Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 4

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 4

Recenze (1 396)

choze 

všechny recenze uživatele

Příjemná gotická duchařina klasicky strašící zvuky v temném domě, siluetami v pozadí, houpacím křeslem, co se samo houpe, a creepy panenkami, ale taky působivými sebevraždami dětí. S dobrou výpravou (barák přílivem pravdelně odříznutý od pevniny), atmosférou a zajímavým (ne)hepáčem. Radcliffe a Hinds jsou dobrá dvojka. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Odharryovaný Daniel předvádí velmi solidní výkon v hororu velmi nevyváženého tempa. Ve vlažnějším rozjezdu se sice úspěšně buduje obstojná mystery atmosféra a film má svůj hlavní vrchol ve druhý třetině - noc v domě - druhý finále je ale o dost slabší a rychle ztrácí tempo. Divák by se měl připravit, že uvidí mnoho až příliš provařenejch věcí (což se podle mě do remakeu staršího filmu, kterej má přece jen trochu inovovat a vylepšovat, nehodí) jako např. zapálení svíčky=lekačka, záběr přes rameno na ducha, hrdina se otočí, duch fuč apod. Pokud se přes to přenese, čeká ho místy slušná hororová záležitost, která sice jako celek moc neobstojí, ale svoje strašení si odbude se ctí. Jo, a ještě... Já chápu, že tohle je natočený podle staršího filmu a k zápletce se má od začátku přistupovat jako k neoriginální nýbrž fungující, nicméně vyústění takhle moc nenápaditý mě prostě zklamalo. Chválím ovšem Daniela, Ciarána a Janet McTeer, uhráli to s přehledem. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Mělo to místy tíživou atmosféru, správné tóny, dusno, které by horory měly produkovat, ale bohužel se to vždy tak nějak rozplynulo do neznáma, že člověk ani netušil, jestli se opravdu bál, nebo si to jen namlouval. Hrozně mě rozčilovalo, že se milý Artůrek na nic neptal - posílají ho domů, dějí se divné věci a jeho ani nenapadne se zeptat proč, co, jak, kdy? Mělo to svou záhadu, ale k mému neskonalému zklamání zůstala nevyřešena. Knihu jsem nečetla, ale takhle na mě celý film působí značně nedomyšleně. Harry, tedy Artur to tak nějak zahrál, ale nepřišlo mi to na kdovíjaký výkon. Ale i tak mám pocit, že ze sebe vymačkal, co to dalo, protože prostě podle mě neumí moc dobře hrát... Ale zpět k samotnému filmu a jeho závěru, který se nevyvedl - nejprve si zaplavali v bahně a pak si nechali poplácat vlakem po zádech; přišlo mi to dost samoúčelné, hlavně to potápění v bahně - to aby se do filmu nacpala další ječivá scéna? Kdyby se více rozpletla záhada a já věděla, jestli se bojím nebo si to jen namlouvám... dala bych vyšší hodnocení. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: CBS Films // Počet premietajúcich kín v USA: 2,855 // Otvárací Víkend USA: $20,874,072 // Nepatrím síce k hororovým fanatikom, ale viem ohodnotiť kvalitu a Woman in Black ju určite má. Dej je možno jednoduchý a nevyniká ničím výnimočným, no temná a hororová atmosféra áno. K tomu Daniel dokázal, že vie zahrať aj niečo iné, ako kúzelníka a do filmu zapadol kvalitne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hmm..Žeby Innkeepers číslo 2? Né tak hrozný to zase nebylo. Prvních 50 minut se nic neděje,Přiznám se málem jsem to vzdal!. Naštěstí ve druhé půlce se něco málo dít začlo. Ale bez lekaček,zajímalo by mně tedy o jakých tady všichni básní..Víckrát se leknu u nizkorozpočtovém Slasheru!.. Tři hvězdy s odřenýma ušima! ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Natáčení probíhalo v anglickém Peterborough a v Layer Marney Tower. (kriticom)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama