Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (115)

kareen 

všechny recenze uživatele

Což o to, starou dobrou, viktoriánskou duchařinou já nikdy nepohrdnu a tahle nebyla vůbec špatná. Mělo to atmosféru, charismatické herce a celkem dobrý příběh, jen to závěrečné vyústění mně tam moc neštymovalo. Ta vykrádačka starších kousků mi ani tak nevadí, u tohoto žánru neočekávám zas tak velkou invenci (čest výjimkám), ale ten přechod ze střízlivě podaného hororu na rodinné melodrama byl na můj vkus trochu velký. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Že Awakening není příliš originální mi nevadí, proč taky, za prvé jsem mu stejně skočil na špek, za druhé mám rád filmy z časů koloniální Anglie, a za třetí naprosto splňuje moje požadavky na divácky atraktivní film - estetická přitažlivost, mysterióznost až mystičnost, dobře vystavěný příběh, klidný a neuspěchaný děj, zajímaví a přesvědčiví herci, červenoknihovnost pak naštěstí bohatě v rámci snesitelnosti. Spíše než nepůvodnost rozuzlení mi trochu nesedla jeho forma, taková nějaká křečovitá, přeplácaná... Ale nijak zásadní výtka, příjemný divácký zážitek. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi jemná ducharinka skôr pre ženy a deti, ako pre mužov, ktorí očakávajú niečo "živšie". Príjemné prostredie 20 rokov začiatkom 20 storočia je ideálna doba na takýto príbeh, kedy sa ľudia chytajú každej slamky aby videli svojich príbuzných po smrti aspoň ako "tiene". Mladá ambiciózna lovkyňa duchov prichádza na internátnu chlapčenskú školu aby vyriešila prípad jedného zo žiakov, ktorého mal na onen svet dopraviť práve duch jedného zo študentov. Podarí sa jej vyriešiť danú záhadu ktorá je pre ňu samotnú veľkou výzvou, alebo objaví niečo viac? Práve pre dôvod rozuzlenia príbehu a samotného konca som sa rozhodol dať tri hviezdičky. Škoda, že film neobsahuje skutočné hororové prvky v podobe lakačiek a pochmúrnejšej atmosféry, ktoré by držali diváka rozhodne viac v napätí, ako tá komorná atmosféra. Mohla to byť pecka .. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tady se zase někdo až moc koukal na Šestej Sysl.Začátek vypadal velice nadějně, hlavní hrdinka je sympatická a krásná, ve dvojici s Dominicem Westem vytváří super pár.Stylizace a výprava na jedničku.Jenže atmosféra je nulová, lekačky průměrný a čím dýl to běželo, tím víc přicházela hromada WTF momentů a scénáristického braku, bordelu, lacinosti a kýče.Pointa byla směšná a konec blbej.Našlápnuto to mělo, ale ve finále mě to unudilo k smrti.40%. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nedá sa povedať, že Awakening je dokonalá či originálna duchárina, pretože už počas úvodnej polhodiny ma napadlo viacero kúskov, ku ktorým by sa ten námet dal pekne prirovnať (napr. El Espinazo del Diablo či Fragile - tieto dva ma napadli ako prvé), aj keď nájsť nejakú originálnu pecku je už v dnešnej dobe poriadne obtiažne. Ja mám však takéto báchorky celkom rád, takže mne vlastne k šťastiu úplne stačila pekná kamera, desivá hudba, atmosféra, sympatická hlavná hrdinka a niekoľko podarených ľakačiek, pri ktorých som si fajnovo podskočil. Ako je tu už spomenuté, ten záver je aj na môj vkus až príliš prekombinovaný, ale aspoň sa to pokúsilo o nejaký nečakaný zvrat. Ja som spokojný, je to také akurátne postrašeníčko na dobrú noc. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (1)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama