Reklama

Reklama

Top Gun: Maverick

  • USA Top Gun: Maverick (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Pete „Maverick“ Mitchell (Tom Cruise) k smrti rád pilotuje stíhačky. Dokonce tak, že se už přes třicet let úspěšně brání povýšení ve strukturách amerického letectva, protože to by ho z kokpitu vyhnalo do vyhřáté kanceláře. Maverick byl navíc vždycky magnetem na průšvihy, což se s armádní kariérou taky docela vylučuje. Pilot je ovšem bravurní, možná ten úplně nejlepší, a proto dostane nabídku stát se instruktorem elitních stíhačů z programu Top Gun, které má připravit na úkol, jenž spadá do kategorie Mission Imposssible. Kromě téhle bude muset Maverick zvládnout i jednu obtížnou soukromou misi. Jedním z pilotů, které má připravit do akce, je i Bradley Bradshaw (Miles Teller), syn jeho kamaráda a navigátora Goose. Znalci prvního Top Gunu vědí, že Goose zahynul, když se neúspěšně katapultoval z neovladatelné stíhačky, pilotované právě Maverickem. A jeho syn mu otcovu smrt klade za vinu. Maverick za žádnou cenu nechce, aby Bradleyho potkal stejný osud jako jeho otce. Přitom si uvědomuje, že pravděpodobnost, že některý z pilotů plánovanou leteckou operaci nepřežije, není vůbec malá. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (1 371)

choze 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl sepsat libovolně dlouhý seznam osmdesátkových fláků, jejichž pokračování bych rád viděl, tak Top Gun... by na něm rozhodně nebyl. Už jako puboš jsem nechápal, jak někdo dokázal natočit o stíhačkách tak nudný film, a dával jsem přednost výrazně zábavnějšímu Železnému orlovi z téhož roku. Dvojka je za mě příjemné ohlédnutí za osmdesátkami a blockbuster dělaný se srdíčkem a bez digibordelu, kterážto chyba v současném hollywoodském matrixu vždycky hodně potěší (zdravím Šíleného Maxe: Zběsilou cestu). A který Cruise - z otravně vysmátého frajírka přehraný do zodpovědného charizmatického chlapa, co ale pořád ignoruje (debilní) rozkazy a překračuje hranice možného - spolehlivě herecky táhne a má s Bruckheimerem pečlivě produkčně ohlídaný. Ale že bych byl z filmu urvaný, to zas ne. Na to je to pořád moc jednoduchoučké a povrchní. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NA STROJI NEZÁLEŽÍ. ZÁLEŽÍ NA ČLOVĚKU…“   /// 4DX /// Tak prej, kdy si užít lítající sedačku, když né v kokpitu F/A-18ky? Tož nebylo to špatný, ale kurva měl jsem si vzít mikinu, páč mi bylo vobčas frišno! No a k příběhu? Von už první Top Gun byla limonáda, ve který hrála prim láska, kamarádství, studená válka a letadla. Tady si dejte pryč tu studenou válku a přidejte Toma Cruise. Jako jo, dobrý, je v tom krásná nostalgie, díky za Val Kilmera, ale podle nadšenejch recenzí jsem čekal mnohem víc!  P.S.: Po druhý projekci zvedám hodnocení, protože, jak "to všechno" dokáže vzbudit vzpomínky, je parádní! A ty souboje taky!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Toma Cruise miluju jen ve stíhačce. 2.) Miluju retro, stíhačky, armádu, syna svýho kámoše, hospodskou...  ///  Thx za titule „???“.                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absolútne si nepamätám jedničku, pričom stíhačky ma asi tak bavia, ako vláčiky. Každopádne musím uznať, že Mavarick má svoju vysokú kvalitu, pričom by dosahoval ešte vyššiu, keby neminuli všetok make-up sveta na TopGanov ksicht. Tešilo ma, kokotkovia americkí, no nejaký propagandistický, idealistický, v závere vďaka opätovnému potlesku na otvorenej scéne, grcanice hodný film môj názor na Vašu vojnovú politiku nezmení. To sa nepodarilo ani Rockymu v Moskve. A to ten aspoň rozjebal našeho Ivana :D ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů roku a jeden z nejlepších Sequelů vůbec. Joseph Kosinski nepatří pro mne mezi až tak výrazné režiséry, byť Hrdinové Ohně jsou velká emocionální pecka, Tron byl zajímavý a Oblivion mi přišel průměrný, ale Top Gun:Maverick je rozhodně jeho doposud nejsilnější a nejambicióznější dílo. Na film jsme čekali dlouho a už trailery naznačovaly, že půjde o sakra kvalitní podívanou, ale nečekal jsem, že mě to zasáhne a strhne natolik, jelikož stíhačky nejsou zrovna látka, kterou bych ve filmech vyhledával. Tady je zkrátka vše správně od hereckých výkonů ( Tom Cruise výbornéj a strašnéj frajer, John Hamm, Miles Teller a Glen Powell taktéž super), precizní technická stránka dohnána až k dokonalosti, skvělé dialogy, emocionální scény, slušné tempo, občasný humor, výborná hudba s final songem Lady Gaga včetně, intenzivní napětí a skvělá akce od tréningu po finální 30 minutové finále, které je vygradováno ad absurdum, tam jsem přestával dýchat i ztrácel pojem o čase. Samotný příběh sice není nikterak sofistikovaný a zvratovitý, ale vůbec to nevadí. Film má srdce, koule, šťávu i drive a nenechá nikoho chladným, určitě né nikoho, kdo miluje filmy. To čím je Le Mans 66 pro závodní filmy, tím je Top Gun 2 pro filmy letecké. Rozhodně nejlepší film se stíhačkama a se Seveřanem pro mne zatím film roku. Příběh 4/5. Akce 5/5, Humor 3/5, Násilí 0/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 5/5, Napětí 5/5, Emoce 5/5, Herci 5/5. 9/10. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Častější je asi koncept "love to hate" filmů. Top Gun je pro mě "hate to love" film. Film, na který jsem přišel připravený ho prozívat, protože všechny velechválené Mission Impossible mě naprosto nudí a Tom Cruise coby maskot zločineckého pseudonáboženského kultu pro mě není zrovna týpek, ke kterému bych cítil sympatie. Jenže Top Gun mě ukolébal, a to i přes to, že místy vypadá jako náborové video totalitního státu po vzoru neironicky míněné Hvězdné pěchoty a konec mě vyloženě zklamal tím, že žádná postava nemusí udělat těžké rozhodnutí, ačkoliv se film tvářil, že k tomu směřuje. Jenže ty stíhačky fakt krásně lítají, hezky to sviští a duní, a to cheezy melodrama jede. Ok, asi to nade mnou vyhrálo, ale nejsem rád! ()

Galerie (85)

Zajímavosti (62)

  • Když se Maverick (Tom Cruise) dozví, že admirál Cain (Ed Harris) má dojet test zastavit, lze si jednoznačně všimnout, že už je jasno. Ale když nasedá do stíhačky, aby provedl onen test, máme opět tmu před rozedněním. (Mytopyr)

Související novinky

Třetí Top Gun se řítí

Třetí Top Gun se řítí

12.01.2024

Top Gun: Maverick, který před rokem a půl zboural kina, je nejúspěšnějším filmem megastar Toma Cruise a celosvětově si doletěl pro 1,5 miliardy dolarů. Bylo tedy jen otázkou času, než Paramount… (více)

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama