aspoň, že jsme se dočkali. Je mi jasné, že legendární knihu o 1092 stránkách s bezchybnými zápletkami, narůstajícím napětím a všemi svými dokonale popsanými nechutnostmi se nevejde do jednoho, ani do dvou filmů a asi to tak má být, ale co z knihy ve výsledku vytěžili ve filmu vrhá dobré světlo. Když se na výsledný kousek dívám zpětně, trochu mě mrzí, že vypadá jen jako "horor pro puberťáky", ale nakonec se nelze zavděčit všem, nebo ano? ()

pindruche

všechny recenze uživatele

Horory mám moc ráda, ale díky coulrofobii tenhle opravdu nebudu. Myslela jsem, že to půjde, ale jestliže už u ukázky drtím rodinným příslušníkům ruce, tak to neklapne. ()

Baroque 

všechny recenze uživatele

začiatok celkom v pohode, koniec to všetko posral. nuž, efekty nezachránia film, keď v nich nie sú také herecké esá, ako je Tim Curry. celkom nuda. a TO bolo okoloho TOHO také haló... ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Málo úderný horor. A to aj napriek svojej dĺžke a početným množstvom napínavých, krvavých a temných scén, v ktorých som však nenašiel jedinú, ktorá by mi spôsobila aspoň mini-infarkt. Najstrašidelnejším prvkom tu dokonca ani nie je ten namaľovaný šašo (fakt, skôr najkomickejší), ale rodičia tých deciek, ktoré mimochodom hrajú skvele (najmä dievčina), ale občas dosť afektovane. A to je paradox, na ktorom stojí a padá celý film, ktorý možno ctí a drží sa do značnej miery predlohy, ale pre knihou nedotknutých divákov (vrátane mňa) je to "len ďalší horor, tentokrát so zubatým klaunom namiesto duchov a bábik". Nič viac, nič menej. ()

Jansuper 

všechny recenze uživatele

Nooo tak tentokrát sem se nedivil že je to takový hit, fakt jako Stephen King málokdy zklame jeho díla se dobře filmují má to krásný děj, je to dobřé natočené líbí se mi ta síla přátelství ti děti co porazí to zlo jak si poradí, ale samozřejmě se u toho člověk párkrát dost Lekne a penniwise je fakt povedená hororová kreatura ktera během filmu vyděsila každého snad aspoň jednou. ()

Thalin 

všechny recenze uživatele

K smrti nesnáším klauny a i přes to jsem byla schopná přečíst knížku a dokoukat film. Asi jsem trošku masochista. Film má přesně tu atmosféru, kterou by člověk čekal. A neustále je jak na trní, odkud vykoukne nebo rovnou vyskočí s řevem klaun. Možná to zní trošku jako otravný jump  scare, ale tady to fungovalo rozhodně lépe než ve většině hororů. Naštěstí se tu upustilo od spousty omáčky z knížky  (která byla místy vážně jen zbytečnou výplní) a i od znepokojivého grupáče na konci, který snad nikdo vidět ani nechce, takže je jedině plus, že to tam není.  Bill Skarsgard má už sám o sobě lehce znepokojivý obličej a tady se to dotáhlo k dokonalosti. Celkově jsem to čekala horší, protože knížka mě bavila tak na půl, kvůli spoustě hluchým místům, ale tohle moje očekávání předčilo. I když ty nalíčený hajzly fakt nemám ráda. ()

TakzvaneSam0 

všechny recenze uživatele

Georgie si jde hrát s lodičkou a v kanále potká tančícího klauna kterého do kanálu i s celým cirkusem "Odnesl déšt" a potom ko-ko-ktající B-Billy s jeho partou úchylných a sprostých harantů :D No skvělý prvek do hororu trošku humoru který tomu dává Finn Wolfhard jako Richie taky super.. Horor podle předlohy mistra hororů Stephena Kinga super.. Kvalitní záběry, strašidelné sklepy, velké zuby, a děsivý Bill Skarsgård jako Pennywise.. Kvalitka 2017 :)) ()

90125 

všechny recenze uživatele

Kid´s Stuff. Rodinný horor. TO väčší horror je tlačová konferencia Roberta Fica. Párkrát som sa zasmial, lebo TO bolo vtipné. V celku dobré boli tie detské minipríbehy mimo TO. Aj herci boli super. Ale akonáhle začal akože TOhoror, tak TO nestálo za nič. TO Tim Curry v o 30 rokov staršej verzii bol teda lepší, skutočnejší, ako tieto primitívne digitálne ľakačky. CGI zavraždilo ďalší film. Keby TO bola aspoň sranda ako boli Ghostbusters... Ale ona aj trošku bola. Pennywajsov barák pripomínal onen z The Munsters. A aj tie 80tkové byciklíky boli krásne retro. A New Kids on the Block ! Bomba ! Od polovice som TO viac-menej predriemal. 52 % ()

Aideon 

všechny recenze uživatele

Tento horor měl velmi velkou předlohu a věřím, že muselo být těžké vybrat "jen to důležité" a snažit se to vměstnat do filmu. Samotný příběh má dobrý děj a nápad, King mě vždy bavil ke čtení, a proto jsem si i tento film užíval, i když musím uznat, že některé posuny prostě opět nedávají logiku (ale je to horor a na to si musíme zvyknout). Film hezky vyobrazuje dobu, ve které se celý příběh odehrává. No ale zase na stranu druhou jsem si film užíval hlavně díky oblíbenosti knižní předlohy, protože například strašidelné scény mě většinou moc nepřekvapili ani nevyděsili. Jestli mohu mít jednu otázku, tak proč ty děti nechávají pořád kola uprostřed cesty? Vím, že je to detail, jsou ve spěchu, ale je to věc, která mě na filmu děsí asi nejvíce. No konec konců ztráta času to není a pokud vás TO zajímá, určitě stojí za to, se na TO alespoň jednou podívat. ()

Veruska.Kuru 

všechny recenze uživatele

Ježíš jak já miluju Pennywise ❤️❤️❤️🤡🤡.. Moje stehno zdobí tetovani s klaunem. To už něco vysvětluje jak moc 🤡❤️ ()

Nika644 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za humor ve filmu. To je asi tak vše. Už dlouho jsem nebyla tak zklamaná z nějakého filmu v kině. Lekačka možná tak jedna. S přihmouřenýma očima jedna hvězda za humor a herecké výkony dětí. Doufám, že druhá část mě mine obloukem. ()

vitez.7 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je velmi těžké hodnocení. Řekl bych jen to, že tenhle film je od 15ti let a v tomhle věku bych na něj určitě nešel. Spíše tak 20+. Kdo se rád bojí, vřele doporučuji. Viděno v IMAX kině. ()

Niggy 

všechny recenze uživatele

Přečetl jsem si výbornou knížku, dokázal jsem zkouknout tří hodinový nudný televizní film a viděl jsem už Tohle To. V To se nebuduje napětí, tak jak bychom u hororu možná čekali, tady se jede už od začátku a v každé delší scéně s klubem Smolařů si zabere svoje číslo na jump scare, což ve mě zachovával ze začátku pocit netrpělivosti, kdy pak jen čekáš až se film aspoň trochu zvolní, anebo tak něco, to samozřejmě nic neměnilo na kráse. To na tuhle notu jel a ten pocit se asi po půl hodině prostě vytratil. Pennywise je úžasnej, děti jsou úžasný a doopravdy hrají, přeměny Ta nevypadají nijak legračně, i když tančícímu klaunovi pokulhávájí oči do stran ”oči poetické jako žhavé uhlíky”, dům u Neibolt Street je v pohodě a hlavně To je Derry a Derry je To a Smolaři nejsou jen obyčejná televizní parta, ale skrývají srdíčko přátelství, pouta, dobra naší dobré vypozorované želvy pod jezerem (možná easter egg z knihy nebo makro vesmíru), zla a strachu přibližující se k předloze – tedy knihy, né tomu strašnému tv filmu. Teď jen čekat na dospělé herce, kteří můžou hrát stejně podobně jako jako ty herci z roku 1990, tedy hůř, než sami děti. Píp-píp Ritchie! ()

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Horor To se dočká seriálového prequelu

Horor To se dočká seriálového prequelu

30.03.2022

Streamovací služba HBO Max oznámila, že chystá seriálový prequel kultovního hororu Stephena Kinga To. Projekt se momentální jmenuje Welcome to Derry a odkazuje tak na ikonické městečko, ve kterém… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Reklama

Reklama